Fredagsfeeling med Sol

      2013-05-31 / 18:52:00 Publicerat i kategorin shopping  

Idag har verkligen varit den där Fredagen med stort F. En toppendag på jobbet med glada elever.. Fått köra själv i bilen.. Glada kollegor.. Och massa sol & värme.

Drog direkt till Gränby efter jobbet för att snabbt handla lite smått till maten & lite vin. Sprang då på jordens utförsäljning på Company (som ska stänga, vilket är väldigt trist!!) så jag slog till på tre toppar dör 500:- och vips hade jag tjänat nästan 2500:-, även om min man inte riktigt höll med om ordet tjänat. Dessa får jag fota och lägga upp i morgon! Men guld var det då jag tidigare gått och suktat länge efter två av dem men känner att 1500:- för en skjorta varit si och så..

Väl hemma korkade jag upp lite rosébubbel & tog några chips i solen (29 grader på balkongen) samtidigt som jag öppnade månadens GlossyBox.. Lyx & lycka i en liten box!!

Sen ett långt & trevligt samtal med min man om livets stora frågor!

Nu väntar en god middag i ugnen som skall intas på balkongen med min man samtidigt som vi smakar ett glas av min andre man, Morberg ;)

Och sen kommer Linnet & vi ska se finalen av Let's Dance.. Vilket så klart sker på balkongen med min balkongTV...

Vet inte vem jag hejjar på. Det är svårt i år... Vem hejjar ni på??

Väldigt bra dag helt enkelt!!


Godaste LCHF bärpajen

      2013-05-30 / 18:05:00 Publicerat i kategorin LCHF  

Detta är en fantastisk paj, speceillt nu på vår och försommaren när det står bärförsäljare i varje hörn. Och älskar man färska bär, kokos och vanilj så är detta ett måste! Enkelt är det också!!

Godaste LCHF bärpajen

150 g färska eller frysta bär
25-50 g smör
3 dl kokos
1-2 ägg

Kesella & vaniljpulver

Lägg bären i en ugnssäker form. Smält smöret, blanda med ägget och kokosen till en grynig massa. Lägg det över bären och vips in i ugnen i 200 grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.

Blanda under tiden vanilg naturell kesella med vaniljpulver.



Laxgratäng med Räkor & Ägg

      2013-05-28 / 11:58:00 Publicerat i kategorin LCHF  

Fiskgratäng är verkligen hur gott som helst och jag gör det lite för sällan. Men när jag väl gör tänker jag alltid att jag borde göra oftare. Detta är en laxgratäng med sås som innehåller räkor och ägg. Den är super enkel att göra.

Sen kan man servera till potatis, sallad eller något annat man tycker passar.

Laxgratäng med Räkor & Ägg         4 port

4 st laxfileer

1 näve körsbärstomater

4 msk smör

4 msk mjöl

4 dl mjölk

1 burk räkor

5 st kokta ägg

1 dl riven ost

salt & peppar

Börja med att sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häl sedan i mjölken och krydda med salt och peppar. Koka försiktigt upp under omrörning och ta av den från plattan när den nått rätt såsiga koncistens. Lägg laxfileerna i en smord ugnssäker form och dela tomaterna och lägg i formen. 

Häll i räkor och hackade ägg i såsen och häll den sedan över fisken. Strö över ost och vips in i ugnen. Det tar sedan cirka 20 minuter i ugnen.

Fantastiskt gott!!

 

 

 


En Trevlig Kväll & Solig Dag

      2013-05-26 / 10:51:18 Publicerat i kategorin stort & smått  

Igår var en sån där dag som bara är toppen! Jag började ju med att springa och sen blev det långfrukost och vila i soffan. Efter det drog jag till stan en sväng! Uträttade några ärenden och hittade en svart kjol, ett par grå chinos & en jätte fin sjal till mig. Köpte en liten flaska bubbel innan jag åkte hem. Väl hemma gjorde jag mig iordning, drack bubbel & käkade jordgubbar.

Sen begav jag mig till Stationen där Fina Josefinr bjöd på middag. Åt deras fantastiska fiskgryta.. Efter ett tag anslöt också Linnea. Så det blev en mysig kväll på uteserveringen. Var hemma till 12 då jag slocknade på studs!

