MOTION

      2010-09-22 / 19:57:03 Publicerat i kategorin stort & smått  
igår skulle det bli en snabb kvällspromenad.. gick till stan och sen blev det spring i benen så vi sprang tillbaka. blev drygt 4 km och det var skönt att tömma kroppen lite! idag var det en tung dag på jobbet men jag kämpade ändå när jag kom hem med att inte falla ner i soffan utan slänga mig på golvet och köra 15 minuter med Paulo.. så nu sitter jag i soffan och är mycket nöjd! och hoppas på träningsvärk imorgon!!
/
ställde mig på vågen idag också.. har gått ner 1-2 kg här det senaste och det är skönt.. MEN vart tror ni att det försvunnit ifrån!? jo, som vanligt tuttarna!! suck!! varför inte på magen?! speciellt eftersom magen ser större ut när tuttarna blir platta!
/
tror jag skall unna mig en BH i Sthlm på fredag.. så jag känner att det inte gör så mycket att de försvinner..
bild från www.amelia.se

BULLAR BLIR MAN GLAD AV

      2010-09-20 / 21:16:20 Publicerat i kategorin stort & smått  
igår var det val.. ingen kan väll ha missat! och jag är trött på SD, trött på de som röstade på dem.. men framförallt är jag trött på de svenskar som INTE röstar! jag skulle vilja säga att det är inte de 6% som röstade på SD som är de största förrädarna utan de 20% som inte röstade..
sen välkomnar jag alla SD röstare att byta jobb med mig en dag när jag arbetar i Världsklassen, mitt arbete på skolan där jag jobbar med svenska undervisning för ensamkommande flyktingbarn! det räcker med en timme där för att förstå att det är inte invandringen eller invandrarna det är fel på.. det kan möjligtvis vara integrationen!!
en liten grej som visar på ambitionsnivån att lära sig svenska och kunskap om Sverige. Elevernas första lektion är 3 timmar lång utan raster och under den timmen brukar lamporna slockna ungefär 2-3 gånger eftersom de styrs med rörelsedetektor (inställd på en viss tid) och eleverna sitter så stilla och arbetar för att hinna så mycket som möjligt att ljuset slocknar.. det händer 1 gånger per år i de andra klasserna på högstadiet :)
viljan från deras sida finns!!
men här hemma hade jag och Håk bjudit in vänner till valvaka med bullfrossa :) så jag bakade drygt 100 bullar igår eftermiddag. vi blev ca 10 pers och självklart visste jag att inte alla bullar skulle gå åt. så de som blev kvar tog jag med till mina kollegor på skolan idag. ställde dem i personalrummet med en liten anonym lapp..
"Bullar blir man glad av.. Äntligen måndag!! :)"
Vissa listade ut att det var jag som bakat och bjöd.. Men för vissa var det ett huvudbry över vem som varit så gullig.. :)
fyllning ordning gjorde för bullarna.. hälften blev kanel och hälften vanilj..
120 ogräddade och ojästa bullar
redo för valvaka med bullfrossa

HÖSTSIMNING

      2010-09-18 / 14:22:55 Publicerat i kategorin stort & smått  
har ägnat förmiddagen med en sväng på stan.. var tvungen att köpa en mössa och en sjal! eller tvungen och tvungen.. men ja ni fattar :)
skyller på att hösten är här..
nu sitter jag hemma och väntar på att en kompis ska komma förbi och hämta mig. vi ska ta och köra några vändor i simbassängen på militärområdet här i stan. ska bli otroligt skönt och jag hoppas verkligen det funkar. det finns en risk för att vi inte får plats i bassängen då det pågår NM i militäfemkamp. så vi kommer i vilket fall simma runt alla deras hinder och doningar. sen blir det en stund i bastun med tjejsnack.. en toppen start på lördagskvällen när det höstregnar utanför.
jag är ju ingen stor simmare.. men hederligt gammalt bröstsim funkar också för att bygga lite muskler! och det handlar ju av den motion och träning som blir av, oavsett hur hårt det är! :)
kvällen kommer sen att ägnas med en annan kompis med lite god plockmat och vitt vin :) inte heller fel när det regnar utanför.

