Hemnetknarkar

      2013-08-29 / 19:40:39 Publicerat i kategorin stort & smått  

Alltså jag har blivit beroende!! Av Hemmet!! Varje dag, flera gången spritter jag och surfar runt!! Allt från billiga skjul till mångmiljon objekt.. Men främst på ett par, tre, fyra miljoner! Ja kanske där vi kommet att hamna!

Men jag och man är ju inte direkt överens om vad vi ska köpa! :)

Men igår var mäklaren här för andra gången för att boka in lite styling & fotografering.. För ja, nu åker lägenheten ut för försäljning så får vi se om det ger oss lite eld i baken!


Härliga torsdag

      2013-08-29 / 07:07:40 Publicerat i kategorin 5:2  

Ny dag.. Men samma gamla flippflopps!! Växlar fortfarande typ varannan dag med mina svarta och mins vita skinn flippflopps. Och måtte det inte bli för kallt dessa dagar eftersom detta är de skor jag äger!!

Detta måste fixas till helgen!
Ska ner på stan på lördag tror jag och köra lite höstshopping!

Annars så känns det som en toppen torsdag! Fastar dagarna denna vecka är till enda.. Och jag känner mig pigg av det!! Lite huvudvärk i morse när jag vaknade, tror jag fick i mig lite lite vatten igår! Men annars är det faktiskt första huvudvärken med 5:2!

Ha nu en toppen dag kompisar!!


Så mycket mer tid med 5:2

      2013-08-28 / 06:37:00 Publicerat i kategorin 5:2  
Det är såklar positivt att jag änså länge (sedan förra måndagen) gått ner 3,7 kilo med 5:2.. Men sen har jag hittat en annan positiv effekt... Tiden!!
 
Som nu på morgonen, jag går upp samma tid och gör mig i ordning. Sen pressar jag min juice, som inte tar längre tid än att rodda min vanliga frukost. Och sen över med den till en flaska och ner med flaskan i väskan. Detta eftersom jag skjuter lite på frukosten och dricker juicen först i bilen på väg mot jobbet! Men sen då..
 
Ja, jag hinner slappa lite i soffan, jobba lite och peppa igång dagen!! Och blogga lite..
 
Sen på lunchen i skolan, ja idag har jag med mig ett ägg som jag sätter mig i någon vrå och äter. Ni kan ju själva tänka er den tiden jämfört med lunch i matsalen tillsammans med eleverna!? Det hinns jobbas en heldel!
 
Så vikten minskar och tiden ökar.. Ett sätt att äta för mig, det hör ni va!? 
 
Njut nu av solen idag.. Le, det ska jag göra!
 
 

Första veckan gjord

      2013-08-26 / 07:01:00 Publicerat i kategorin 5:2  

Dåså.. Måndag igen! Ny dag med 500kcal. Och det känns bra! Frukostjuicen har jag i väskan för att dricka påväg till jobbet. Glömde dock koka ett ägg till lunch så det får bli ett äpple. Till middag blir det nog samma tonfiskröra som förra veckan, så slipper jag tänka & räkna!

Resultatet då..

Ja, -2,2 kg går inte att klaga på. Långt ifrån. Tror inte att jag kommer ha samma resultat denna vecka. Men jag hoppas som sagt på minus ett kilo i veckan och det ska nog inte vara så svårt!!


Sköna härliga underbara brittsommar helg

      2013-08-25 / 20:29:00 Publicerat i kategorin 5:2  

Ojoj vilken fantastisk helg detta varit!! Blandat massor med matlagning med en tripp till Stockholm igår och en skön dag i Skokloster idag!

Det fantastiska vädret har gjort att man gått och små lett hela helgen. Sen att Håkan varit ledig hela helgen har också varit skönt. Sen han började efter semestern har han jobbat nån dag varje helg.

Efter två tuffa jobb veckor med många långa dagar så smet jag hem redan strax efter ett i fredags.. Efter en härlig fredagshandling på ICA så åkte jag hem och lagade mat hela kvällen!

Igår så kom mamma och Berndt förbi på morgonen och sen följde vi med på en heldag till Stockholm som avslutades hemma hos syster med familj.

Idag drog vi till Skokloster efter frukost för att kolla på en racebåts tävling. Tyvärr var det inte alls speciellt roligt.. Men trevligt att gå ett varv på slottet och njuta av sol och sommarvärme!

Ja, nu väntar en ny arbetsvecka! En ny 5:2 vecka och jag är faktiskt nyfiken på viktresultatet i morgon! Hoppas som sagt på 1kg.

 


Lite frukostmatematik..