I dag skiner solen och det ryktas om en härlig värme ute. Har ätit en härlig frukost, smootie med färska jordgubbar är så gott.. Ska strax göra mig klar och åka mot Sthlm. Där ska jag möta upp Therese för en middag och sen blir det PINK på Globen för hela slanten!


Fillimpa

      2013-05-25 / 19:45:00 Publicerat i kategorin bakning  

Jag älskar ju att baka och, tjo jag är väll rätt duktig på det också. Men är övertygad om att alla kan. Men är man lite feg eller bara känner att man har ont om tid så tycker jag iallafall man ska baka fillimpa, enkelt och gott. Och man behöver inte kladda.

Ett tips är att veva ihop det på fredag eftermiddag samtidigt som man gör middag. Då är det klart så man kan ta en kvällsmacka och sen har man super gott färskt bröd till sin lördags frukost.

Det är också bra för man kan slänga i lite av olika mjöl, gryn och annat man har hemma. Men receptet nedan är lite som en grund jag brukar köra på.

Receptet är för en limpa.

Fillimpa

3,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl linfrön
0,5 dl 4-korns kross
1 dl blandade nötter (jag brukar ha hasselnötter & valnötter)
5 dl filmjölk
0,75 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, linfrön och nötter i en bunke. Jag brukar grovhacka nötterna lite. Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

Smörj en 1,5-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl och sesamfrön. Grädda brödet i formen i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar. Eller för som jag, låt den vila en timme och ta dig sen en skiva eller två till kvälls fika :) Sen låter jag den ligga i handduk över natten!

 


Odd Molly på Campadre

      2013-05-25 / 11:33:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Missa inte att det är Odd Molly och HunkydoryCampadre idag!

Jag blev en tunika från Odd och en tröja från Hunkydory rikare :)

Så är ni inte medlemmar på Campadre än, bli det här. Det är toppen!!

 


Perfekt Solig Lördag

      2013-05-25 / 11:30:00 Publicerat i kategorin löpning  

Blev en rätt tidig kväll i säng igår, trött som jag var så slängde jag mig i sängen direkt efter Let's Dance och somnade bums.

I dag sov jag till jag vaknade så när som att jag pussades lite med Håk innan han drog till jobbet vid sju. Så efter att legat i sängen ett tag och pillat med datorn så begav jag mig ut på lite träning. Tanken var löpning 5km, men för det första var det rejäl motvind när jag kom ut på gärdena och jag kände fortfarande av förkylningen lite. Så jag joggade på de första 2km och sen körde jag PW i ca 1,5km och sen sprang jag sista biten. Och pressade på så att sista kilometern gick på 5,27 vilket är rekord, för den här säsongen i alla fall.

Måste dock pilla lite på min låt lista.. Den är inte optimal och rätt uttjatad som den är nu!

Väl hemma gjorde jag i ordning en ordentlig frukost på en bricka bland annat mackor av min fillimpa jag vevade ihop igår. Och slängde mig i soffan! Och här ligger jag kvar! Så skönt att bara få nån timme med WebTV och göra ingenting.

Men sen är planen att dra mig mot stan. Ska köpa en present och leta ett par svarta byxor, då jag nött ut dem jag har. Sen kanske ett par fina billiga chinos, det är sommar det!

I kväll är jag sen utbjuden på middag av fina Josefine! Det ska bli trevligt!

Sen nu till att njuta av dagen.. Om ni så gör det i solen eller om ni gör det inne och bara slappar :)

 

 

 


Kan man Dö av ett sår på Tummen??

      2013-05-24 / 10:05:06 Publicerat i kategorin stort & smått  

Ajajaj! I går sved det lite på det minimala såret under nageln! Idag vaknade jag av att tummen var brännhet och pulserade! När jag pillade lite så sprutade, ja kanske liten överdrift, det var ur såret & det gör så jävlans ont!!

Men men gjorde ett litet fredagspaket av den & njuter av dagen ändå!

