Frukosttrianglar

När jag bakade igår blev det en gammal favorit, frukosttrianglar..
De går verkligen hem i alla lägen! Men kan man vänta annat med mjölk, smör & vetemjöl?! Ja, de är inte det nyttigaste brödet, men bland de godaste.

Ingredienser ca 25-30st

Mjölk        5 dl
Jäst          50 g
Smör        25 g
Vetemjöl   13 dl
Salt           2 tsk
Socker      2 tsk

Smör till fyllning ca 25-50 g

Blanda alla ingredienser och kör i maskin i 10 minuter tills du fått en slät och fin deg som är välarbetat.
Jäs degen ca 30 min.

Kavla ut till en rektangel som är cirka 2,5 dm hög. 
Bred på smöret på två tredjedelar och vik sedan ett treslag på degen.
Pensla med ägg & dela i trianglar som doppas i sesam- eller vallmofrö.
Lägg på plåt och låt jäsa i minst en timme.
Grädda i 225 grader ca 10-15 min.













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0