valborgförberedelserna tog all kraft

      2009-04-29 / 22:43:22 Publicerat i kategorin stort & smått  
har hållt på att baka, städat, dukat, fixat och donat hela eftermiddagen och kvällen..
trött som tusan.. men glad över att drygt 20 personer väller in här imorgonbitti för att dricka champange, äta frukost, fika och njuta av massor med jordgubbar och solen :)

ska sova nu..

kort kort idag + självkänsla

      2009-04-28 / 21:36:56 Publicerat i kategorin självkänsla  
ja, det får bli ett kort kort inlägg idag..
skola 8-17:30 idag och sen i princip raka vägen för att valborgshandla på det. blev en heldel.. men bjuder jag på champangefrukost så gör jag!
återkommer med bilder på det!!

vad gäller självkänsla kursen så är det samma övning idag som igår. så kör på det!

mitt mål för veckan: att slappna av inför och under champangefrukosten så att jag själv får njuta lika mycket som mina vänner

mitt mål för månaden: vara mer effektiv när jag väl pluggar och planerar så att jag kan se till att njuta av den lediga tiden mer

mål/dröm innan året är slut: fått bra rutiner på min vardag. speciellt mornar och kvällar.

så mina vänner.. kom ihåg att ni skall tro på er själva och testa imorgon att le lite mer än vanligt! det skall vara fint väder i hela landet imorgon tror jag så det kommer att gör det lättare. kan kännas lite fånigt till en början. men börja små korta stunder att le mycket och kanske mot någon du möter på gatan.

så dagens tips!! det är roligt att le :)

självkänsla måste tränas

      2009-04-27 / 22:06:30 Publicerat i kategorin självkänsla  

det har varit en mycket mycket mycket bra dag idag.. allt har gått min väg (ta i trä)!!
i korta drag:
fått reda på att jag klarade omtentan som jag skrev den 16e. började nästan gråta av lycka och lättnad. fick nästan bara positiv feedback på den lektion jag höll inför min lärare på universitetet. det hon egentligen bara hade att säga var att jag säger "kolla" väldigt mycket och borde byta detta mot det de egentligen heter "titta på" :) sen bad hon om ursäkt!! det är nämligen så att hon klagat rätt mycket på hela klassen att vi ibland skriver rätt slarvigt men idag frågade hon mig om det var så att jag kanske hade läs- och skrivsvårigheter. och detta stämmer men är inget jag valt att ta upp med henne då det inte är speciellt gravt och något jag jobbat med väldigt mycket genom åren. men hursom så bad hon då om ursäkt och frågade hur hon ville att hon skulle tackla mina fel framöver. för mig är det en självklarhet att jobba utifrån samma grunder som alla andra och vill då bli rättad som alla andra. det tyckte hon var bra :) sen till sist så är jag ÄNTLIGEN av med lägenheten!! överlämnade den idag till den nya hyresgästen. lite vemodigt men mycket mycket skönt!!
blev det i korta drag? :)

sen då till självkänslan. för visst ökar en sådan här dag ens självförtroende och man blir allmänt lycklig. men självkänslan är något som måste jobbas med!! något jag gjort under några år. så från nära botten vad gäller självkänsla så är jag idag nära toppen!! :) självklart går sådant upp och ner och är något man hela tiden måste jobba med. till en början kan det vara riktigt riktgit jobbigt men efter ett tag blir det endel av ens vardag och något som funkar som all annan träning.

läste idag på blondinbellas blogg att hon skall starta en "kurs" som skall ge bättre självkänsla på 30 dagar. jag tycker detta är ett mycket bra intiativ. hon har en stor inverkan på andra unga tjejer (en grupp som generellt har rätt låg självkänsla). hon är ingen expert och är nog ganska självlärd. men det är som mig, jag har aldrig gått nån kurs. det är lite så med självkänslan att man måste kanske få lite små tips men tyvärr kan ingen bota detta utan man måste dra hela lasset själv! detta gör att bellas intiativ kan vara en bra start för många. och själv kan jag erkänna att mitt liv gått väldigt bra den senaste tiden och jag satt min självkänslaträning lite åt sidan.. men nu tänkte jag göra slag i saken och testa bellas kurs. för hur den än är tror jag inte att det kan bli sämre.

så nu kör vi tjejer!!
är ni med mig??


dagens uppgift: en mycket grundläggande självkänslatränings uppgift. skriva ner drömmar och mål. viktigt att tänka på är att det skall vara just dina drömmar!! ingen annan skall drömma åt dig!!

mål för veckan: f
å ordning på alla städning och fixning inför inflyttnings champangefrukosten på torsdag

mål för månaden: ha ordning på alla papper som gäller skolan så att jag inte hamnar efter. köra bellas självkänsla kurs och dela med mig av min väg till starkare självkänsla här på bloggen.


mål innan året är slut: få regelbundenhet på träningen och ta min examen

så vad är era mål och drömmar? kom ihåg att detta inte är något som ni måste dela med er till andra uta kan skriva ner i en egen liten hemlig bok som är till för bara er själva! tänk det som en rosa liten dagbok som man hade när man var liten!!

tack bella!!

nu skall jag börja göra mig iordning för kvällen.. kvällsrutiner med nässköljning får det bli!
ger en liten bild som får mig att le i alla fall och som vi hade på våra inbjudningskort till på torsdag..


sol sol sol sol sol sol sol sol sol sol

      2009-04-25 / 09:41:04 Publicerat i kategorin stort & smått  
underbara underbara väder!!
bli lite shopping idag.. blomjord och grejer till min brukare som kommer i eftermiddag.
men först måste håk vakna.. funderar på om jag skall väcka honom snart så att inte solen hinner gå i moln :)

jag är så lycklig.. energin sprudlar..

helg

      2009-04-24 / 19:39:52 Publicerat i kategorin träning  
varit en riktigt bra dag idag.. kanske är det de två senaste kvällarnas springrundor som gjort sitt till att energin är tillbaka!
har i alla fall haft lektioner som planerat idag. vilket gick över förväntan! riktigt bra..

hem och hade en djup dipp i humöret.. vet inte om det var hunger eller nått men ringde tillochmed till håk och förvarnade honom att hålla sig borta! :) men han vet hur jag funkar så han kom snart hem med en limpa så jag fick kolhyderat ladda till max och en stor helt underbar blombukett med mina älsklingsblommor, gerbera. dessutom i en vacker vår/sommar sprakande färgkombination. går inte göra annat än att le. så jag piggnade på mig och bytte om till bikini för att hamna på balkongen med med en burk GT och solbrillor.till middag drog vi iväg till gamlis och köpte en varsin kebabtallrik som vi just tryckt i oss. eller jag orkade faktiskt bara halva då de var enormt stora. vi tittar på vendetta också, en film som jag sett ett flertal gånger men min hamilton älskande yrkesofficer aldrig sett... ja ni världen är rätt sned ibland ;)

blir nog en myskväll med talang ikväll.. funderar på att bjuda min käre yrkesofficer på en liten drink på balkongen också om det hinns med.

