DET ÄR SÅ MYCKET NU.. MYCKET GLÄDJE!

      2009-11-30 / 12:40:58 Publicerat i kategorin stort & smått  
sitter på jobbet och har precis käkat lunch. inget att skryta över vad jag ätit dock, så vi lämnar det :)

regnet droppar på utanför.. som det gjort hela november! grått grått och grått!!
jag jobbar min sista arbetsdag idag, vilket är tusan så tråkigt! dock så kan ju ju inte annat än le åt att det nu bara är fyra dagar kvar innnan jag drar till Lanzarote..
kom på mig själv att sitta och rita små solar på ett papper tidigare idag.. underbara resa!

och vet ni? JAG ÄR SÅ VÄRD DENNA RESA!! jag har nu kämpat på i 4½ år med studier.. jobbat mig från botten till otroligt nära toppen! jag är underbar! och livet leker :)
tänk att jag skulle vara här, så snart..

en underbar sambo, en underbar bostadsrätt, en toppen utbildning (som jag för övrigt nu har svart på vitt att jag klarat), god ekonomi och ett humör som är på topp.. i alla fall de flesta timmar på dygnet de flesta av veckans dagar ;)


firat första advent med familjen igår :) mysigt, riktigt mysigt!
mat och fika hemma först.. sen till stan för julmarknad, caroline af ugglas och fyverkerier :)


när jag kommer hem idag kommer det bli en lång härlig dusch! sen hoppas jag verkligen att internet har börjat fungera (det la av igårkväll) så jag kan söka lite jobb..
resten av veckan kommer inehålla ett överlämningsbesök här på skolan, ögonbrynsnoppning på Make Up Store, klippning hos min frissa (så jag inte svettas ihjäl utomlands pga mängder av hår och sen som sista lyx denna vecka så ska jag också på SPA Manikyr. Sen borde man väll vara redo på fredag.. När flygningen startar :)


Vad tror ni?


KYLSKÅPSKONST

      2009-11-20 / 14:23:36 Publicerat i kategorin stort & smått  

i slutet av förra veckan fick jag och håkan ett brev.. med underbar kylskåpskonst :)
håkans brorsdotter hade varit hemma hos farmor och ville rita håkan.. en huvudfoting med mycket mycket långa ben :) sååå likt så ni anar inte :)

och inga armar skulle han ha :)

den pryder numer vårt kylskåp


ONT I RUMPAN

      2009-11-19 / 20:15:03 Publicerat i kategorin viktnedgång  

åh vad jag varit duktig nu i två-tre dagar :)

promenad på promenad på promenad och det är pinsamt att erkänna men tusan vad jag har träningsvärk i rumpan och låren :) men skönt är det och till mitt försvar kan jag säga att det är inget lunkande jag gjort utan det har verkligen gått fort och med power i stegen..

i tisdags kom jag upp i drygt 10 000 steg.. och lovade då mig själv att ta igen 10 000 en annan dag för att komma upp i de 20 000 som det skall bli varje dag här..

dock är jag inte riktigt upp i att tagit igen dem.. 23 300 stg igår. och idag har jag kommit upp i 21 500..
mycket bra gjort.. och det känns som jag sa fantastiskt! och bara 5200 steg att ta igen :)nu hoppas jag bara på lite kyligare väder så det riktigt biter i kinderna :)


tyvärr kommer det inte bli så mycket promenerande i helgen eftersom det är jobb som gäller hela helgen.. men det är ju lite fysiskt arbete så jag får se det positiva i det..


