Glossybox Januari

      2014-01-29 / 19:51:42 Publicerat i kategorin shopping  
Skickade iväg min man idag för att hämta min Glossybox. Så har precis öppnat den & det var en riktigt rolig Box.. 
Gillar när det är lite förbrukningsvaror som ansiktscreme och tandkräm. Och sen nått nytt att testa som pennan för ögonbrynen och sist men inte minst älskar jag att få ett serum. Jag vet inte när jag köpte ett sist, för jag får nya från Glossy..
Like it!




Härliga Halvvägs

      2014-01-28 / 19:41:19 Publicerat i kategorin stort & smått  
Så.. Då var dagen här!
50% av graviditeten är avklarad och ja, självklar 50% kvar.
Så idag är jag på 19+6 vilket innebär att jag i morgon går in i vecka 21.
Det känns mest bara underbart! Och liiite smått galet, känns som jag varit gravid skit länge samtidigt som jag tycker att det var nyss som jag hade oro och ångest & det kändes som vecka 10-11-12 aldrig skulle komma.

Så när folk frågar om jag tycker det gått fort vet jag inte riktigt vad jag ska svara!



Vad gäller humör, så är jag tillbaka till mitt jag. Men vissa dagar är jag riktigt trött!
Vad gäller magen så har den pipit iväg sista veckan. Så igår när jag låg i sängen så kände jag för första gången att jag verkligen inte kan dra in den till ett mer "normal" läge. Idag har jag också för första gången känt att den verkligen finns där när jag böjer mig ner! En lite konstig känsla! Men mysig..

Men nu väntar jag bara att den lilla Bumlingen ska göra sig till känna!! Än har jag inte känt något.. Kanske nått lite nån gång, men vet inte riktigt! Skulle vilja ha några riktiga buffar...

Ensam hemma ikväll, så jag får fira detta för mig själv! Då var det ju toppen att ICA hade stora, härliga semlor för ynka 10:- idag!!






Stolt som tuppen

      2014-01-22 / 07:10:48 Publicerat i kategorin stort & smått  
Då var jag framme sen några timmar i London. Ja, ganska många, vi landade klockan 17:30 lokaltid och nu är klockan 06:00. 
Vi har redan hunnit med massor.

Startade trippen igår med en kaffe på Uppsala Station, där jag till min glädje upptäckte att UL klumpat sig och gett mig 10 länsresor gratis, så tack för det!!
Sen tog jag pendeln till Arlanda! Så smidigt..

Väl på ARN mötte jag upp min arbetskompis Irene och vi checkade in. Hade redan gjort det hemma men det strulade med att få ut taggarna. Men det gick bra. Innanför säkerhetskontrollen blev det sen en klassisk dyr räkmacka & resans första & förmodligen sista alkoholfria öl. (Väl framme har jag nämligen frågat om det en gång och den bartendern tittade på mig som och jag var från Mars & la av jordens garv..)

Flygresan då... Stolt som tuppen!! Det fick hur bra som helst! En heldel handsvett men annars så!!
Startade över ett molnigt Stockholm och flög in över ett klart London, så vackert!
Hoppas att hemresan går lika bra!

Väl på hotellet väntade mingel med gratis drinkar, men som sagt cola för min del då bartendern inte riktigt var med på min bana som sagt :)
Det bjöds på många skratt & ett litet uppträdande av favoriten Dogge Doggelito som är resans reseledare! Hoppas få hänga med honom idag! :)

Efter en räkmacka till lunch (Varför packade jag inte ner ett par bananer idag?? Var gårdagens vanligaste tanke..) så var jag rätt hungrig när vi klockan 21 gick ut på restaurang jakt. Som tur var, var jag inte ensam om att vara hungrig, så första bästa ställe fick det bli!
Inte Londons bästa.. Men carbonaran gjorde iallafall både mig och magen mätt och glad!
Väl hemma på hotellet slocknade jag kvickt!

Och nu redo för en ny dag med Lind Education, BETT2014 och London!! 

Gooooodmooooorning London!!







London nu kommer jag..