örigt i helgen så skall vi nog vara lite avlastnings familj lör - sön. och blir det så, så blir det en stadsrunda för mig imorgon för att införskaffa lite leksaker och filmer. sen blir det disco på kvällen! :D får spela in robinsson i så fall.

för övrigt har jag inte så mycket planer.. blir lite studier också.. men det för tusan vänta tills på söndag.. nu ska jag vara ledig i alla fall en dag!! :)

ha en underbar kväll!

energin är funnen

      2009-04-23 / 16:27:33 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag vet inte vart.. men jag har hittat den :) och är lycklig över det..
kanske är det solen som återvänt.. jag vet inte!

var på pratiken idag. firade dock turkiets barnensdag hela dagen idag så det blev ganska lugnt då jag inte hade några lektioner. sen blev det en tur till stan med håk för en lunch i solen och inhandlandet av lite nya legging. några svarta och några ljusrosa. de ljusrosa funderar jag på att prova redan ikväll då jag skall iväg på kareokekväll på grans med min brukare :D undrar om man som kontaktperson också får sjunga ;)

har i alla fall ägnat eftermiddagen här till att planera kommande lektioner. det är så underbart skönt att ligga lite före vad gäller det. då blir det inte så stressigt dagen innan. speciellt nu när vi får besöka av institutionen som skall titta på mig när jag undervisar (på måndag) och skall filma mig själv under en lektion (i morgon). då gäller det att ha allt lite på ett papper ifall jagbli nervös och kommer av mig. har dock svårt att se det ske :) men man vet aldrig..

skall också ägna lite tid nu till att sortera upp alla papper som jag skrivit ut så att jag slipper bära med mig mer än nödvändigt till skolan dag ut och dag in. har också varit på jakt efter en ny bra handväska ett tag. men jag hittar ingen. :( så nu funderar jag på att gå igenom garderoben för att se om det kanske ligger någon gammal oslipad diamant där som jag glömt bort. skulle vara skönt att byta ut säcken jag har till väska nu i alla fall. sen tänke jag ta tillvara på lite mer solstrålar genom att dra på mig solglajjerna och sätta mig på ballen för att läsa igenom fem sagor jag skall ha imorgon. känns lite onödigt då det är fem klassiska folksagor som jag förmodligen kan utan och innan.. men eftersom jag tagit dem direkt från internert så känns det lite som om en genomläsning skulle vara på sin plats. det skulle nämligen vara ytterst pinsamt om jag står där i morgon och eleverna funderar vad det är för sagor jag lämnat ut.. skulle kanske kunna vara en snuskig version av snövit och de sju små dvärgnarna!! ja, ni kanske förstår utan att jag behöver gå närmare in på vad den i en felaktig version skulle kunna handla om :) eller är det bara jag som har så snuskigfantasi!? hursom så skulle det inte vara så bra med tanke på barnen och på internet vet man väll aldrig vad man hittar på.

slänger upp en bild på mitt lilla kaos i soffan..


men även en bild på den underbara middagen jag slängde ihop igår :)
lax med pressadpotatis


ha de gott!!

en viloeftermiddag

      2009-04-22 / 20:13:50 Publicerat i kategorin stort & smått  

blev en seg eftermiddag idag också.. men nu är jag tusan ikapp! :D

återkommer imorgon..jo, du mamma :) jag vet nån som vill ha oddmolly koftan.. nån som har väldigt långa armar :D
jag jag jag jag...

funderingar

      2009-04-21 / 20:04:08 Publicerat i kategorin stort & smått  
god kväll alla kära läsare..

en lång dag har det varit med praktik, tenta och seminarium med lite redovisning. men de har gått bra..
praktiken gick som valigt bra :) tentan funkade, vågar varken säga bu eller bä de får visa sig! seminariet gick också bra även om det ibland känns som om enkel psykologi och vikten av konstruktiv feedback inte alltid går fram till vår lärare. förlåt mig men det säger sig rätt självt att ibland kan ett leende och något litet positivt väga så tungt att den negativa kritiken går fram mycket bättre och man låser inte diskussionen.
men men alla kan inte vara lika smarta som mig ;)

blev max middag idag eftersom sambon sov när jag var på väg hem och jag var riktigt hurngrig och inte laddad att laga mat. varit, som ni vet riktigt slö de sista dagarna och märkligare ändå är att jag varit riktigt kall. och eftersom jag i vanliga fall har rätt hög kroppstemperatur så är jag nog inte nere mer än vad som är normalt men fryser hela tiden och mina fötter känns ständigt som isbitar :( vet inte vad det kan bero på. kombination av att jag blivit nogrannare med maten den seaste tiden, får i mig mängder av vitaminer och fibrer!? känns som om de borde ha motsatt effekt.. jag är ju duktig ju!! kanske spikmattans effekt.. att jag koncentrerar så mycket energi och värme vid ett tillfälle men då hoppas jag att det är något som går över för så här kan jag inte ha det!

ska ägna kvällen till att klicka ihop en inbjudan (blev inte av i helgen) sen blir det mycket tidigt sänggående. kanske redan om en halvtimme.

finns att göra här framöver så jag behöver ladda lite energi! :) men de mesta är roliga saker..

skall förövrigt försöka bli bättre på att ladda upp bilder.. har kolla på alla kamror och sladdar här hemma nu så det ska funka :)

ha en trevlig kväll vänner!

natti

      2009-04-20 / 22:32:28 Publicerat i kategorin stort & smått  
blev många timmars studier.. får se hur det går imorgon! jag lovar inget :)

men nu blir det raka vägen till sängen..

en grej bara..
besökar antalet ökar och ökar.. 3 prenumeranter så här långt..
vilka är ni!? både prenumeranter och besökare..
mer kommentarer så jag får lite koll :)

sov gott på er alla!!

måste måste

      2009-04-20 / 15:27:45 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, jag måste sätta igång och plugga inför rättningstentan imorgon! helt enkelt gå igenom hela kalmström och försöka bena' upp enkalste sättet att snabbt hitta rätt saker i den..

tror jag ska börja med att testa mina kunskaper på en gammal tenta..

önska mig lycka till!