Tufft att det är vänster tumme dock.. Så det blir inget långt mobilbloggande då!

Men nu hoppas vi på att det inte startar en förruttnelse, blodförgiftning och död! Ser Aftonbladet Rubriken framför mig!!


Ajajaj

      2013-05-23 / 22:07:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Jag klumpade mig idag och fastnade med min nagel i en dörr.. Ja, fråga inte! Men öppnade en dörr och nageln liksom naglade sig fast och ville inte följa med igenom dörren ;)

Det gjorde ont, och gör stört ont nu! Men men, hoppas att det är bättre i morgon!

 

 

 

 

 


Sol, Glada miner & Lilla Aktuellt

      2013-05-23 / 21:59:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
Whoop Whoop kära vänner..
 
De senaste dagarna har gått i ett, förkylningen gjorde ett litet bakslag igår så då det fick bli en eftermiddag i soffan...
 
Idag har det sen varit en tipptopp dag på jobbet. Vi hade tillsammans med ett försäkringsbolag som hade "Day of Giving" på vår skola. De kom 20 pers med 6000:- i budget och tillsammans med våra elever så byggde de, målade, sydde gardiner, fixade, städade och allmänt piffade upp vår skolgård. Jag hade fixat så att Lilla Aktuellt skulle komma på besök och göra ett repotage. Men tyvärr kunnde de inte komma, men istället fick jag agera fotograf och skicka in lite bilder så vi ialla fall fick en liten del i kvällens Lilla Aktuellt. Och jag vet att eleverna, både mina och de anda eleverna kommer vara ruggit stolta över de 5 sekunderna de fått i programet, men inte minst kommer de vara stolta över vår nya snygga skolgård.
 
 
Här syns mina elever (och min kollegas rumpa) när vi målar linjer på vår viktigaste plats på skolgården!! 
Basketplanen! Så i morgon hoppas vi på sol, för då blir det basket för hela slanten!
 
Och vill ni se hela programmet gör ni det på
Lilla Aktuellt 23/5
 
Håkan är på väg på äventyr i Linköping. Har ett möte där i morgon och åkte direkt efter jobbet i dag. Så jag blev gräsänka igen. Och efter alla äventyr på jobbet så tänkte jag att jag var värd en mys eftermiddag. Så jag ringde upp Linnea som också är gräsänka så vi möttes upp på Stationen för en middag. Det fick en av deras goda mackor, ett glas vitt och mys på uteserveringen. Lite kallt, men med en filt funkade. Fatta vänner, det är snart sommar!!
 
Nu ligger jag nerbäddad och ska sova en god natts sömn för att i morgon vakna till fredag!! Härligt!! Helg!! Och en helg som ska fyllas med vila, pyssel och avslutas med PINK, inte illa!!
 
Sov gott vänner..

Lugn Start Efter Förkylning

      2013-05-20 / 20:30:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Idag blev det åter lite träning.. Eller motion i alla fall!!

Efter middag (fick bli matlåda idag, har typ aldrig hänt, men var panikhungrig när jag kom hem) & storhandling så begav vi oss ut på en PW runt högarna i det fantastiska sommarvädret. Blev ett stopp på det rätt nya utegymet i Röbo också! Synd att det är så få saker som ger nått, men lite mage & ben blev det i alla fall. Och målet är att få upp lite armstyrka där under sommaren också!

Skönt att komma igång efter förkylningen. I morgon blir det att lunka på 5km för att komma på en måltid inför VårRuset som är nästa onsdag.

Nu ska jag avsluta dagen med färska jordgubbar, grädde och Biggest Loser.

 

 

 


Att Göra Ingenting..

      2013-05-19 / 20:04:35 Publicerat i kategorin LCHF  
Igår var en fantastisk dag, kväll & natt. Efter en fantastisk dag med Champagne Frukost och SPA så blev det pizza, hockey och schlager hemma hos Linnea. Och efter att alla låtar spelats, mellanakten varit och hälften av alla röster var presenterade så tog vi bussen ner på stan och rullade in på Flurran. Och där dansade vi, och dansade och dansade! Jag har inte varit ut och dansat sen min möhippa, det vill säga snart ett år sedan! Galet!! Och fybubblan vad det är roligt!! Det blev verkligen en toppen dag, kväll och natt. Jag kom i säng vid kvart i 4 tror jag..
 