      2014-01-21 / 11:52:04 Publicerat i kategorin stort & smått  
Nu var dagen här då!
Dagen då jag drar till London.. Hoppas som sagt att övervinna lite flygskräck men främst hoppas jag på massa roligt jobb och lite roligt privat också!

Har läst lite London guider här på förmiddagen på paddan & insett att jag kommer nog hinna med en hundradel.. Så ja, jag får kanske bara gå ut från hotellet och se vad jag hinner med!

Nu inväntar jag taxin som kommer om en timme. Sen tåg mot Arlanda!

Det ska bli skoj det här!






Mysig helg.. Nu väntar London..

      2014-01-19 / 21:54:29 Publicerat i kategorin stort & smått  
Åhhh vilken fantastisk vinterhelg det har varit!! Snön har fallit i princip hela helgen, med några få uppehåll. Men inte nån hemsk kyla och inga vindar. På lördagen tittade även solen fram!
Så underbart att ligga i soffan under en film och titta ut!

Men vi har faktiskt varit ute också! 


Två fantastiska promenader har det blivit. Båda med start från Sunnerstabacken. (Är lite trött att gå runt GA UA hela tiden). I lördags blev det efter vattnet till Skarholmen & tillbaka och idag efter ån och tillbaka genom Sunnersta.

En del mysig mat har det också blivit med bland annat smörgåstårta i fredags. Vet inte riktigt varifrån det kom, men jag slängde i alla fall ihop en i fredags efter jobbet.

Sen är helgfrukostar inget jag spar in på :)



Men nu väntar en ny vecka! En ny sjukt spännande sådan. I morgon blir det vanlig jobbdag.. Eller vanlig och vanlig, kollegan är ledig så jag kör dubbla pass där på förmiddagen! En lektion i vardera hand ;)
Men sen på tisdag väntar London.. Tillsammans med Lin Education blir det BETT2014.
Ser fram emot det enormt! Få träffa roliga människor, mingla, lära sig nya saker och inte minst se London.
Men först.. Ja, först ska jag klara av flygresan dit! Det ska gå, det har jag lovat mig själv!!


Men nu ska jag sluta mina små blå.. Så jag är pigg & stark i morgon!!






Korgstol Sökes

      2014-01-15 / 17:00:00 Publicerat i kategorin shopping  
Har kommit på att jag vill ha en korgstol i badrummet. Nu när jag får ett så pass stort badrum så vill jag ha lite SPA känsla över det.. 
Och att ha en sittplats i badrummet känns toppen.. Nu är det ett tag kvar innan Bumlingen kommer kunna bada i badkaret, men när är det nog skönt att ha en sittplats. Och fram tills dess kan jag sitta där och smutta på champagne medans Håk badar.. Haha.. Eller ja nåt sånt!
 
Det känns som att en korstol lär man kunna springa över på Blocket eller på någon loppis. Så kanske kommer jag att köpa min första grej på Blocket framöver, ska i alla fall hålla ögonen öppna. 
 
Och tanken är sen då att måla upp den, förmodligen vit och sy en snygg dyna till. Jag tror det kan bli riktgit bra.
 
Nått sånt här tänker jag mig. 
Kanske har du en som du är sugen på att sälja!? Släng i så fall iväg ett mail.
 
 

Ordning & reda - Badrum

      2014-01-14 / 18:34:00 Publicerat i kategorin shopping  
Gud så skönt det ska bli att flytta. I så många olika avseenden. Men framförallt för att få mer yta, mer yta att skapa ordning och reda på. Vi har flera ställen i lägenheten nu där luckor och lådor håller på att bukta sönder för det gömer sig så mycket bakom. Så det ska bli så skönt att få rensa upp, slänga och bara spara de som verkligen ska sparas och få en ordentlig ordning och reda på det.
 
Ett sådant ställe just nu är badrummet. Just nu är det totalt kaos på mina badrumssaker.. Och i nya lägenheten kommer jag och Håk få ett varsit badrum. Det ska bli så skönt. Tyvärr så har just badrummet också en av de få, kanske den enda faktiskt, bristen i den nya lägenheten och då är det att kommoden under handfatet inte är lådor utan skåp. Men ser man det positivt så har vi idag ingen kommod alls så bättre att ha en med skåp en ingen alls..
 