älskar dig också mamma

      2009-04-19 / 21:16:15 Publicerat i kategorin stort & smått  
tänkte om jag skulle skvallra till dig att jag fallit dit men så tänkte jag att du är sådan data hacker så du hittar nog hit förr eller senare i alla fall..
älskar dig!

olle okänd

      2009-04-19 / 20:37:38 Publicerat i kategorin stort & smått  
jo jag glömde nämna en grej.. ni som följer bloggen kanske la märke till en kommentar jag fick i fredagskväll till mitt inlägg "mer trött idag" av en olle okänd. jag blev lite berörd av detta inlägg och eftersom denne olle inte lämnade varken sida eller email att svara till så valde jag att skriva ett helt inlägg där jag bad om ursäkt :)

sen igår kunde han inte hålla sig nått mer.. min käre sambo.. det var ju han! :) nu så här efteråt förstår jag inte att jag såg igenom det då det var ganska genomskinligt.. men icke.. jag gick på de!! totalt..

puss på dig!!

rosa middag

      2009-04-19 / 20:33:48 Publicerat i kategorin stort & smått  
det blev som sagt räkmackor till middag. och till detta en hallon/apelsin/sprite drink och en grapefrukt. det vill säga att en riktigt tjejig middag helt i rosa :) vilket var helt oplanerat.. jag lovar..gott som tusan i alla fall!!

tittar på wipeout nu och sen blir det lite film. tänkte fortsätta denna tjejkväll med "... och så kom Polly". har inte sett den.
är den bra?
är ju en deckardrottning och det borde vara van veeteren som gällde men har faktiskt sett den och alla andra filmer i den svenska polisserie genren.. :)

blir till att planera veckan lite också. sen kanske pyssla lite med inbjudningarna..
ja till vad tänker jag inte skvallra om än :) det får bli en överraskning ;)

ha en trevlig kväll alla..

mina tankar kring skåne (och lite om barn)

      2009-04-19 / 17:38:29 Publicerat i kategorin stort & smått  
i fredags när jag kommit hem och skulle slappa så satte jag på lite webtv med program jag missat under veckan. då blev det bland annat grannfejden. och jag vet inte om detta kanske är ett utbloggat och man kankse i skåne hört detta till leda.. men vad är det med skåningar?

till att börja med vill jag presentera lite siffror om just detta platta landskap..
alla siffror kommer från wikipedia.se

skåne har 1 184 500 invånare och landet 9 256 347 detta ger då ca 12,5% av befolkningen. ser vi sedan till ytan så är skåne 11 027 km² och sverige 449 964 km² och detta gör då att att procentsattsen blir 2,5%. summan av kardemumman ett mycket mycket litet landskap men ganska mycket folk..

finns svaret i detta..

tanken slog mig att av granfejden måste var och varannat avsnitt vara inspelat i skåne!? men samtidigt kan jag inte gå ut med detta utan att ha kött på benen så jag klickar mig inte till tv3.se och deras play spelare där alla avsnitt finns sparaade men lite skriven info om varje. klickar mig igenom alla program från alla tre säsonger..

vill ni nu veta!?!?

SEX program av nitton.. kasnke inte låter mycket.. men de är 31,3% och vad sa vi ovan hur många procent av storlek och befolkning?!! helt enkelt kanske lite färre än vad jag befarat.. men herregud!!

hur kommer detta sig!? jag vet inte.. ni kanske bor för tättinpå varandra?! men kan ni inte gilla varandra istället..

såg filmen pay it forward tidigare idag och den borde alla se men kanske är detta viktigare i skåne?! tror ni inte att man kan införa en obligatorisk visning av denna film på skolorna i skåne. för ni måste bli snällare mot varandra..

förövrigt med denna film så handlar ju denna film om att göra goda gärningar som inte är så lätta men som betyder mycket. och tanken är att man ska betala tillbaka genom att i sin tur föra dessa gärningar vidare. men jag fastnade för en annan del i filmen också.. nått som ligger mig varmt om hjärtat är barn och deras rättigheter till likavärde, värme, omtanke och kärlek. filmen visar på ett bra sätt att de inte handlar om att man kan kategorisera barn efter vem som har de värst beroende på vad de utsätts för.. det handlar inte om det.. för ALLA barn har rätt att bli älskade av sina föräldrar!!

 

så ja från skåne till barn.. men allt slutar i samma sak.. att ALLA borde ta vara på människor i dess närhet lite mer än de redan gör.. detta eftersom du får en lite bättre närhet och om många gör detta kommer dessa närheter sen att möta varandra..

jag börjar komma ikapp

      2009-04-19 / 15:37:27 Publicerat i kategorin stort & smått  
denna helg har vekligen varit nyttig för mig. tydligen var det mycket i min kropp och hjärna som inte var speciellt nöjd med den senaste tidens leverna. själv kan jag inte se riktigt vad som orsakat denna enorma tröttheten och slappheten. visst kanske lite mer mentalstress den senaste tiden men inget överdrivet har jag trott. men min kropp har varit helt utslagen.. blev som sagt 10 timmars sömn inför igår. tog ett varv på stan när håkan kom hem från jobbet. skönt med sol :) käkade en lunch och inhandlade lite små grejer. drog tillbaka planerna att gå ut och äta på kvällen med hans kompis.. min ork och håks pengar sa att en kväll i soffan med god mat var bättre..

väl hemma blev det en större städning vilket verkligen behövdes. så nu är det bara mina garderober kvar som behöver sig en vår piffning, hade hoppats på idag men eftersom orken inte funnits tidigare i helgen så får det faktiskt vänta då jag har viktigare saker för mig idag. en kompis kommer över för att testa min spikmatta och få sig en öl när vi städat klart :) vet inte men jag tror inte han blev så förtjust!? :)

middagen bestod sedan av fläskytterfilé, potatisgrattäng, vitlökssås och rött vin. blev riktigt gott.. till efterrätt serverades de praliner som vi köpt på stan och sen tittade vi på robinsson.. tanken var väll att mysa men ja jag vet inte.. kroppen sa åter ifrån.. den ville SOVA! så smått bitter gick jag och la mig halv tio :(

håkan väckte mig vid 7 tiden när han åkte till jobbet. jag somnade sen inte om utan tog chansen och gick upp för att sätta igång att plugga. har ite gått så fort då jag fått vilat bort en huvudvärk mitt på dagen också men jag har kommit frammåt och det är positivt!! :) nu funderar jag på att ta en liten paus och traska ut i solen en sväng. skulle behöva handla lite bröd också då jag tänkte servera mig själv lite räkmackor till kvälls mat :) en gammal söndagsklassiker sen mitt ensama singelliv. och håk jobbar ju dygn så han kommer inte hem till middagen..

sen ska jag få klart en inlämningsuppgift till folkhälsovetenskapen också hade jag tänkt och självklart planera morgondagens lektioner.. kommer nog också försöka ta vara på den energi jag har också och skriva nått mer inlägg här ikväll.. jag har ju som sagt lite tankar kring skåne.. :)

10 TIMMAR

      2009-04-18 / 10:29:09 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag är nyss uppvaknad efter 10 TIMMARS sömn.. de är mer eller mindre personligt rekord. speciellt utan jetlag eller att jag är sjuk. ett klart bevis på att jag misskött mina 8 timmar i veckan och att jag verkligen var genom slut i kroppen!

nu blir det till att ta en lång dusch och sen äta frukost..

solen skiner :D

förlåt mig..

      2009-04-17 / 21:17:28 Publicerat i kategorin stort & smått  

olle.. jag vet.. för glassen och vinet tänker jag inte be om ursäkt men för att jag inte orkar resa mig ur soffan för att hämta verken kameran eller sladden till den! inom räckhåll från soffan fanns både mobilen och sladden till den..

förlåt..


tårarna sprutar.. tack killar!!