Och ja, jag är ju som jag är så 7:30 slog jag upp mina blå! :)
 
Sen har jag tränat idag.. Och nej, lite för rosslig i halsen fortfarande så inte löpning eller någon annan motion utan jag har övat på konsten att göra ingenting! Det är det svåraste jag vet och speciellt när jag är ensam hemma. Men efter fruskost så hoppade jag i allafall ut på balkongen med en ny bok och det har blivit ett antal timmar där ute, djupt försjunken i boken. (Sandmannen av Keppler - Rekomenderas!!) Så jag har läst 275 sidor och det är så spännande men jag har ialla fall fått myror i brallan vid några tillfällen så jag har brutit upp och pysslat med lite annat.
 
Städat köket, plockat i ordning i mina garderober, lagat en fiskgratäng, jobbat lite bland annat..
 
Men ja, det är väll som konditionen.. Det kräver övning..Så jag får öva oftare!
 
Men men.. I morgon är det vardag igen och efter en vecka med sjukdom och lite väl mycket njutande i helgen så blir det Ohhh That Monday i morgon! Ny ordentliga tag.. 
Kommer varva promenader och 5km löprundor nu fram till VårRuset nästa onsdag! Sen har jag lovat mig att komma igång med lite styrka nu också!
 
Såg en så inspirerande bild idag på Insta, som Linneas Skafferi lagt upp! En rejäl förändring har hon gjort på fyra månader nu! Och ja, jag har ju tänkt att ha en tränings sommar de lux här. Så nu gäller det att komma igång! Härligt ska det bli att börja se lite nya resultat här framöver utan att stressa fram det!
 
 
 
Men mål 1 är att komma tillbaka till tredje bilden där.. Just nu är jag mer lik mitten bilden igen...
 
 

Sjukast eller 30års mys

      2013-05-18 / 15:02:03 Publicerat i kategorin stort & smått  

Vaknade i morse med fortfarande lite hals ont, full med snor men (tack högre makter) inte ont i huvudet!!

Och speciellt tack idag då jag skulle va piggare idag då det idag skulle firas fina Linneas 30års dag.

Så halv 10 idag kom hon hem till mig där jag dukat upp skumpafrulle eller ja, champagnefrukost om ni vill! En grymt god roséskumpa var det. Får återkommer recensioner på den.

Sen blev det taxi upp till Uppsala SPA & Skönehetsvård på Gränby. Där vi fick en DUO behandling. Vi var sena på grund av att taxin jag bokat aldrig kom. Men tusen stjärnor till Uppsala SPA då det löste det toppen ändå. Så vi fick en saltscrub först sektion vi fri tillgång till deras jacuzzi och bast plus alla SPA ansiktsprodukter och sen fick vi en härlig återfuktande spray på hela kroppen.

Efter detta tog vi bussen mot stationen där vi tog en lunch på. Stationen och deras fantastiska uteservering. Vi delade en påse räkor.. Det är verkligen sommar över det!

Sen hem till Linnea där vi nu suttit och njutit av solen, det är sommar idag. Nu blir det Hockey och en stund i soffan innan vi taggar igång för Eurovision och en eventuell utgång. Jag har inte varit ut sen min möhippa så håll nu tummarna för att hals och huvud samarbetar...


Sjukare

      2013-05-17 / 10:18:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Ja.. Veckans mardröm blev sann! Efter en seg kväll hemma igår så vaknade jag vid 03:30 eller nått sånt när Håk väckte mig för att säga HejDå innan han drog på Weekend till Paris och redan då kände jag att det blivit värre då även snorproduktionen slagit på stort...

Så nu ligger jag här i sängen med en trång, värkande hals, lite sus i öronen, ont i huvudet & näsan full med snor!!
Men humöret är ändå uppe och hoppet om att vara mycket piggare i morgon när jag ska hålla i en Tjejdag för mig och Linnet hela dagen eftersom hon fyllde 30 i måndags! ❤❤

Men med vila, C-vitaminer, Alvedon och tea så ska det nog fixa sig!!