Dock så njuter jag till fullo när jag ser IKEAs reklam på TV nu, så vill jag ha det.. Så nu måste jag bara få till samma smarta lösningar fast det är skåp. 
 
Hoppas lite på Muji på Åhlens, att de ska ha skåpinredning som ska passa till badrummet. De är snygga och stilrena och jag gissar att deras plast grejer ska kunna diskas i diskmaskinen när man storstädar.. Helt Johanna vänligt alltså!
 
Men drömmen just nu är alltså IKEA ordning..
 
 

Söndagsarbete

      2014-01-12 / 18:44:33 Publicerat i kategorin stort & smått  
Efter en tur på stan vid lunch tid så har jag ägnat eftermiddagen till att arbeta. 

Har främst lagt alla mina elever scheman för terminen.. Det är rätt invecklat att få till det och ännu mer invecklat att förklara!
Sen har jag även lagt mitt eget.. 
Som det ser ut just nu undervisar jag på tok för mycket, men just nu har jag inte hittat nån lösning.

Och det hör med att arbeta på en söndag då.. Ja, det är ju så att vara lärare! Jag har 45 timmars arbetsvecka, det är de där fem extra timmarna varje vecka som gör att vi kan vara så pass mycket kompledig som vi är vid till exempel eleverna sommarlov. 

35 timmar ska göras på arbetsplatsen och 10 timmar är förtroende tid. Jag gör endel av min förtroende tid på jobbet också iofs, men det är inget konstigt att jag får lov att jobba 4 timmar en söndag :)

Så här ser i allafall mitt schema ut nu! 



Efter detta så tog jag mig i allafall tid till att köra lite hemmaSPA! 
Skönt och behövligt!!




London - Ge mig alla tips!!

      2014-01-12 / 10:05:13 Publicerat i kategorin shopping  
Nu börjar det verkligen närma sig innan jag ska till London.
Skönt är att nervositieten över att flyga inte riktigt tagit tag i min kropp än, har jag tur kanske jag kan mota det i grind..
 
Det är alltså nästa tisdag som vi ger oss av. Det är jag, mina chefer och en kollega som tillsammans med LinEducation ska dra till London och BETT2014. Ja, det vill säga ca 500 personer som åker tillsammans. Det ska bli så roligt och förhoppningsvis fantastiskt givande..
 
Så tisdag-fredag kommer jag surfa runt i London.. Roliga möten, BETT, givande samtal och förhoppningsvis massor av nya lärdomar!
 
Jag har aldrig varit i London, så det blir en ny erfarenhet och schemat är nästintill fullproppat, men jag hoppas att jag mellan jobbeventen ska hinna med några egna privata äventyr.. Gärna privata äventyr som handlar om mat och shopping :)
 
Så hörrni.. Ge mig alla goa London Tips som ni har..
 
Bildkälla
 

Ultraljud

      2014-01-09 / 19:32:01 Publicerat i kategorin stort & smått  
Vilken mysig dag vi haft.. Först banken, sen en lyxig lunch på stan, möte hos försäkringsbolaget, en fika och sen till sist & så klart inte minst en promenad till sjukhuset för att göra en ultraljudsundersökning! 

Jag gjorde ju ett redan i vecka 13-14, men då var jag mest stressad. Självklar var det underbart att få se Bumlingen då men då var mest fokuset från min sida att hjärtat slog. Sen var det ju egentligen inte Bumlingen som skulle undersökas då utom jag & min mage.
Men i dag var det då dags.. Och det var första gången för min man!

Det var en student som började göra undersökningen. Vilket var toppen, hon tog verkligen tid på sig och kollade samma saker flera gånger.

Ett litet pyre var det alltså där inne, ett pyre på 17 cm. Var inte lika mycket aktivitet nu som sist. Men när hjärtat skulle undersökas så tryckte hon lite hårdare mot min mage för att se bättre. Då drog bebisen upp händerna så det såg ut som om den skyddade bröstet. Så hon fick släppa på trycket.. Då togs händerna ner, nytt tryck, upp med händerna och så där höll det på ett tag. Men till slut så, fick de bilder även på hjärtat.