      2009-04-17 / 21:04:32 Publicerat i kategorin stort & smått  

jag älskar människor som bjuder på sig själva!! speciellt unga människor då dessa kanske har lite mer tryck från "samhället" att passa in och helt enkelt rätta sig i leden..
ikväll kanske sverige fick en ny förebild.. eller rättare sagt fyra..
jag har skrattat så tårarna rullar och jag vet vad jag skall köra på youtube många gånger framöver när jag vill skratta och känna glädje..
dessa fyra grabbar körde en knäckebrödsdans på talang ikväll och knäckebrödskivorna var deras ända "skydd". till det roliga hörde också att knäckebröd är ett mycket skört material ;)


bild lånad av tv4.se


mer trött idag

      2009-04-17 / 20:44:16 Publicerat i kategorin stort & smått  

lite segt med uppdateringar idag.. men det var hur länge sedan som helst som jag var så här trött! de är väll tentan som satt sina spår och det att jag inte tagit igen den utmattningen det fick med sig.
upp i morsen och gjorde klart planeringen för dagen och sen iväg på praktiken. riktigt kul att vara tillbaka!! körde min lektion och de gick hur bra som helst. men när dagen var slut vid 13 tiden så bar ja helt slut. det var som om allt stod stilla. men jag bet ihop och tog (vad jag trodde var) de sista krafterna och cyklade förbi ica för att fylla kylen lite, en påse vindruvor och sen en burk med ben and jerrys glass. planen var lite mys hemma då håk jobbar och det blev en fredag själv. när jag väl var hemma så längtade jag bara till att byta om till mjukisbyxor och slänga mig i soffan och sova middag en timme. men kom på att jag skulle kolla mobilen som jag glömt hemma. såg att min ena brukares mamma ring, ringde tillbaka och hon ville bjuda på en fika på stan och prata lite. så de var bra bita ihop och vända i dörren för att cykla ner på stan. dock skall tilläggas att jag tyckte att de var riktigt trevlig och efter cykelturen och en kaffe piggnade jag faktiskt till. samtalet gick ut på att planera framtiden lite och framförallt sommaren. men sen också att jag (och håkan) utöver mitt uppdrag också ska funka lite som avlastningsfamilj. hur kul som helst. så vi får se hur de kommer bli. men jag hoppas verkligen att det ska fungera och det är även kul att håkan blir lite mer delaktig. hans äna krav var att han skall kunna spela dator ibland även när hon är här :) han är söt min håk-bråk.

när jag sen väl var hemma 17 så var jag piggare. bytte jag om :) gjorde lite middags mackor och korkade faktiskt upp en vinflaska för att ta ett glas. nu har jag dukat fram fikat och tittar på talang 2009. det blir till att sitta ner här i soffhörnet hela kvällen fram tills jag går och lägger mig.blir lektionsplaneringar och skriva om skrivuppgiften i helgen. tror det skall gå rätt bra. eller ja jag hoppas det så jag även kan börja med att kolla lite på gramatiken som vi har rättningstenta på på tisdag.

jag är så slut i huvudet så jag vet faktiskt inte vad jag skall skriva mer.. har en tanke kring skåne som jag tänkte skulle blogga lite om! men de tar jag nog till frukost imorgon!

sov gott mina vänner..


mentalt utpumpad

      2009-04-16 / 21:56:48 Publicerat i kategorin stort & smått  
åhh vad jag är trött.. tentan knäckte mig! dock inte resultatmässigt hoppas jag!! tror det gick bra men de är så svårt att veta. men klarade jag den inte så vette' tusan hur jag skall gå tillväga eftersom jag har fullkoll på alla artiklar och all litteratur. då är det nått som är fel och som jag måste få förklarat för mig.. men som sagt det kändes ganska bra.

när jag kom hem så önskade jag bara att jag skulle få ett påsklov till. så himlans slut! men skulle iväg på disco med min brukare så det var bara bita ihop och ta nya tag. och lite så funkar jag.. tusan vad mer energi man kan hitta i sig själv när man bara ser saker från den ljusa sidan. sen kan jag säga det att disco med dessa underbara människor ger 100 gånger mer energi, glädje och sprudlande livslust än vad en kväll på flurran gör. och då vet alla som känner mig vad flurran gör för mitt humör :) det är sådan lycka..

blev en sväng till mcdonalds sen då jag inte hunnit med någon middag och håk skulle käka där med en polare efter att de bogserat bort en bil till verkstaden.

sen skulle man kunna önska att dagen nu då strax före 22 var slut och jag skulle få dunka ner mig i sängen. men icke.. jag har en lektion jag måste planera!! också en glädje i det eftersom jag tycker att det är så roligt att undervisa och speciellt nu efter allt tentaplugg är det kul. men måste ändå dra en liten tung suck eftersom jag är så slut! planen blir nog att göra mig iordning för natten och ta med alla papper till sovrummet, slänga er spikmattan i sängen (lite mjukare resultat då) och lägga mig ner där för att planera lite. sen sova och upp vid 06 imorgon och göra det sista.

det kommer att bli pyjamasläge hela helgen tror jag. det finns en hel del att göra i studie väg men skall trots detta försöka känna mig lite ledig i helgen. känner att jag behöver det. ska bli väldigt skönt när tentan på tisdag är gjord. hoppas verkligen att den går som jag vill.. sen är det inte långt kvar till valborg :) och då är våren verkligen här på riktigt..

snart sommar..

hittade lite härliga bilder från förra sommaren.. sånt som gör en laddad inför en ny härlig lång skön sommar.. mitt sista obetalda sommarlov.. i fortsättningen skall jag vara ledig 10 veckor på sommaren OCH TA BETALT FÖR DE ;)

        

plugg i bilen

      2009-04-16 / 09:54:28 Publicerat i kategorin stort & smått  
de blev inte biblioteket som tanken var! ja parkerade bilen utanför skolan och sitter där och pluggar! jag trivs i bilen :-D det känns skrämmande bra.. bara en text kvar som ja ska ta inne på biblioteket om en timme typ! så nu sitter jag mest och bläddrar i sånt jag redan läst.. och bloggar på mobilen! hehe.. ha det gott!

frukost

      2009-04-16 / 07:41:21 Publicerat i kategorin stort & smått  
gick upp samtidigt som håk i morse och har just ätit frukost. ska ta tag och klä på mig och göra mig iordning nu för att sen packa ihop alla grejer och ta mig till skolan. känner att jag kommer plugga bäst där idag och då ta vara på det dom sista timmarna fram till 12.
börjar bli nervös.. de är jobbigt..

ni håller tummarna mellan 12-14.30 va?

världens bästa paket

      2009-04-15 / 21:19:04 Publicerat i kategorin stort & smått  
dagen har gått bra! pluggat på rätt bra och det känns bra inför morgondagen faktiskt.
la ner studierna vid 15 tiden för att ta en promenad ner till stan. köpte lite mer järn och hårtabletter, ett klarrött nagellack och hår spray. ja, sen en sladdosa till håk också. nån han ska ha vid datorn som är bättre än en vanligt. fattade inte riktigt varför mer än att den skall säkra datorn mot att åskan slår ut den.

väl hemkommen åkte jag och hämtade ut ett paket på posten!!! äntligen en egen spikmatta!! wiiiiiiiiii

 

så efter middagen blev det avsminkning och tandborstning och sen en nässköljning. funkade inte helt okey men tror jag måste lära mig en ny teknik mot för den jag hade med mammas kanna. hoppas verkligen att det ska funka nu eftersom de finns risk för en stor förkylning och annat skumt om jag nu sätter igång hårt med spikmattan vilket jag kommer att göra.. för de är så otroligt jädrans skönt! kanske svårt att tro om man inte testat..