      2013-08-21 / 12:41:00 Publicerat i kategorin 5:2  
I dag är det då dags för dag 3.. Vilket innebär den andra fasta dagen!! Riktigt taggad.. Och änså länge går det jätte bra. Speciellt då vågen inte skjutit i höjden i dag utan istället visade ett fint minus. Och ja, det blir lite invägning varje dag här. Men tänkte skriva ner mina tankar kring det sen! Och kort nu kan jag säga att jag kommer inte väga mig en gång per dag framöver.. Men mer om det sen.. Nu till ett annat problem..
 
Dagens frukostjuice gjorde jag i ordning redan i går kväll. Egentligen av tre anledningar, både för att få lite sovmorgon & se hur bra den håller sig i kylen övernatten (plus att den är godare kall) men sen också för att kunna ha lite tid till att väga och mäta lite för att få en mer exakthet på kalorierna i den.
 
Men det gav mig lite huvudbry..
 
 
Detta eftersom man kan räkna detta på lite olika sätt.. Och ja, jag vet hur jag ska göra nu (tror jag)! Men om ni ser hur det ser ut då jag vägt in frukterna och moroten..
 
 
Och ja, detta är alltså med skal och så. Vilket så klart blir rätt missvisande. Men med en summa på 394 kcal så kännde jag att jag är tvungen att tänka om lite. Och eftersom jag pressade ner allt i samma behållare så vet jag inte riktigt hur mycket vätska varje del gav men om jag istället registrerar 1 dl per frukt/grönsak (det är ca 4dl vätska i flaskan) så blir istället resultatet så här.
 
 
Och ja, då känns det mer korrekt.. Då det blev 172 kcal. Men till nästa gång tror jag att jag ska ta en frukt åt gången och se både mängden vätska och kanske väga den också! 
 
Jag är inte jätte noga för min egen del.. Jag tänker att det i slutet jämnar ut sig när man kostregistrerar, lite för mycket på nån sak och lite för lite på något annat. Men samtidigt så känner jag att en juice som detta är en toppen frukost för mig på dessa fastar dagar.. Och då skulle det vara skönt att tillslut bara veta ett cirka värde på juicen så jag tillslut kan fasa ut räkningen och kostregistreringen. 
 
 

De nypålagda semesterkilona rasar av

      2013-08-21 / 07:07:00 Publicerat i kategorin 5:2  

En viss nervositet finns alltid tycker jag när man testar nått nytt. Och kanske speciellt när man ska försöka gå ner i vikt..

Men när det handlar om, som nu nypålagda semesterkilon så funkar det mesta!! Det vet jag ju.. Men ändå!

Vågen visade på ytterligare -1,3 kilo idag!! Och det efter en fullt normal äterdag! Och då inte semesternormal utan bara vardagsnormal! ;) Det vill säga, regelbundna tiden och normalstora portioner och inget småätande på kvällen!

Så sen i måndags är det nu minus 2,6 kilo. Kan så klart inte annat än vara nöjd! Och vågar inte gissa på hur många centimeter min svullna mage gått ner nu när det fått bra och "lugn" mat!


Gårdagens intag

      2013-08-20 / 12:17:00 Publicerat i kategorin 5:2  
Kanske är någon lite intresserad av mitt kaloriintag under fastar dagarna.. 
Jag räknar via Loggboken på Viktklubb. Ett mycket bra ställe som går snabbt och enkelt. Jag kan också göra det både från datorn men också via mobilen när man är på språng. 
 
Så vill man ha koll på sina kalorier under sin 5:2 diet (eller annars också) så kan jag absolut rekomendera er att bli medlem på Viktklubb.
 
Viktigt här är att jag inte vägt frukterna. I vanliga fall väger jag allt, och kommer också göra det inför i morgon då jag också tänkte köra på juice. Ska bli intressant att se hur många kalorier det då blir. Men i går tänkte jag att kanske lite mindre äpple och lite större apelsin.. Så kvitt kvitt..
 
Så ja, så här såg gårdagen ut. Så ett dagsintag på 503 kcal.. Jag är klart nöjd & laddad inför morgondagen som nog kommer se likadan ut. 
 
 
 
 

Nya UGGs

      2013-08-20 / 07:28:00 Publicerat i kategorin shopping  

Äntligen en ny kampanj på Campadre med UGG!! Väntat sen förra hösten först kunna köpa mig ett par stickade! Då blev det ju lite fel.. Och jag fick hem ett par barnskor!

Så nu äntligen har jag kunnat göra ett nytt försök!

Har du inte koll på Campadre så gå in på
http://campadre.se/tipsa/61606
och bli medlem!! Så mycket fint att köpa till en billig penning! :)


Frukost & -1,3kg

      2013-08-20 / 07:06:00 Publicerat i kategorin 5:2  

Dåså.. Dag 1 i 5:2 är över! Idag är en"ät"dag och frukosten i morse smakade fantastisk!!