Så en bebis med två armar, två händer, två ben & två fötter. Ett hjärta som såg fullt friskt ut och fina njurar.

Magiskt att nått så litet kan vara "färdig", att allt finns där! ❤️❤️❤️ Vår lilla bebis! 

Vi hade ju lite olika BF sen innan, barnmorskan räknade från sista mens och sa då 10/6 och vi har tänkt från ägglossning vilket som var 13/6.
Men nu så är vi framflyttade till

BF 17/6 2014

Så just idag är jag i vecka 18 (17+1). Vi kommer byta vecka på onsdagar framöver alltså. Tidigare bytte vi på lördagar.. Vilket gav mig en mysig morgonrutin på lördagarna med att läsa allt nytt på apparna (ja, jag har flera gravidappar..). 
Men nu blir det till att tänka om och göra onsdagarna lite mer mysiga på morgonen.. Det är ju trots allt Lill-Lördag!! 

❤️ Så tillåt mig nu att presentera vår älskade lilla älskling... ❤️





Då var vi på gång

      2014-01-08 / 20:14:35 Publicerat i kategorin graviditet  
Ja då har verkligen arbetet dragit igång! För idag började eleverna.. En bra dag med bra undervisning!

Men shit vad trött man blir.. Och en lång dag blev det också. Slutade egentligen 15 men kom först med bussen vid 17.. Så fick gå in på Coop och köpa med mig ett äpple till mellis för att stå mig till middagen. En middag som min fina man hade klar när jag väl var hemma.

Men jag mjukstartar terminen med att vara ledig i morgon.
Men det är fullt på programmet i alla fall.
Bankmötet
Möte med försäkringsbolaget
Ultraljud

Och däremellan hoppas jag på en fin lunch på stan!

Så ja en dag som förhoppningsvis kommer bli mysig..




Pregomiddag

      2014-01-05 / 18:10:50 Publicerat i kategorin stort & smått  

Här är kvällens middag!
Två mosade bananer med färskpressad apelsinjuice med linfrön & sen två blodpaltssmörgåsar med ost.. Och ett stort glas vatten!!

En riktigt vitamin & järnkick.. En pregomiddag helt enkelt!
Och ja, kanske i minsta laget men inte efter en stor sen frukost, ett mellanmål & sen en fisk & potatis lunch. Så jag var knappt hungrig.. Men känner att jag var tvungen att få i mig lite för att inte vara dödshungrig i morgon!


TV våren

      2014-01-05 / 17:37:14 Publicerat i kategorin träning  
Verkligen inget bra på TV ikväll.. Tur jag har lite WEBTV att titta på..

Men så mycket bättre det kommer bli..

Redan i morgon börjar Sveriges Mästerkock. Såg ett litet förklipp idag, så jädrans skoj!!


Sen blir det lite Farmen på det. Och igår kväll såg både jag & min man på Det Största Äventyret som vi tror på även om det igår var lite segt.

Nu blir det i alla fall till att käka nån liten middag & kila på Den Fördömde på SVTPlay.

Efter 4km PW är jag värd det... 






Päron- & fikonmarmelad med Rom

      2014-01-04 / 15:35:00 Publicerat i kategorin recept  
Var på Saluhallen för en lunch med mannen idag. Tanken var att köpa nått gott TBH till laxen som blir till middag men så kom vi på att köra på nån ost istället.
Sagt & gjort så var vi på Ostboden hos en jätte gullig tjej som tyckte att skulle jag ta en pastoriserad chevré så skulle jag bli besviken. Så istället rekommenderade hon en Caprinelle som var otroligt god.
 
Så när vi var på ICA tänkte jag att det skulle vara gott med en marmelad till lite TV mys ikväll då ostbiten vi köpte var lite större än bara till laxen. Men det var ett dåligt utbud & vad gör man då, jo man kokar egen.
 