Whoop whoop mot friskare tider!! Och hoppas att detta inte är sommarens enda dag...

 

har spelat slut på alla banor på Candy på telefonen.. men som tur är så finns det fler på FB :) bra sjuksysselsättning..

 

fixade lite egen frukost på säng i morse.. och blandade massor med smootie med färska jordgubbar så det även räcker till lunch!


Sjuk

      2013-05-16 / 11:36:52 Publicerat i kategorin stort & smått  

Usch och fy... Vaknade med jordens halsont i morse! Och i kombo med huvudvärk nu känner jag mig jädrigt seg!
Och, det går ju en massa på jobbet och det har tydligen börjat med huvudvärk, och med det migränanfallet jag hade i tisdags så är jag nu när jag är lite nervös.. Vill inte bli sjuk!!! Vill inte vill inte vill inte... Och ja, nu är frågan om jag ska åka hem eller stå ut till 16:00 när jag slutar!

Tar en treo och en kaffe så får vi se vad som händer!


Ont i Fötterna

      2013-05-15 / 21:44:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Whoop whoop!! Shit dagarna flyger bara förbi! Snart är det juni, galet!!

Idag blev det åter Stockholm med jobbet, idag var det Vasamuseet på schemat. Och idag var jag faktiskt kvar! Så jag hann springa i lite affärer!! Bland annat en sväng in på underbara Mathilde och hittade ett jätte fint linne från Hunky Dory.. Men det får vänta just nu! Men det blev äntligen en sväng till Ladurée för att köpa lite macarons! Fantastiskt litet ställe och vilka smaker!
Sen blev det en foundation och lite basiclinnen!

Väl hemma lagade jag Flygande Jacobsson :) En klar favorit här hemma! Och idag blev den extra god!

Sen blev det till att städa lite i badrumsskåpet och i byrålådorna!

Så nu har jag precis lagt mig och det känns i fötterna att jag varit i gång hela dagen! Så nu blir det till att läsa en sväng och sen sova..

Redo för en ny dag!

 

 

 

 


Mycket Bra Löpning

      2013-05-14 / 20:59:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Efter en dag i Stockholm kom jag hem full av energi.. Så efter middag blev det löpning! Var nervös att klara intervallerna som nu är uppe i 15 minuter. Men WOW!!

5min PW + 3x15min,60sek vilket alltså blir 53 minuter och på det tog jag mig 8,3km!! Och det gick så bra!!

Jag är så klart jätte nöjd och ska verkligen försöka ha denna känsla med mig! Inte bara över nu när det äntligen är dags för Eurovison!!

 

 

 


Godaste Bacon- & Ostpaj

      2013-05-14 / 07:55:00 Publicerat i kategorin LCHF  

Till middag igår fick det bli en gamal favorit. En paj med bacon, ost, spenat och tomater, utan deg så det blev lite LCHF av det. Snabbt, enkelt och gott. Precis som det ska vara på en måndag!

Bacon- & Ostpaj

200 g bacontärningar
1 dl riven ost, gärna starkare
6 ägg
1 dl grädde
1 dl creme fraich
200 g fryst bladspenat
10 kärsbärstomater
Svartpeppar, Salt & Smör

Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en pajform (inte med löstagbara kanter).
Stek baconen knaprigt och låt de sedan rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop ost, ägg, grädde och cremefraiche.
Fördela fryst bladspenat och bacon i formen och slå äggsmeten över.
Krydda med lite salt och rejält med svartpeppar.
Grädda i ca 30 min i 200 gr eller tills "pajen" har stelnat och fått fin färg.

 


Tisdag Full Av Energi

      2013-05-14 / 07:15:06 Publicerat i kategorin stort & smått  

Nu så!! Så här ska man vakna!! Full av energi!!

Nu kör vi vänner!! Pepp till tusen!!

Le så blir du vacker!!


