KÄRLEKSGÅVA 2

      2011-06-20 / 20:38:07 Publicerat i kategorin stort & smått  
en resa till rom var det ja, men jag hade faktiskt tidigare börjat jaga en present till håk. och inte minst efter att jag helt glömde hans namnsdag förra veckan.

håk är ett stort foo fighters fan. men av någon anledning har han inte köpt biljetter till deras konsert på onsdag. så detta har jag jagat på både blocket och tradera. men det känns som det finns mycket skit vad gäller biljetter på dessa sidor. men så till slut idag så kom jag äntligen över en biljett. gissa om han blev glad..

bildkälla

KÄRLEKSGÅVA 1

      2011-06-20 / 20:33:51 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag har den senaste tiden längtat så efter italien och rom. jag var för första gången där förra året vid påsk och har sen längtat tillbaka många gånger.

italien har så mycket av det jag gillar, mat, vin, fina platser och nån konstig kombo av puls och lugn.

vi pratade mycket om vi skulle ta någon annan plats i italien istället för en gång till till rom. men jag kände att det var just rom som lockade. och jag tror att håk förstod att min längtan var stor för häromkvällen bokade han oss en resa :) så om ca två veckor åker vi och blir borta sex dagar.

jag vet att sex dagar är ganska långt för en stadstripp, speciellt då vi sett de mesta men vi ska åka till havet minst en dag och sen ska det finnas en massa fina små städer runt omkring också. bra att tåget i italien är billigt :)



bilden i mitten är som ni kanske ser när vi står framför fontana di trevi och ja, vi slängde mynt i fontänen och det betyder ju att man ska komma tillbaka till rom :)

SENASTE TIDEN

      2011-06-20 / 20:20:44 Publicerat i kategorin stort & smått  
har varit en rätt lugn helg här hemma.. har storstädat och plockat en del och sen suttit i soffan och bara varit ledig har jag också hunnit med!

i lördags var jag och håk på bio, så super 8. kan klart rekommendera den. en bra steven spielberg film. tänk e.t. men modern!!

efter det så gick vi på en italiensk restauran här i stan och käkade en riktigt god pizza och ett glas gott rött vin. precis när vi reste oss för att gå hem hörde linnea av sig och ville att vi skulle komma förbi henne och hennes sambo på lite fruktsallad. det blev en toppen kväll med fruktsallad, skumpa whiskey och sällskapsspel.

igår kom lillebror hit med sin tjej och stannade över natten. lillebror hade för ett år sedan fått en flygning av oss i present som han nu tog ut. och idag har vi snurrat runt i boländerna för lite små shopping.

så det har som sagt varit en bra helg. ingen löpning dock, men det får jag ta igen imorgon.


TRADERA

      2011-06-16 / 22:50:09 Publicerat i kategorin stort & smått  
ramlade in på tradera här under kvällen.. lagt lite små bud men inte på något som går ut för ens tidigast i morgon kväll! tror att jag ska fota lite grejer i morgon och slänga upp! jag är alldeles för dålig på att sälja saker på tradera! det måste bli bättring där :)
har bland annat budat på detta fina linne :)


STÄDAD SEMESTER

      2011-06-16 / 22:45:53 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, så då har jag verkligen verkligen semester nu då! jobbade de sista idag och kom hem vid två tiden efter att varit på vaksalatorg och köpt mig en bukett vita liljor.

väl hemma slängde jag mig över soffan.. men inte genom att sätta eller lägga mig i den. utan jag drog av överdraget på den vilket var inledningen på en rejäl storstädning här. har dammat, dammsugit, skurat golv och tvättat överdrag till både soffa och köksstolar!! det var behövligt och skönt att få det gjort!

nu luktar det gott och ser mycket bra ut här hemma!

i morgon blir det lite tvätta av kläder och sängkläder! men jag tror även jag ska ta mig en sväng till IKEA!



inte världens bästa bild.. men här står det i alla fall och luktar otroligt gott!

ARG PÅ TEKNIKEN

      2011-06-15 / 08:58:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
ut i morse igen men det gick inge' bra!! grrrrr...
iPoden bara hoppade i låtarna, spelade 15 sekunder och bytte, sen var det tyst en stund och sen startade om låten, tyst i 2 sekunder och startade om! jag blev så arg!
detta innebar att det blev bara 2 kilometer lite drygt och vid flera tillfällen fick jag gå långsamt för att pilla på iPoden.
Håkan tror att det är mina lågbudget hörlurar som jag har till vilket innebär att idag kommer det bli en sväng till Media Markt för att köpa ett par nya. vill inte vara lika arg när jag springer igen!



TAKE AWAY

      2011-06-14 / 20:02:29 Publicerat i kategorin stort & smått  
dagen har ägnats mest till soffsittande.. jag känner verkligen att jag behöver på att öva på att vara ledig! på förmiddagen fanns tusen saker i huvudet som jag "måste" göra. men efter en liten funderare så valde jag att bara luta mig bakåt och ta det lugnt! det var riktigt skönt..

vid 17 tiden kom sambon hem och efter lite prat om mat så bestämde vi oss för att köra på hämtmat.. blev ribs från texas longhorn vilket är en favorit här hemma! så himlans gott och enkelt..



så efter denna tallrik och en timmes vila så beger vi oss nu ut på en lång promenad.. ska testa nike + programmet på min iPhone denna gång!

SMOOTHIE UTMANING

      2011-06-14 / 11:09:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag har satt upp en liten utmaning för mig själv här under sommaren.
att hitta på en god, fin och nyttig smoothie som innehåller spirulina :) alltså en klockren smoothie!!
tror att det kan bli rätt svårt :) men det är klart jag ska lyckas och jag delar med mig av recepten på vägen dit.. för visst hoppas jag på att skapa bra smoothies på vägen till den klockrena :)
här är morgonens resultat. och den var absolut inte fin och inte speciellt god heller, men drickbar.