Sagt & gjort! Här kommer receptet på en mycket god marmelad.
 
Päron- & fikonmarmelad med rom
  • 2-3 päron, (ca 300 g päronkött)
  • 2 färska fikon
  • saft av 1/2 citron
  • 2 cl rom (Ni ser på bilden vilken jag hade, funkar nog med de flesta. Eller varför inte nån god päronlikör!!)
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl syltsocker
  • 1 msk vatten
Skala och kärna ur päronen, skär i mindre bitar. Skär upp fikonen i mindre bitar. Lägg i en kastrull. Häll på citronsaft och rom.
Karamellen: Värm socker och vatten i cirka 3 minuter på hög värme utan att röra, tills sockret vitnar och kokar.  Häll karamellen över päronblandningen och blanda.
Värm alltihop på hög temperatur under ständig rörning i cirka 20 minuter. Enklast att se om marmeladen är färdig att att göra ett marmeladprov.
Krossa till sist frukten försiktigt i kastrullen med en potatismosare :)
Häll genast upp den färdiga marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock.
 



För mig blir det nu att luta mig tillbaka i soffan, kolla på Tour de Ski & planera inredning i nya lägenheten. Det känna fantastiskt att snart få flytta.
 



Barnvagnsdjungeln

      2014-01-03 / 16:02:23 Publicerat i kategorin shopping  
Idag drog jag upp min man ur sängen klockan 9:00 & drog på Fågelsången för lite lyxfrukost.
Gott som vanligt!! 

Väl där pratade vi lite barnvagn & vad som var viktigt & inte!

Sen begav vi oss ut på provkörning. Rullat, lyft, fällt ihop, fällt upp & testat massa olika saker.

Håkan funderade om bebisen kommer med det smidiga handtaget på huvudet.. ;)

Klart är att Kronan gör de bästa vagnarna.. Och där är vi rätt överens om att det kommer bli en Kronan. Men, ja jag skulle vilja ha en City för att kunna få en med Littlephant mönster, men frågan är om inte Duo/S vagnen som är lite större kommer passa oss lite bättre! Vi chansar på att vi får en lång, jätte lång bebis! :)

Så innan vi beställer kommer vi nog åka till Kronans visningsbutik för att få superråd. Sen kommer vi köpa den direkt från Kronan, det skiljer inget på priset vare sig man köper den där (bara internetförsäljning) eller i en annan butik eller på internet men då känns det tryggas utan mellanhänder.

Men ni måste hålla med.. Visst är den snygg!!




Chokladkaka med cocostosca både i & på

      2014-01-02 / 20:09:07 Publicerat i kategorin bakning  
I dag fick det bli fiskgratäng till middag. 
Och när man äter fisk så får man äta efterrätt! Sådana är reglerna ;)
 
 
Så jag tänkte att jag skulle slänga ihop den gamla klassikern Chokladkaka med cocostosca.
Brukar göra den i springform. Så det är sällan jag bakar den som "vanligt" i långpanna.
 
Men även om vissa tror det så lyckas jag inte alltid i köket.. Jag började baka kakan genom att slänga ihop smeten och vips in i ugnen, där den ska stå i ca 15 min. Samtidigt så skulle jag börja koka ägg som jag tog tid på, 7 minuter.. Och ja.. Vet inte hur jag tänkte men ut med kakan och på med toscan och in i ugnen igen. Detta resulterade i att all tosca rann ner in i kakan. 
Efter att knorrat lite om det gjorde jag en omgång till tosca och la ovanpå..
 
Jisses Amalia vad gott!! Lite i sötaste laget, men om man tar en lite mindre bit än vanligt så är den att dö för.. Så ett misslyckande som blev lyckat.. 
Bjuder här på receptet!
 
Chokladkaka med cocostosca både i & på
 

Botten:

 

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Cocostosca:

 

80 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokos

 

Vispa ägg & socker och blanda sedan ner de torra ingredienserna och smöret. Häll i en springform (finns risk att den läker så täck den gärna med folie på utsidan) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 7 minuter.