Att Vakna På Fel Sida

      2013-05-13 / 22:29:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Usch idag var en sån där dag när man efter att varit uppe i 5 minuter helst bara skulle vilja gå tillbaka till sängen, dra täcket över huvudet & somna om!! Glömma att det är dag och vakna till ett bättre liv en annan dag.. Och värst är när det kommer på måndagar då detta brukar vara mycket bra dagar för mig! Ny vecka, nya möjligheter...

Men under tiden jag bullrade på i köket, för ja jag blir rätt bullrig när jag är sur så tänkte jag på alla underbara tummar upp och peppbilder som jag brukar mötas av på morgonen på Instagram av min Instakompis Stina Patetsos. Ett litet leende på läpparna dök då upp och jag orkade påminna mig om att jag på jobbet skulle ha ett viktigt och konstruktiv möte, vilket alltid är inspirerande.

Väl i bilen så möttes jag sedan av en annan inspiratör och källa till goda peppande ord då jag läst Victoria "Matplatsen" Riis blogg där hon avslutade sitt morgon inlägg med

- Le mot dagen så ler den tillbaka!

Då var det liksom klappat och klart! Det var bara att le och se, som alltid blev dagen så bra den blir när man ler & tar saker med en klackspark!
Så jag skickade ett "Jag älskar dig!"-mess till min man som fått stått ut med mitt bullrande vid frukosten och var glad över att det finns så fina människor som inspirerar mig på både nära håll men och på lite mer distans som till exempel Stina & Victoria!
Tack för det!! Fina ni!

Väl på jobbet hade jag en riktigt bra dag där jag bland annat på lunchen han pyssla ihop ett grattis kort till min finaste vän Linnea som idag fyller 30, eller nej förlåt 29+ var det ju! Så efter middagen åkte vi dit med detta kort, världens finaste liljor och en liten flaska bubbel.. Så väntar sen en överraskning för henne på lördag.. Jag längtar så!

Jag ligger nu redan ner bäddad & hoppas på en god natts sömn.. Och i morgon lovar jag mig själv att vakna på rätt sida och skicka Er alla en massa gôtt tisdags-pepp!!

 


Utflykt till Tivars på Norderön

      2013-05-12 / 09:09:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Igår, när solen äntligen visade sig här uppe i Jämtland så begav vi oss med hela familjen ut mot Norderön. Vi hade nämligen på min inrådan bokat ett bord för lite lunch där.

Jag var där för snart två år sedan, ett fint ställe som då bjöd på den godaste AntiPasto som jag ätit någonsin och då inkluderat Italien. Så detta var jag sugen på att uppleva igen.

Jag tycker dessutom att det är mysigt när Håks alla syskon följer med på äventyr och både hans mamma och pappa. Sen var Hinks kompis Lina med också, vilket var toppen för då var inte jag klumpigast utan det var Lina som började med att så sönder ett vinglas när vi satt oss till bords :)

För att ta sig till Tivars så åker man ut över Rödön och tar sen båtfärja, vilket är mysigt ut till Norderön.

Väl framme var det mycket folk då det visade sig att de våren till ära bjöd alla som kom förbi på glass och kaffe. Detta gjorde tyvärr att vi fick vänta lite väl länge på maten. Och tyvärr hade de inte AntiPaston (Sommar grej?) utan istället fick det bli en Limousinburgare. Det vill säga en hamburgare på rasen Limousin. Och om jag nu förstått allt rätt så är detta alltså en ras av Bisonoxe vilket de har på gården intill. Och om man är osäker på vad detta är så kikar en av de större herrarna ut över matsalen när man äter.

Burgaren var tyvärr lite torr, så matmässigt fick upplevelsen bestå i grymt goda klyftpotatisar och den helt underbara hjortronsåsen! Den ska jag försöka experimentera fram hemma!! Sen har de ett öga för detaljer, på varje tallrik låg ett litet sött morotshjärta!

Efter maten tog vi en promenad efter vattnet och tävlade i att kasta macka! Vilken jag inte alls är nått bra på och som icke förvånande Håk vann.

Idag skiner också solen och vi ska packa ihop oss för att dra hem mot Uppsala igen.

 


Minisemester i härliga Jämtland

      2013-05-09 / 21:22:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Med några extra dagar ledigt så har vi i dag kört upp till Håkans föräldrar i Brynje, Östersund, Jämtland.