  

som ni ser fick jag också med en akupunkturring i paketet. vet inte om de är nått för mig som har otroligt varma händer naturligt och denna ger enormt varma händer. men den var skön. men åter till spikmattan. kan bara ge tipset att får ni chansen PROVA!!! visst sticker de till i början med de släpper jätte fort. och nu när jag är lite ovan kör jag med ett linne och vill man kan man också lägga på en handduk emellan mattan och kroppen. men jag kommer så fort de mest släppt och kroppen känns redo så kör jag utan kläder. resultatet är enormt avslappnade och värmande. men denna typ är också väldigt djuptgående och bearbetar musklerna och lossar på massor av skumma slaggprodukter. det är just det sista där som jag nu till en början är lite rädd för. men får köra på att dricka massor med vatten, c-vitaminer och skölja näsan duktigt så slipper jag förhoppningsvis nån långdragen förkyling. sen kan jag tänka att resultatet i bildform ser lite skrämmande utmen jag lovar de är inte lika farligt som det ser ut :) nu sitter jag här och är jätte varm och avslappnad och vill egentligen bara sova så från och med imorgon blir mattan lite senare så jag kan hoppa direkt till sängen. garanterat bra sömn på de!!

har ni frågor får ni gära ställa dem!?

:)

      2009-04-15 / 08:10:46 Publicerat i kategorin stort & smått  
ny dag.. tidig morgon! skall läsa lite saga nu så jag är lite förberedd..
sen blir det som sagt en lektion och sen hoppas jag verkligen att studierna skall flyta på..


svar på lite kommentarer:
lina:
roligt att du hittat hit.. :) de skulle ju inte bli en blogg i den rätta bemärkelsen från början. jag skulle ju ha den mest för min stickning.. men de tog väll typ 2 dagar så var jag fast :) så alla runt mig har väll haft rätt.. jag är en sån som borde blogga :) jag hoppas verkligen att vi ses då.. visst var det snack om maggio? vi borde skaffa biljetter snart..

anonym:
nope.. inga barn! de får vänta tills jag tagit examen, gift mig och tjänat lite penagar :) nyfiken, varför undrar du?

besöksrekord

      2009-04-14 / 20:10:24 Publicerat i kategorin stort & smått  
glömde skriva att jag igår hade drygt 60 besökare vilket är rekord för min nystartade blogg :) mycket glad för detta..
men detta var ju efter en liten reklamkampanj ;)
så det som gör mig så mycket gladare är att jag idag utan någon reklam haft drygt 20 besökare.. alltså måste flera av er tagit er tillbaka! :D
så nu vill jag veta varför? och vad skall jag göra för att ni skall återkomma igen och kanske prenumerera på min blogg!?

natti..

gla' ida'

      2009-04-14 / 20:05:09 Publicerat i kategorin stort & smått  

idag har verkligen varit en bra dag. tror att det lite handlar om att jag faktiskt tog en sån där skön lång johanna morgon utan att stressa. jag trivs som bäst då! :) sen har det varit en bra dag på praktiken. trivs så väldigt bra med allt och alla där. det är mycket att håll koll på att många bollar att hålla i luften men då trivs jag ju också. sen cyklade jag iväg till institutionen för att ha seminarium. redovisning av en ordövning och genomgång av skrivuppgifter och den övning vi skall göra till nästa tisdag. det var rätt mycket och visst är det ont om tid. speciellt när jag har en tenta som ligger på också. men jag har kommit på en sån bra idé till min skrivövning så jag är bara jätte laddad och energisk över att få komma igång.

cyklade sen hem och käkade middag, inte lika gott som igår dock :) sen har jag suttit här och knåpat lite idér för skrivuppgiften och för uppstarten av tema sagor som vi skall köra imorgon. rätt nöjd faktiskt. även om jag fått bromsa mig själv lite eftersom jag känner att jag inte kommer hinna med att planera allt in i minsta super detalj och att ambitionerna får tas ner ett snäpp för att hinna med allt!!

ska sortera upp lite papper nu så jag har koll på allt. blev lite ihop blandat idag. sen tror jag faktiskt att jag skall tvätta av mig, borsta gaddarna och bädda ner mig :) inget på tv ikväll och en tidig kväll skall inte underskattas. dock hälde jag i mig en kopp kaffe efter middagen så jag kommer nog inte somna på en gång men kan nyttja tiden till att läsa på lite extra till morgondagen eller till tentan. kanske kan få håk att förhöra mig ett varv på något. :) han är bra på det eftersom han inte ger sig förens det sitter.

imorgon är planerna att börja med lite hemma yoga eftersom jag har lite sovmorgon. en lektion på det och sen tenta studier hela dagen. hoppas på solsken så jag kan sitta ute och ta en lunchpromenad. studiemässigt är det morgondagen som gäller eftersom tentan är på torsdag.

inga bilder idag tyvärr :(

sov så gott alla..


god morgon

      2009-04-14 / 06:58:07 Publicerat i kategorin stort & smått  
blev uppgång 06.00 för mig idag för att hinna med att göra mig riktigt iordning för en nydag så här första dagen efter påsklovet..
har duschat och fixat.. frukost nu och sen lite make och hår :)

ska packa iordning väskan och håll nu tummarna för mig att alla planer går i lås idag!! jag behöver det för att hinna med allt..

ha en bra dag!!

rosa & orange fiskgratäng

      2009-04-13 / 20:27:24 Publicerat i kategorin stort & smått  

tänkte komma med ett litet tips för dig om du kanske inte gillar fisk så mycket eller har problem att få dina barn att äta fisk och rotmos eller kanske bara ett tips för dig som vill ha en ny idé till vad du kan äta till middag..

jag improviserade lite i köket nu till middagen vilket resulterade till denna underbara gratäng..1. skala och skär potatis och morötter i bitar (gå även att slänga med andra rotfrukter)
koka och gör rotmos på detta
2. skär laxen i bitar och lägg i den smorda formen. toppa med nån färsk krydda du gillar (jag tog dragon) och lite mozarella ost. salta och peppra.
3. koka en vitsås (1 msk smör (smält) och 1 msk mjöl rörs samman och fyll på med 3 dl matlagningsgrädde. koka upp under omrörning).
4. sprits rotmosen runt laxen (har du ingen sprits funkar det bra att lägga upp det med skedar också) häll över såsen över fisken och toppa med lite ost.
5. in i ugnen på 225 grader i cirka 20 min.

  

blir jätte gott och de fina färgerna gör en extra glad. speciellt såhär på våren :) sen är mitt bästa tips att göra mat färgglad med naturliga ingredienser. detta gäller kanske speciellt föräldrar som vill "roa" sina barn. hoppa helt enkelt över karamellfärg i maten (spar det till bakningen) :) sen låt era barn vara med i köket.. då kommer dom bli storätare.. de lovar ja!! :)

lycka till!!