 

Koka ihop toscasmeten under omrörning. När kakan stått 7 minuter så ta ut kakan och häll över cirka hälften av toscan. Grädda kakan ytterligare ca 7 minuter.

 

Ta ut kakan och se till att den börjat få en yta som kan "hålla" toscan (har den det inte så grädda lite till), häll på resten av toscan och grädda ytterligare 10 minuter.

 

Låt kakan svalna ordentligt innan servering!

 

 
Jag käkade den till ett avsnitt av VÄNNER.. Bättre kan det knappt bli!
 
 
 
 
 

Naglarna växer så det knakar

      2014-01-02 / 11:33:42 Publicerat i kategorin stort & smått  
Jag är så glad över att mina naglar blivit starkare de senaste åren.
Men sen jag blev gravid har de slagit slint helt.. Nu växer det så otroligt fort!

För ca 4 veckor sedan filade jag ner dem helt och hållet och idag var det dags för nytt lack. Då fick jag fila på lite också.. Men lagomt långa & fina fick det bli franskmålning.





Huvudvärk

      2014-01-01 / 15:13:59 Publicerat i kategorin stort & smått  
Tycker det är orättvist att jag som inte dricker en droppe alkohol numer ska känna mig galet bakis idag..

Huvudvärk & lite illamående!

Så jag tackar för att jag är ledig & har kylglasögon att tillgå.. Ja & för Tour de Ski så klart! 

Men man är fan inte snygg.. :)




2013 - Sol, ledighet och sömn..

      2014-01-01 / 12:40:00 Publicerat i kategorin bröllopsresa  
Ja då var det 1 januari 2014.. 
Känns som det kommer bli ett fantastiskt år med flytt till ny lägenhet och bebis till sommaren..
 
Men året som varit då.. Ja det känns som det gått fort..
Har hunnit med mycket och generellt kan jag säga att det varit ett mycket bra år!
 
Januari & Februari
Gick mest ut på att vänta på att min man skulle komma hem. 
Han kom hem från Afghanistan i mitten av februari efter att tjänstgjort där i ett halvår. Så ja, det var några tunga vinter månader då inget speciellt egentligen hände. 
 
Mars
Håkan var hemma igen och vi planerade bröllopsresan. Hela månaden känndes som nått mellanläge. Tiden bara flöt iväg och jag tror aldrig jag ätit så många gånger på restaurang som då.
 
April
BRÖLLOPSRESA med stort B!! Vi var borta 1-20 april och reste runt i Vietnamn och Malaysia. Helt fantastiskt var det! Och jag längtar ofta tillbaka.. Speciellt till den otroligt avslappnade känslan. Jag har aldrig innan och inte efter varit så avslappnad som under denna resa. 
 
 
 
Maj & Juni
Tiden mellan resan och semestern bara susade på.. Jag var brun & fin och önskade bara att få vara mer ledig.
Vi började också hotmonbehandlingen vilket kändes bra.
 
Juli & Augusti
Semester som gick i städartecknet. Vi var uppe hos Håkans föräldrar och rensade och fixade. Målade också om en av deras lador.
Efter det drog vi till Karlstad några dagar på semester vilket var hur kul som helst.


 
September
Sommaren hade gjort gott.. Levde på att vara brun & fin..
Aldrig varit så brun någonsin.. Och saknar det nu när man är fisblek!!
Så trots att hormonbehandlingen, ägglossningstest och negativa gravidetstest gjorde livet lite surare så rullade vardagen på.
 
 
 
Oktober, Noveber & December
Kommer gå till historien som hösten som sovs bort..
För ja.. Den första trimestern gjorde sig påmind genom att jag var trött!! Galet trött! Jag klarade av jobbet helt och hållet förutom en sjukskrivningsdag när jag på grund av huvudvärk inte fått sovit på natten. Men jag jobbade och sov.. Min älskade Håkan ställde upp och lagade mat, fixade och donade medans jag sov..
Så ja.. Med ett välbehövligt avbrott med vänner på Ladys Night och försäljning och köp av lägenheter så hände inte så mycket mer under hösten.. 
 
 
 
 
 
RSS 2.0