Här är kallt och grått idag, det var i och för sig grått hemma i Uppsala när vi åkte, men klart mer vår där än här! Men här uppe har våren blommat ut lite mer på ett annat sätt än hemma...

...Gården är full av små djur!!

Så efter en god lax middag så gav vi oss ut på gården för att Mats en av tolv kalvar som är lite liten. Hon är nämligen tvilling.. Och hon heter DeVito :) Och ja, det kanske snarare är ett killnamn. Men ni minns filmen Twins? Kalvarna är en brun tjur, som hereditet Arnold och sen då kvigan, är grå och VIT därav passar det med DeVito :)

Och efter den matningen så gick vi till kycklingarna och myste med dem lite. Och sååå söta! Där kommer jag typ bo i helgen!!!
Och det är tur att de fått lite nya kycklingar för häromdagen var det en tax som tog sig in i hönsgården (där är inte kycklingarna) men lyckades döda en massa hönor och tydligen ta sig ett par tuggor av tuppen :( Så Håkan mamma säger att tuppen är typ halv :( Men nu var det så mörk där inne och de sov så vi såg det inte idag!! Tråkigt och synd hur som..

Och nu är det hockey Hejja Hejja Sverige, stekta bananer & äpplen med grädde och jag ska läsa lite!! Så spännande i Keppler boken nu!!

 


Dagar Som Börjar Med Campadre Shopping Är Bra Dagar

      2013-05-08 / 07:44:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Blev lite kär i morse.. I en handväska!! Så det blev lite klick på Campadre i bilen på väg mot jobbet!

En perfekt liten semester handväska och en passande plånbok! Båda i fint präglat skinn i Johanna rosa!!

Och sen blev det äntligen ett sett med Margaretha skålar. Fick bli vita då det inte fanns nån rolig färg. Men vi har ett akut behov eftersom de skålar vi har hemma verkligen gjort sitt. Och sen fick det bli en hamburgepress till sommarens alla bacon & Jack Daniel's burgare.

Och solen skiner.. Det här blir en bra dag!

 

hmm.. jordens fulaste collage.. men det fick bli så idag..


Vardag Igen

      2013-05-06 / 11:50:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Då var det måndag igen!! Härliga måndag!!

Helgen har bestått av träning, tung tung springrunda i lördags bland annat!!

Men solen gör mig så pigg och glad.. Och i morgon säga det att det ska bli 21 (!!!) grader!
Härligt värre!

Idag blir buss hem från jobbet, stress mot tandläkaren (kommer få så mycket skäll) och sen blir det löpning och middag!

Hur mår ni?? Redo för en ny kortvecka??

 


Lär Ha Träningsvärk I Morgon

      2013-05-04 / 19:37:49 Publicerat i kategorin stort & smått  
Idag blev en dag med en förmiddag i soffan.. Men sen, blev det massa träning..
 
 
Intervaller runt Gamla Uppsala först och sen åkte vi ut till Håks jobb och simmade 1000m. Så nu efter middag, två glas vin och en film ligger jag nu 19:36 i soffan och bara väntar på två saker..
 
1. Somna som en stock
2. Träningsvärken i överkroppen i morgon efter simningen..
 
 

Rederiet

      2013-05-03 / 11:52:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
Som jag har längtat och trånat efter att Rederiet ska komma ut på DVD nån gång. Jag såg aldrig serien direkt från start, men efter någon säsong så följde jag det slaviskt likt Tre Kronor och Skilda Världar. Och har verkligen längtat efter att se det igen.
 
Tre Kronor såg jag hela serien här under hösten så jag lånade DVDerna av Therese & Fredrik (återigen, TACK!!). Men som sagt, Rederiet har jag längtat efter.
 
Så häromdagen sprang jag över SVTs Öppna Arkiv!! Och Wiii, där finns ju hela säsong ett att streama. Just nu vet jag inte om kommande säsonger också kommer att komma upp. Hoppas hoppas!! Och jag vet i allafall vad jag kommer att ägna några helgdagar till.
 