BILDER :)

      2009-04-13 / 15:44:58 Publicerat i kategorin stort & smått  
då kommer äntligen bilderna från helgen!! lägg nu märke till håret då också :) 


   
vi började med en liten korvpaus

   
flisan på besök hos alfons åberg

    
på besök hos pippi långstrump

 
mamma mu

    
karlsson på taket vållade bekymmer hos den lilla flickan då han hade det så stökigt. med hon tyckte det var mysigt att flyga över lillebrors hus.

  
det fanns mycket olika matutbud som hon gillade. som tillexempel korförsäljning och steka potatis hos mumintrollen.

    
sen blev det fika på riktigt vilket gav en rejäl sockerkick.

    
sagostund, skrämmande teater med bockarna bruse och tillsist storshopping för farbrors pengar :)

kanske var tanken att mackan flisans mamma skickat med skulle ätas av flisan själv men vi hittade en mycket roligare aktivitet med den :)  
mamma sara hade skickat med lite macka till matsäck. nog tänkt att flisan skulle äta den. men det var mycket roligare att ge de till fåglarna. synd bara att dom inte fattade att dom skulle stanna :)

 
djurgårdsbåten mot slussen och mamma.


sen bilderna från påskfirandet hemma i sandviken

        

och till sist.. min nya hälsokur..


nu skall jag fortsätta mina studier!!

hjälp mig!!

      2009-04-13 / 15:35:43 Publicerat i kategorin stort & smått  
den hemska före bilden av mitt hår!!
efterbilder kommer i kommande inlägg..borta bra men hemma bäst

      2009-04-12 / 21:18:49 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu är vi hemma igen.. skönt!

skall försöka knopa ihop en sammanfattning av långhelgens bravader. drog som sagt till el stockholmo i torsdags och mötte upp sara och alicia på stationen och tog alicia med oss för promenad först till greve thure där vi lämnade all packning i lägenheten och sen vidare till junibacken. vi hade en heldel backup planer som vi skulle kunna hitta på om detta inte skulle bli en hit för flisan. men icke sa nicke!! hon var i paradiset.. och jag var faktiskt också där :) det var urmysigt och det var jätte roligt att se hur glad alicia blev. vi sprang runt där till stängning och lekte på alla olika platser. rutchkanorna var nog det bästa för lillflickan.. sagotåget var också mysigt. dock blev alicia (och jag) rädd för nils karlsson pysslings hyrevärd, den stora äckliga råttan. och även katla skapade viss oro hos alicia. dock blev hon mest bekymmrad över att karlsson på taket inte hade städat i sitt hur på taket. efter besöket tog vi djurgårdsbåten tillbaka till slussen där mamma sara tog över ansvaret och två trötta barnovana människor traskade uppför götgatsbacken för lite avslappnande öldrickande. blev även en matbit på o'learys. trötta och mätta promenrade vi hem genom den vackra huvudstaden och somnade vid 10. så jag gick miste om mitt studiebesök på stureplan på natten. hade planer på att bara gå runt och kolla på folk och försöka förstå vad som är så speciellt på den lilla ytan :) nu när man ändå är granne med det emellanåt!

på fradagen tog vi och lyxande till oss med frukost på hotell anglais. 195:- är nog den dyraste frukost jag ätit men de var värt det, helt klart! sen promenaerade vi runt på stan och tog en glass i det fina vädret innan syster och svåger kom och hämtade upp oss för resa mot sandviken. väl hemma blev det middag och födelsedagsfirande för mamma. och hela helgen fortlöpte väll i samma tema.. socialisera sig med släkten, mat och fint väder. blev cykel tur fram och tillbaka till högbo för att titta på lite påskkonst och grilla korv.

sen har jag också testat något nytt och mycket nyttigt i helgen. NÄSSKÖLJNING!! wow.. har funderat på det ett tag och jag gillar ju verkligen inte att få vatten i näsan så har inte trott det är något för mig. men mamma hade köpt en så nu har jag testat hemma och jag tror verkligen på det!! att göra det och sen 20 minuter på spickmatta så är man som en ny människa. så jag skall faktiskt beställa en egen kanna nu och även en egen spikmatta som jag längtat efter sen i julas! skall bli underbart skönt.. och jag vet vad målet med det och solhälsning på mornarna skall vara! men de kommer jag hålla hemligt ett tag till ;)

hemresa idag vid 10 tiden. hade planer på att dra igång hårt med studierna idag. men blev inte riktigt så. en sväng till gränby c för att fylla på kylen, snabb uppackning och blomvattning, lite avstädning och sen var liksom energin slut och känslan av att bara vara hemma tog över! så en liten resume på det jag gjorde innan helgen blev det men sen har jag mest tittat ikapp på lite program som jag missat under helgen och självklart finalen av amazing race. håk bjöd på lite pizza nyss så nu har jag även hamnat i paltkoma. skall titta på wipe out nu och sen blir det faktiskt sängen! skall plugga lite sär och sen somna när jag somnar (läs: inom 10 min) för att ta nya tag imorgon med studierna! det är lite då det gäller skulle man kunna säga plus att jag måste se över veckans lektioner lite imorgon också. verkligen verkligen behövligt med en extra röd dag denna vecka!

just ja.. de är söndag i dag och då skall jag ju även se över veckan innan jag somnar och checka av kalendern så jag inte missar något som är viktigt :)

här kommer då endel bilder.. och lägg nu då märke till den nya hårfärgen :) klicka på dem för att se stora versioner..

nu är jag trött och älsklingen har inte fått ordning på alla bilder än så jag får tyvärr återkomma med dessa imorgon! får bli en bra och naturlig paus i studierna..
go'natt!

påsk

      2009-04-11 / 09:08:51 Publicerat i kategorin stort & smått  
hemma nu och firar påsk och min mammas födelsedag.. tiden går åt till det och till att plugga.. så bättre uppdateringer kommer imorgon eller på måndag..
då också bilder på håret :)

studier & subway

      2009-04-08 / 19:21:29 Publicerat i kategorin stort & smått  
klart bättre idag men de visste jag ju redan igår. gick upp strax innan sju och satte igång. började med att sortera upp alla papper för både nuvarade kurs och de två tidigare. så jag kunde hitta dem som var till den kuggade tentan. sen sorterade jag upp dessa en gång till för att få ett grepp om hur jag skulle lägga upp pluggandet. bäddade sen in mig på vardagsrumsmattan och satte igång! gick faktiskt bättre än jag trott.. kanske inte max i kvatitet med i kvalitet..

sen har jag fägat lite kläder idag. blev lite laddad efter att ha färgat kuddarna till balkogen och hade lite färg och salt över. ett par korta jeans gick från blå till svarta, ett grått linne och två västar.. ja sådana där små som sitter under tuttarna :)

drog sen vid fem tiden till skolan för att skriva upp mig för tentan och kopiera upp gamla tentor.. har aldrig varit såå nära att åka på parkeringsböter. såg genom rutan på väge nedför trappan att parkeringsvakten körde in på parkeringen.. förlåt parkeringsbolaget!! ja brukar betala men inte idag för dom två minuterna.. och jag ljög mig ur situationen.. förlåt för det med.. men ja var liksom tvungen kan man säga..