Det blev en blåbärssmoothie, en espresso & en liten sesammacka med salami!!

Jag känner mig pigg, glad och nöjd över gårdagen!

Och resultatet på -1,3kg är ju inget man kan klaga på heller!! Förhoppningsvis så lägger inte kroppen på sig allt igen..
Jag har ett mål på -1kg i veckan. Och går jag ner ett kilo varje fastardag och sen upp ett de andra dagarna så är jag nöjd!!


Efter en dag med 5:2

      2013-08-19 / 18:16:00 Publicerat i kategorin 5:2  
Ja men då så.. Nu har det gått drygt 12 timmar sedan jag vaknade och snart 24 sedan jag käkade sista målet mat igår.
 
Dagen började idag med en kopp espresso och sen körde jag iordning en juice i min cetrifug. Jag gjorde den på en apelsin, ett äpple, en citron och en morot. I vätska blev det nästan en halvliter. Denna smuttade jag på i bilen påväg mot jobbet. 
 
 
 
Väl på jobbet har det sen blivit vatten, vatten och vatten :) Men vid 12 tiden föll jag för frestelsen och åt ett litet äpple :)
 
Men trots detta har jag mått toppen och visst hunger har jag kännt. Men efter en "svullsemester" så gillar jag känslan av hunger. Det känns kanske inte uppiggande men, ja jag känner mig starkare och sundare. För nog är det lite galet att vi alltid annars har så mycket tillgång och tillgänglighet av saker att tugga på att man aldrig är hungrig.  Så ja, lite hunger blir jag glad av!
 
Väl här hemma gjorde jag en middag på
 
en halv burk tonfisk i vatten
ett löskoktägg
1 tsk majonäs
1 msk creme fraisch
3 st körsbärstomater
salt & peppar
 
(det är en assiett på bilden, så man inte blir lurad på mängden)
 
 
Gott, gott och gott.. Och ja, det blev ganska mycket mat och äter man långsamt och tuggar ordentligt (vilket också är viktigt att öva på) så ger faktiskt denna middag en bra mättnadskänsla.
 
Nu väntar en (kort)kväll i soffan med lite Idol och lite vatten..
 
Och kanske drömma lite om den goda och stora blåbärssmootihe som jag ska dricka till frukost i morgon.
 
 

5:2 Dieten

      2013-08-18 / 21:16:00 Publicerat i kategorin 5:2  

Efter en helt galen vecka på jobbet, min egna födelsedag, en otroligt trevlig kickoff & en helg som bjöd på både bröllop, raggarrunda, god mat & vin så ja, nu är jag redo att ta tag i livet :)

Nej då, men ligger i sängen nu och lyssnar på regnet som öser ner, känns som hösten är här. Och när hösten kommer, jobbet drar igång och eleverna återvänder ja, då är det dags att ta tag i rutiner och vanor..

Blivit (som typ alla andra) intresserad över 5:2 dieten i sommar. Läst på lite och sugen att testa! Så i morgon drar jag igång med lite fasta..

Ska läsa på lite extra nu innan jag somnar & återkommer med känslor och tankar i morgon!

Sov sött alla fina!!


Låter bilderna tala sitt tydliga språk

      2013-08-12 / 19:20:46 Publicerat i kategorin stort & smått  

Precis som rubriken tyder så låter jag bilderna tala...
(och om ni inte förstår så betyder det att jag är en slagen hjälte nu... toktrött efter 8,5 timme på jobbet..)
Men glad och nöjd ändå!!

ps.. älskar all sport men tusan.. stavhopp lär vara topp 3 av coolaste!!


Välkommen vardag!!

      2013-08-12 / 06:38:00 Publicerat i kategorin stort & smått  

Så då var vardagen här! 05:45 i morse ringde klockan! Jag skulle ljuga om jag sa att jag flög upp ur sängen.. Men faktiskt, det var inte så jobbigt som jag befarade!

Sitter och äter en god frukost nu.. Och sen blir det bilen till jobbet! Upptaktsdagar nu denna vecka vilket alltid brukar vara trevligt.

Så ja, inte till 100 laddad.. Men näst intill! Och jag tror och hoppas att väl på plats idag så drar det igång som vanligt.. Men än bättre!!

Dagens outfit är i allafall galet annorlunda mot senaste 7 veckor.. Bara jeans känns konstigt! Tror jag haft det bara två gånger under sommaren! Hoppas inte shortsdagarna än är över.. Men idag får det bli långbent!!

Jeans/Pleas, Skjorta/Hunky Dory, Armband/Pandora & Goodwork

 
RSS 2.0