Så jag skänker med mig av länken om du längtat lika mycket som mig!!
 
Och är det inte just Rederiet du längtat efter så kicka in här ändå, allt från Hylands Hörna till Värsta Språket finns.. Massor med gamla SVT produktioner helt enkelt!!
 
Rederiet
 

En Extra Söndag

      2013-05-01 / 19:50:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Härligt med ny fixad balkong så här när man får en extra ledig dag.

Jag har ägnat i princip hela dagen här ute med min bok jag läser nu, Eldvittnet av Keppler.

Trodde aldrig jag skulle kunna läsa på en Padda, men det funkar bra! Och sååå enkelt att låna böcker från biblioteket nu :)

Mamma och lillasyster kom på ett besök så det blev en promenad ner till stan för en fika på Landings. Men annars så är det balkongen som hägrat!

Just ätit middag här ute också! Men nu när solen är borta så blir det lite kallt, så jag tror TVn får vänta med att flytta ut och jag flyttar in för att titta på Humorgalan.

 


Jordgubbs Cupcakes med Champagnefrosting

      2013-05-01 / 19:18:00 Publicerat i kategorin bakning  
Eftersom jag var "tvingad" att jobba på Valborg, vilket jag inte tycker om att göra så tänkte jag att jag skulle förgylla dagen i personalrummet genom att bjuda på en liten Champagnefrukost a la Valborg i Uppsala. Dock så är ju inte en start på dagen med champagne att rekomendera när det kommer till att arbeta på en skola. Så jag tänkte att jag får kombinera detta med bakning.
 
Så jag slog till med att göra mina cupcakes med jordgubbar i och med en champagnefrosting. Vilket blev otroligt uppskattat och gott.
 
Jag gjorde många små, vet inte riktigt hur många det blev, men receptet kan också annvändas till 12 st stora cupcakes.
 
 
 
Så här såg det sen ut på bordet i personalrummet. Cupcakes, cider, jordgubbar och såklart forsränningen live på en dator.
 

En Extra Söndag

      2013-05-01 / 18:26:01 Publicerat i kategorin stort & smått  

Dagen idag har främst spenderats på balkongen! Läser just nu Eldvittnet av Keppler på Paddan.

Trodde aldrig att jag skulle tycka det var OK att läsa på Paddan. Men det är det verkligen!

Mamma & lillasyster var här en sväng så det blev en promenad till stan för en fika.

Men nu har jag intagit balkongen igen, väntar på att Ferrys Laxlåda ska bli klar i ugnen för att sen kunna äta middag här ute på balkongen..

Kanske till och med blir så att TVn får flytta ut redan idag och vi ser Humorgalan här ute!

En bra, extra söndag helt enkelt!


Biskopsgården

      2013-05-01 / 11:29:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
Funderar på om vi idag eventuellt skall åka ut till Biskopsgården. Jag är sugen på ett par nya jeans och jag skulle vilja prova ett par Please Jeans efter att hört så mycket bra om dem..
 
Så vi får se, det kanske blir en sväng efter lunch..
 
Biskopsgården
 
--------------------------------
Note to my self!! Det är inte söndag idag!! Det är bara onsdag.. Dvs att Biskopsgården är inte öppen.. Dumma jag.. Jaja, de öppnar sin nya butik i stan i morgon, klart värt ett besök då kankse!
 

Godmorgon Sköna Maj

      2013-05-01 / 08:51:55 Publicerat i kategorin stort & smått  

Då var maj här! Härligt!!

Det var en trevlig Valborg igår. Först en rolig arbetsdag. Sen åkte jag hem och gjorde en potatissallad, bea & en jordgubbspaj. Väl vid sextiden rullade bästa Linnea och Andreas och fina Josefine med en kompis in.

Vi grillade!! Premiär!! Gott som tusan. Drack gott och myste tillsammans.

En härlig kväll vill säga. Och sen kom vi i säng redan vid 23 tiden, vilket var toppen. Så vaknade nu klockan 8, pigg & glad och redo att möta en solig härlig ledig dag!

Och denna ska fyllas med vila, sol, besök av mamma och lillasyster och motion så klart!

RSS 2.0