sen vidare på yll&tyll.. en liten himmel här nera på jorden! :) skulle köpa lite garn till mamma men även till mig :) skall ge mig på att designa en ny sjal tänkte ja. blir svart med pärlor i glas, vitt och silver, bommul och tror den kommer bli rätt glest stickad.. bilder på rasultatet kommer :)

innan jag körde hem tog jag ett djupt djupt andetag och gick in på subway.. så gott men varför ska de lukta så illa?? det är väll brödet kan jag tänka mig men har aldrig känt nått liknande och då är jag ändå utbildad bagare och jobbat som det i drygt två år.. konstigt är det!!

men nu kliar det faktiskt i mina fingrar och jag skall börja med min stickning :)

bryt ihop idag & kom igen imorgon

      2009-04-07 / 17:43:14 Publicerat i kategorin stort & smått  

titeln syftar lite till hur jag fungerar vid motgångar! en klassisk "välj ett av två alternativ"-fråga är bit ihop eller bryt ihop.. för mig finns inget enkelt svar då jag tror att man måste göra båda delarna.. förr eller senare.. och vad gäller bryt ihop som jag inte ser som något speciellt positivt tycker jag att de är väll lika bra att gör på en gång.. varför vänta när det ändå ska ut?!
dagen började så underbart hos frissan!! tack lynn på creativ zone!! 3 timmar av underbar lyx och jag blev hur nöjd som helst med färgen (bilder kommer). kanske inte så vanligt att gå från ljus till mörk just på våren men jag är riktigt nöjd! la in lite ljusa slingor i "tulpan mönster" eller vad det hette. nån ny teknik för våren som ska göra det lättare att bara färga utväxten senare :) toppen toppen blev de!
sen en mysig lunchmacka i solen påväg till skolan.. med de var då känslan av att jag inte borde vaknat i morse kom. hämtade ut tentorna som var klara. båda två! och den andra om språktypologi bland annat klarade jag. men de var ju ingen chock då den gick super att skriva!! MEN den andra skit tentan klarade jag inte och jag var f-n inte ens nära! 18,5 p av 36!! G gränsen låg på 23. det var en enorm besvikelse. många verkar ta ut detta på olika omständigheter och andra personer (inget fel i det om det är så man fungerar) men jag funkar inte så. jag har en person och en sak att vara besviken på. det är min prestation och mig själv!! thats it!! jag kan inte skylla ett misslyckande på någon annan än mig själv. de är jag som studerar, de är jag som pluggat inför tentan och de är jag som satt och skrev den!! dock kan jag självklart ge mig lite cred för att tagit mig så långt i livet så jag skrivit min sista tenta (ordinarie tenta då eftersom det nu bevisligen blivit en till tenta, omtenta) det har inte varit lätt och vägen har inte varit nån räkmacka för mig i skolan! varken vad gäller kunskap eller vänner men nu fan sitter jag här och tar (förhoppningsvis) examen till hösten. vilket är en enorm prestation!
men nu då är jag som sakt besviken, ledsen och arg. tårarna rann rätt mycket både innan och i början av lektionen. folk får tycka vad dom vill men så är jag! hemma nu och kan tacka både håk och linnea (som för övrigt satte spiken i kistan på båda tentorna) för att dom finns som stöd. men också vissa av de andra i klassen som stod och stöttade mig! TACK!! det värmer.. bryta ihop har jag redan börjat med så nu är det väll då dax att börja så smått komma igen.. men ett tag till tänker jag vara nedbruten! sitter på balkongen nu och skriver i solen vilket är underbart! håk ligger intill och djup studerar min och linneas tenta och jämför mot vad läraren skrivit som rättnings kommentarer. :) han är söt!!
bredvid mig står en såndär fördig blandad GT på burk som finns på finlandsbåtarna.. gott! och tro nu inte att jag dränker mina sorger!! det är inte målet.. för det hjälper inte.. det är inte heller en tröst.. men en peppning i rätt riktning och framförallt gott i solen på påsklovet.. vad som än hänt under dagen! :)
nu kommer min veckoplan att bli lite annorlunda eftersom omtentan är redan nästa torsdag. ett datum så vi skulle kunna ändrat på men jag tycker att desto snabbare desto bättre.. dock kommer önskan om att plugga i snabbt takt på folkhälsovetenskapen att strykas och all tid och energi kommer att gå åt till detta! dock kommer jag inte skita i planerna om sthlm eller att åka hem. får plugga när tiden ges och hoppas på det bästa. jag vet också efter fyra år på universitetet att jag tar in bäst om jag kan få sköna och givande avbrott, tänka på något annat vissa stunder men att så fort en liten lucka ges sätta mig ner och fundera över det jag skall kunna.

övrigt då.. ja.. som sagt tankarna går till mitt eget misslyckande och till hur ett bra mentalt och kunskaps uppbyggande skall gå tillväga.. :) sen är det bara att köra på! lite varje dag så får vi (läs: jag) hoppas på ett bättre resultat på torsdag..

nån middag ska de också bli.. hmm.. får se vad det blir! ett enormt sug efter pizza och chips.. på samma dag? hmm. vi får se!


rödvin

      2009-04-06 / 22:49:36 Publicerat i kategorin stort & smått  

dagen har gått bra.. fått en heldel gjort! inte riktigt så mycket i studieväg som jag hade hoppats men allt kan inte bli optimalt :) tog en långpromenad i det fina vädret efter lunch. bort till gravhögarna, rundade dem och sen bort till ilu för att låna en bok till en kompis och efter det hem = 11601 steg. lite av en besvikelse då jag tyckte jag gick långt och hade chansat innan på knappt 15000.

tog en lång dusch efter middagen och lekte lite hemma spa. välbehövligt! dock han jag inte med alla spa moment då jag fick kontakt med linnea som bjöd över mig på ett glas rött.. eller hmmm.. de kan kanske objektivt ses som att jag böd över mig själv! men håk skjutsade iallafall dit mig för två timmars skit prat och tvtittande. helt underbart :) tack!

planerat in lite för sthlms resan nu. vi åker på torsdag fm när håk kommer hem från jobbet.  fixar nykeln till lägenheten av syrran och sen junibacken med sara och flisan. sen blir de en mysig kväll med vin och middag hade jag tänkt. såg faktiskt att blondinbella her self hade kommit med en lista över lite mysiga ställen i sthlm så kanske får glo över den efter nått bra tips.

imorgonbitti ska jag till frissan. ska klippa och färga :) färga håret hos frissan har ja bara gjort en gång tidigare och det var för sex år sedan. så jag hoppas verkligen att hon kommer leva upp till mina krav då jag blir väldigt nöjd när jag gör det hemma själv. men problemet har nu blivit att jag slarvat endel och har för låg utväxt och bara lagt slingor de senaste gångerna jag fixat med det så det känns inte som de kommer att bli bra om jag gör det själv. ska dessutom ge mig själv det i en liten påskpresent. kommer bli underbart att sitta hos frissan imorgon och bara bli omhändertagen. sen kommer det bli en ny färg :) så jag är lite nervös.. men håller mina tummar för att jag ska bli nöjd.. titta in imorgon så skall före och efter bilder presenteras..

bild på balle var utlovad :)jag är riktigt nöjd. det som fattas är en rosa matta på golvet. och det som inte ses är hörnet där alla blommot kommer att vara i sommar. blir (förhoppningsvis) smultron, tomat, rosmarin, timjan, körsbärstomater, lilja och luktärtor. läggmärke till tyget i taket. gav en mycket mer mysig känlsa än vad jag från början trott. blev toppen!!

sen har receptet önskats på drinken från igår. eller ja för min del är det drinken från alla dagar då den är min ständiga frukost.

