SAFFRANS PREMIÄREN ÄR AVKLARAD

      2011-10-31 / 09:18:00 Publicerat i kategorin bakning  
japp, då var premiären gjord för denna säsong!
vi fick besök igår av en kompis till Håk och inget fika hemma. så jag fick slänga ihop lite cupcakes.. och då fick det bli med saffran! mmm.. det var gott..

jag älskar verkligen saffran. både i bakverk och i mat.

gillar ni saffran?


receptet var leilas och ur hennes senaste bok. dock är grunden samma recept som hennes tidigare saffranskaka. jag tycker inte att frostingen riktigt passade in. så till nästa gång så får jag hitta på någon egen frosting.

hahah.. snyggt att jag glömde ta bort de röda sträcken.. orkar inte göra om dock..

SKOLFORUM

      2011-10-31 / 06:22:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag ska jag på skolforum på älvsjömässan. ska bli jätte roligt! gillar mässor i allmänhet.. skolforum är väll lite sådär bland annat för att önskelistan brukar bli lång över saker som man vill köpa till sin undervisning och jag håller ju tyvärr inte i pengarna själv.

jag ska dock gå på två föreläsningar idag som jag verkligen hoppas blir bra..

den ena med jonas hassen khemiri och en med mattias gardell..

jag hoppar på tåget nu efter frukost och kommer inte hem förens vid halv sju tiden ikväll så det kommer i alla fall bli en lång dag..

Bildkälla
Bildkälla

T.G.I FRIDAY'S

      2011-10-30 / 19:52:45 Publicerat i kategorin stort & smått  
i fredags åkte jag och Elsa med våra elever på en liten Stockholmstripp.. det blev en mysig stund på Naturhistoriska med en film på Cosmonova. sen åkte vi till stan och övade svenska på T.G.I Friday's. vi körde helt enkelt lite after school :)
jag älskar verkligen detta ställe.. de levererar alltid god mat :) tyvärr hade de bara lunch när vi var där och då hade de inte sin Jack Daniels Burgre.. men jag tog en med lökringar på istället som också levde upp till mina förväntningar.


SNART HÖSTLOV

      2011-10-29 / 13:30:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

snart är det höstlov.. jag ska bara jobba måndag och tisdag först :) och det blir roliga dagar som kommer gå fort! på måndag ska jag på Skolforum med jobbet och där bland annat gå på två föreläsningar, den ena med Jonas Hassen Khemiri och den andra med Mattias Gardell.

på tisdag jobbar vi i arbetslaget plus att jag ska planera en föreläsning som jag ska hålla för mina kollegor om Genergpedagogik efter lovet tillsammans med en av kommunens utvecklare. kul ska det bli..

på kvällen blir det After Work med kollegorna. jag är med i festkommiten på jobbet och har planerat denna After Work som vi har en gång i månaden. Om ni inte brukar ha AW på jobbet har jag bara ett tips, Börja!! det är mycket positivt tycker jag.. en mysig kväll som för kollegor närmare varandra :) ett andra tips är kanske att inte bli för full :) men eftersom vi i vanliga fall har AW när vi jobbar dagen efter så är det inga problem..

sen kompar jag ut på onsdagen..

planen är att jag och Håk ska åka upp till Östersund. men gud var vi har vänt och velat på vad vi ska göra! vi har pratat om Bryssel, Azorerna, Stockholm, Göteborg och jag de flesta hörn av världen. Men det är inte illa att vi faktiskt hamnade i Östersund till slut.. Speciellt inte eftersom de ryktas att det fått upp i alla fall ett längdspår där uppe!

om de har öppnat ett längsspår så hoppas jag verkligen att jag där uppe kan hitta en bra längdutrustning till ett vettigt pris! vill verkligen komma igång med träningen till TjejVasan i slutet av februari. jag har åkt och tävlat en massa längs när jag var yngre (slutade på högstadiet nån gång) så jag hoppas tekniken sitter kvar..
visst är det som att cykla?dom här älskningarna saknar jag också uppe i Östersund


DUBLIN BARN

      2011-10-28 / 08:05:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
igår när jag kom hem från föreläsningen så var jag rätt taggad och glad. tänkte att det var dags att se "En timme om Ensamkommande Flyktingbarn" som jag tidigare inte orkat se.. men trots min starka sinnesstämmning blev jag så arg och ledsen att jag var tvungen att ta en paus i mitten. det var just där de pratade om Dublin Barn som jag känner att ilskan rinner över. det är så orättvist!!

för er som inte vet vad de handlar om kan man kort säga att det handlar om att barn som påvägen till Sverige satt sitt fingeravtryck i ett annat EU land måste skickas tillbaka dit och handlar det om Malta eller Italien så är det dessa barns största skräck. Sverige har valt att inte skicka tillbaka till Grekland på grund av barns situation där, men det är lika hemskt på Malta eller Italien.

det gör mig så arg..

och jag gillar vår Migrationsminister Thomas Billström gillar jag i mycket.. men i detta tycker jag han svamlar endel! grrrr...


DU ÄR VAD DU ÄTER

      2011-10-27 / 20:13:05 Publicerat i kategorin viktnedgång  
nu ska jag titta på Anna Skipper och min svåger..
japp.. min svåger är med ikväll! hoppas det går bra för honom..

SKA FÖRELÄSA I MORGON

      2011-10-26 / 21:14:19 Publicerat i kategorin stort & smått  
i morgon blir en speciell dag. jag undervisar bara första lektionen, sen ska jag åka in till Sthlm och hålla en föreläsning tillsammans med min kollega Elsa. det är en seminarium inom ett FoU projekt som handlar om Ensamkommande Flyktingbarn. jag vet faktiskt inte exakt vad de kommer att vara för åhörare, men det är runt 70 personer och om jag förstår det så är det folk från lite olika Sthlmkommuner som på ett eller annat sätt möter dessa barn/ungdomar.

jag och Elsa är där i form av vår roll som lärare och hur vi har arbetat för att från start kunnat utveckla en så lyckat skolverksamhet som vi gjort för transitungdomar.

det ska bli otroligt roligt och inte minst givande.. jag är mycket ödmjuk inför mitt arbete och det ska bli mycket intressant att höra på andra föreläsare och sen hoppas jag på mycket roliga frågor!

nu ska jag slänga mig in i duschen, måla naglarna och sen sova!!


bild från UR serien Ensamkommande Flyktingbarn
där kan ni se mig in action i avsnitt 1

ÅHH SÅ FINT DET BLEV

      2011-10-25 / 22:30:43 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag är så hemskt glad för bloggens nya utseende :)
tusen tack till dig Malin.. ♥♥
och för er som är sugna på en ny design, skynda er in på hennes sida för hon har en (nästan) lika fin till salu nu för bara 100:-
nu ska jag slänga mig i sängen och sova! är så dunder trött och imorgon är det är rätt lång dag på jobbet!
kram

med i en tävling om ny design..

      2011-10-13 / 18:09:46 Publicerat i kategorin stort & smått  
denna underbara tjej har gjort gjort min blogg..
nu har hon en tävling där hon lottar ut en design..
jag är med.. var det du också!
http://goleft.webblogg.se/
RSS 2.0