UPP UPP UPP

      2010-09-14 / 20:39:31 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag har det verkligen varit en stor dag i min karriär :)
jag är från och med i morgon mentor för en klass.. det ska bli riktigt roligt! jag har också blivit tillfrågad om att vara handledare till en lärarkandidat vilket skall bli hur kul som helst.. hoppas det är en rolig prick som kommer och förgyller höst mörkret..
när jag kom hem var första tanken att springa men tyvärr hade ju regnet och hungern kommit.. så jag tänkte skippa motionen idag.. MEN! efter lite mat och faktiskt lite lite hemkokad kola är energin tillbaka (och PMS monstret lite svagare)! så nu efter idol är det inte bara upp på karriären som gäller utan också upp ur soffan :)
får bli en promenad runt stan i mörkret!"LÅT FETTET BRINNA"

      2010-09-13 / 19:21:53 Publicerat i kategorin stort & smått  
det blev inget wii.. när jag skulle slå på det fick jag syn på en tränings DVD med Paulo Robert som jag fått från Topp Hälsa för ett tag sen och glömt bort..
slog på den och tog tränings kvarten som skulle träna mage, rumpa och lår. och framförallt min lår lär känna av detta imorgon. för man kan verkligen inte göra annat än att kämpa på när Paulo skriker ut ur tv
"TA I DÅ!! LÅT FETTET BRINNA"

jag blev lite rädd och kämpade på..
bild från http://www.topphälsa.se

DET VAR EGENTLIGEN INTE HÄR JAG SKULLE SITTA

      2010-09-13 / 18:08:34 Publicerat i kategorin stort & smått  
när jag gick från jobbet idag verkligen vräkte regnet ner.. inget paraply och tygskor resulterade i en trött kropp, ett trött sinne och framförallt iskalla fötter! hade ju tänkt att springa en sväng idag men redan där och då bestämde jag mig för att hoppa över det.. inte idag! :)
men för att försöka väga upp det osunda i att inte träna så skippade jag att handla chips (vilket min ena hjärnhalva absolut tyckte att jag av någon outgrundlig anledning var värd) och handlade istället lite minimorötter och en paprika som det får bli ihop med en kopp tea sm kvällssnacks när jag senare titta på the biggest loser sverige senare.
när jag sedan väl var hemma hamnade jag med rumpan i soffan men efter jag skrivit detta ska jag faktiskt hoppa upp och slå på mitt wii för att köra igenom lite styrka tänkte jag.. för som sagt var ju belöningsveckan slut igår! så här kan man inte sitta hela kvällen..
tur att den rätta av mina hjärnhalvor nu mer oftast vinner :)
vad ska ni hitta på ikväll?!

SÖNDAG

      2010-09-12 / 19:23:51 Publicerat i kategorin stort & smått  
sitter i soffan nu och tittar på amazing race med en ansiktsmask på mig.. alltså precis som en söndag ska vara..
älskar verkligen lush produkter. känns så otroligt naturliga och härliga. denna mask heter Brazened Honey och jag kan verkligen rekommendera den.
skulle behöva köpa en hair doctor från lush också men det får vänta någon vecka.
det är en skön avslutning också på denna lugna slappar vecka.. från i morgon gäller nya takter.
sprang tjejmilen förra söndagen och har efter det verkligen bara tagit det lugnt. men nu är som sagt slappar dagarna mer än över och från och med i morgon är det daglig motion som gäller igen. bland annat satsar jag nu framåt mot ToppLoppet 2 oktober i hagaparken. då är det 5 mycket snabba kilometer som gäller tillsammans med håkan..
men jag satt nyss och tittade på lite av mina egna spring bilder och visst tusan ger det inspiration och känns som att springa är det mest underbara man kan göra..
en tidig morgon på väg mot gamla uppsala
förra söndagen ca 2,5 km in på tjejmilen :)
RSS 2.0