RECEPT
1/2 äpple
2 nävar ruccola
2 dl gapejuice
5 jordgubbar
1 msk kesella
2 tsk spirulina
isbitar

DÅ VAR JAG IGÅNG!

      2011-06-14 / 09:02:56 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu blev det äntligen en löprunda innan frukost!!
det var lite tungt till en början, men när väl kläderna var på och jag kom ut så var det underbart! tungt, men underbart!

roligt med lite ny teknik också! dock tror jag inte det stämde helt och hållet. nike + visade 3,66 km och mäter jag på eniro så var det 3,2.. inte så stor skillnad men rätt ska väll vara rätt :) men jag tror att jag kommer börja springa mer på tid än sträckor ändå. sen när Håk är med ska jag testa med iPhonen också, men den måste jag ha bärhjälp till :)

oh som ni ser på bilden här nere så var tiden 25 minuter, alltså inga rekord här inte. men jag kände verkligen av min gamla förkylning och det blir lugnt nu till en början för jag vill verkligen inte att den kommer tillbaka!

nu blir det en mysdag, en självklarhet första dagen på semestern och solen inte skiner! ska läsa läsa och läsa :)
sen blir det långpromenad i kväll :)



      2011-06-13 / 21:51:46 Publicerat i kategorin stort & smått  
äntligen har jag förstått varför det helt plötslingt inte blir någon luft mellan styckena i mina inlägg och hur jag ska ändra på det!



skönt!

DAG 1

      2011-06-13 / 21:50:16 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag var sista riktiga arbetsdagen, torsdag räknas inte riktigt eftersom det inte sker på jobbet..
sista arbetsdagen men första på endel semester förändringar!! och hur har det gått då!?

bra tycker jag..
startade dagen med en bra LCHF frukost i form av en smoothie med bland annat kesella och till det en parmarulle med philadelphia och ruccola :)

gott gott!!

körde också samma rulle till mellanmål på förmiddagen!

dock blev det bröd till lunch och pasta till middag. men som sagt, när det fortfarande är på jobbet så är det svårt att styra. men från och med i morgon så styr jag helt själv vilket är helt fantastiskt! :)

det blev också mycket senare än vad jag tänkt idag.. kom hem först 20.00 från jobbet och då ösregnade det, tänkte skona både mig själv och mina nya skor från det. men som sagt, i morgon är första dagen på semestern och innan jag snart hoppar i säng skall alla löpkläder ligga på golvet nedanför sängen!



NU KÖR VI!!

NIKE +

      2011-06-12 / 21:17:15 Publicerat i kategorin stort & smått  
blev en mycket skön dag på stan idag..
började med brunch på gillet med bokklubbs tjejerna, mycket mysigt med två små bäbisar :) och sen drog jag ut på stan.
det blev ett par nya skor.. dock inte rosa! :( jag har i dag tagit steget och köpt ett par skor som verkligen passar mina fötter och inte bara gått på hur fina de är. och för att passa mina fötter så behöver jag storlek 43!!!!! jag vet.. galet! men då blir det herrskor. det blev ett par nike och när det nu blev det valde jag att köpa ett nike + kitt också så att jag kan få löpningen registrerad :) ska bli riktigt roligt. hoppas att jag inte behöver kalibrera den, men det visar sig i morgon!
utöver detta blev det ett linne från vila, hudlotion, löpstrumpor och lite hårgrejer..
sen var jag och fyllde på kylen på ica också.. så nu finns allt för en bra start på sommaren!
från i morgon kör vi!!
jag avslutar kvällen med en otroligt god hamburgare (med bröd!!) och lite rosé..

VILL DU GE OCH FÅ PEPP?

      2011-06-11 / 22:10:43 Publicerat i kategorin stort & smått  
vill du följa mig denna sommar så är ett tips att du börjar prenumerera på min blogg :) jag lovar att ge mycket pepp och inspiration, goda recept och mycket glädje!
men jag vill gärna ha pepp också så har du en blogg som kan ge mig detta så skriv det så jag kan prenumerera på din :)

 


FÖRÄNDRINGAR I HETTAN

      2011-06-11 / 21:58:25 Publicerat i kategorin stort & smått  
vilken sommar vi har fått.. det är verkligen hett ute! men så skönt.. dock har jag två arbetsdagar kvar till veckan innan sommarens 7 veckors ledighet börjar och det kommer innebära en heldel bad vilket jag saknar som det ser ut nu!
ledigheten kommer också innebära en heldel förändringar här hemma. för det första kan jag äntligen!! börja att springa och promenera på morgonen innan frukost vilket ska bli så underbart!
jag hoppas också på att energin i köket skall komma tillbaka, det har varit lite mycket pizza och annat strul den senaste tiden. nu blir det till att vräka i sig räkor, fisk och kyckling tillsammans med sallad och härliga röror & såser.. alltså i någon form av härlig LCHF anda!
som så många andra fick jag i veckan skatteåterbäringen (prisa gud!!).. den största delen av denna skall sättas undan och framförallt användas till hösten då jag ska köpa lite nya snygga höstkläder att ha på jobbet. även semestern kommer ta en liten summa :)
men i morgon ska jag gå på stan en sväng och handla lite grejer till mig själv och min träning..
löpskor (jippi!!!)
armhållare till min iphone
bodylotion till min torra kropp
nu ska jag plocka ihop lite här och natta L (som vi är avlastningsfamilj till) och sen ska jag kolla igenom vilken löp-app som är bäst till min telefon.. så jag kan få fram lite statistik :)
ha en toppen kväll!
kram
slut med soffsittandet :)
RSS 2.0