1 banan
1 glas färskpressad apelsinjuice
1 dl frysta bär/frukt (blåbär, hallon, mango)
2 msk linfrön
allt i en mixer och kör ihop det! ja brukar ibland trucka ner lite färskfrukt också om ja har tillexempel kiwi hemma eller så. allt efter tycke och smak. vill man ha den mer mättande så kan man byta ut juicen mot naturellyoghurt. då blir den med som en frukt yoghurt. nu till sommaren som kommer kanske det blir mer och mer färska bär och frukter då kan man byta de frysta till det men också slänga i 2-3 isbitar. sen den som är på bilden är ju faktiskt inte frukost varianten utan kvällsvarianten. då brukar ja skippa linfröna men annars lika. dock fyller jag glaset till 2/3 och sen fyller på med Sprite. Toppen!!

nu ska jag ta och borsta mina tänder och gå till sängs!!
sov gott alla!
puss


måndag

      2009-04-06 / 09:07:54 Publicerat i kategorin stort & smått  
tagit en liten seg morgon med frukost och yoga sen tv tittande och inte börjat pluggat.. har också dragit ihop två små dagar till lite småkakor! kul och gott att ha så här till påsk! men nu blir de till att lyssna på de sista spåren på min talbok innan ja börjar skriva lite arbeten och laddar över en ny bok till ipoden..

kvällsdrink och veckans planer

      2009-04-05 / 21:43:26 Publicerat i kategorin stort & smått  
blev håkbråk som skurade fönstrena så jag kunde lägga min energi på att sy kuddöverdragen. blev hur bra som helst.. både fönster och kuddar!

sen plockade vi iordning här och jag blandade ihop en kvällsdrink! så roligt att de är samma som ja dricker till frukost varje morgon med gör den lite oyttig med några droppar sprite så att den bli lite bubblig. och till det årets fösta jordgubbar. hur gott som helst :) är inte att rekomendera att köpa spanska jordgubbar och speciellt inte så här tidigt. men ibland bara måste man :) speciellt så här i början av våren. till det så kör vi münsters fall på fyran.
till veckan:
skolan
framförallt studier - allt som jag skrev tidigare vore bra om det blev klart.

träning
ska testa den nya yoga dvd här hemma på mattan och springa lite

hemma
bli helt klar på balkongen och få all tvätt struken

påsk
åker på en kortkort semester till sthlm på torsdag-fredag. träffa sara och hennes dotter för att ge bort en liten upplevelse i treårspresent. sen stannar vi kvar i lägenheten för att hoppas på en underbar kväll med ett glas vin eller två.
påskhelgen blir till att fira hemma i sandviken med familjen och fira mamma på hennes födelsedag. skönt att vara hemma ett tag, har nog inte blivit sen i jul tror jag.

sov så gott!

snart klar

      2009-04-05 / 17:59:43 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag lever i den perfekta relationen :) jag tänker ut och kommer på idéer och håkan får sedan förverkliga dessa!! :) köpte tyg på ikea i veckan som egentligen skulle sitta ner för ena väggen men väl hemkommen kom jag på att det skulle bli mycket mer coolt och orginellt att sätta utt tyget i taket på balkogen. det skulle dessutom då täcka den otroligt fula betongen. sagt och gjort.. nu sitter det där och det blev hur bra som helst. som sagt har jag utlovat bilder och de kommer att komma under morgondagen! men vill bli klar med alla kuddar först och sen blir allt lite mysigare i solljus vilket det inte är nu men det har utlovats till morgondagen.

nu ska ja slå på tvn och titta på amazing race och snurra ihop lite tacos.. sen blir de nog till att sy och titta på tv hela kvällen, kanske att ja skurar av de sista fönstrena också så allt är klart tills imorgon när det är hårt studerande som gäller från morgon till kväll!! skall få färdigt de två första redovisningsuppgifterna är tanken och även få fart på folkhälsovetenskapen så jag nu under påskolvet hinner lite i förtid på den så att ja kan ta mycket ledigt fina vårdagar framöver :) bör faktiskt också hinna med att inleda skrivningen på projektarbetet.

japp.. matlagning nu!

helg

      2009-04-05 / 09:11:19 Publicerat i kategorin stort & smått  

piffar vidare på lägenheten.. tur och retur till ikea har det blivit några gånger och blir kanske en sväng till idag! :)

återkommer med bilder..


ikea

      2009-04-01 / 20:05:11 Publicerat i kategorin stort & smått  
praktik idag.. :) frågade om lite feedback på grammatiklektionen då jag skall göra en likadan till imorgon för en annan klass. min handledare tyckte jag gjort det toppen bra. sen la hon till de att något hon tyckte var väldigt bra med mig var att jag inte var ett dugg självupptagen :) det vill säga att när jag undervisar så visar jag inte på något sätt att jag står och tänker på hur är JAG som lärare utan bara kör på vilket hon tyckte var riktigt riktigt bra och viktigt. så det var jätte kul att höra :) blir självklart glad och suger åt mig allt beröm.

var hemma en sväng efter praktiken men sen hämtade jag upp linnea för att åka till stans nya ikea som öppnade imorse. sveriges näst största!! misstänkte att det skulle vara äckligt mycket folk.. men de var de inte!! vet inte om det var eftersom stället är enormt stort eller om alla helt enkelt tänkte som jag och sket i att åka dit! vi lunkade runt och sen käkade middag i restaurangen. uppdraget var "pimp my balcony pink" :) hittade inte så mycket som jag velat då det inte fanns den klassiska sommar avdelningen men köpte i alla fall tyg som är tänkt att hänga efter väggen. men väl hemkommer och några tankar senare kom jag fram till att de kan bli rätt svårt att få upp det så eventuellt kommer det istället att få sitta i taket för att få en liten mjukare känsla. sen hittade jag då inte så mycket krukor jag tänk mig. :( hoppas dom får in det snart. i och för sig har jag inte ens satt några frön än heller och ska jag få några smultron innan sommaren är slut så gäller det att börja snart. får ta tag i det i helgen!

nu blir de en tv kväll och lite pill inför morgondagens och fredagens lektioner!
RSS 2.0