ÖSTERSUND PÅ FREDAG

      2009-11-18 / 10:57:59 Publicerat i kategorin stort & smått  
på fredag direkt efter jobbet slänger jag mig på tåget mot östersund..

ska nämligen bo uppe hos håkans föräldrar hela helgen och hjälpa hans mamma på en julmarknad på ett ställe som heter stocke titt (ursäkta stavningen om det blivit fel). där ska det bakas tunnbröd hela glada helgen!!

det ska bli så roligt att hjälpa henne och kanske på så sett se till att det blir en liten spark i baken till hennes projekt.. hon skulle så gärna vilja ha en lite gårdsbutik.. lite ägg, bröd och så! redan nu kör de bed & breakfast där hemma på bondgården vilket går rätt bra..

men för att ge det en puff framåt så satt jag en hel kväll förra veckan och klippt, klistrade och inte minst designade etiketter till påsarna för tunnbrödet! och de blev så fina.. hoppas nu verkligen hon också skall tycka det!

fru julianas tunnbröd, fru juliana är kvinnan somtidigare bott på gården.. nöjd med att jag fick in en bild på henne :)det skall dock inte vara ett svart streck på dem.. jag har bara suddat ut telenummret nu när jag la upp dem på bloggen..

till dessa fina etiketter gjorde jag också små över innehållet.. viktigt viktigt!! så att alla vet vad de stoppar i sig..
här nedan kommer några bilder på när vi gemensamt skvallrat, skrattat och inte minst bakat vid ett tidigare tillfälle.. :)

 


10 176 STEG

      2009-11-17 / 21:13:32 Publicerat i kategorin viktnedgång  
blev inte 20 000 idag.. lite för mycket jobb och lite för mycket sjuk sambo när jag väl kommit hem..

men är ledig imorgon och då kommer jag ta igen de 10 000 jag missat idag! lovar..


TUMMVANTAR

      2009-11-17 / 19:49:48 Publicerat i kategorin stickning  
fått en fråga nu när kylan smyger sig på.. ett recept på ett par enkla tummvantar!

och nu har jag funderat ett tag och tänkte att okey då.. jag delar med mig av mitt favorit recept.. :) detta är en beskrivning som jag själv gjort om från Drops Design. anledningen till att jag gjort om dem är att jag inte var helt nöjd när jag stickade dem första gången. det blev skeva på nått sätt om jag inte minns fel..
jag tycker det är extra enkla eftersom de stickas fram och tillbaka på stickorna och sys i slutet ihop på sidan..


höger vante: sticka fram och tillbaka på st och sy ihop i sidan efteråt. lägg upp 24m på st 8 med eskimo (eller liknande garn). sticka 1 räta v, sedan resår *1 rm, 2 am*. när arbetet mäter 10-12 cm minskas 4m jämnt fördelat = 20m. sticka 8 räta v, sätt en märktråd i den 9:e m på st (=markering för tummen). sedan ökas 1m på varje sida om m med märktråden på vartannat v totalt 2ggr = 24m.
nu sätts de ökade m (inkl m med märktråden) + 1m i varje sida på en tråd (eller avmaskningssticka) till tummen = 7m. fortsätt i rätst fram och tillbaka över de resterande 17m tills arbetet mäter ca 24cm. nu stickas alla m ihop 2 och 2 (1m blir över) = 9m
klipp tråden, drag den två ggr genom de resterande m och fäst ordentligt.

tumme: sätt de 7m på st 8 och sticka 2 räta v samtidigt som det ökas 1m = 8m. sticka 6 v rätst. på nästa varv stickas de 2 första och de 2 sista m räta tills = 6m. på nästa v stickas de 2 första och de 2 sista m räta tills = 4m. klipp tråden och drag den två ggr genom de resterande m och fäst ordentligt.

motering: sy sidsömmen på vanten och på tummen i de yttersta maskbågarna så att sömmen inte blir för tjock.

vänster vante: stickas precis som höger förutom att märktråden för tummen sätts i den 12:e m


som sagt tycker jag dessa är enkla och billiga. det behövs bara två nystan eskimo till ett par vantar.. det vill säga ett nystan till varje vante..

TIPS!! jag har någon gång köpt 4 nystan garn.. 2 eskimo mix och 2 vanliga eskimo.. stickat skaften på vantarna i den ena varianten och resten av vanten i det andra och sen växel vis på ett annat par!! är ett roligt sätt att variera sig på :)


LYCKA TILL!vill du istället sticka orginalvanten hittar du den här <------------TYCKER DU OM DET DU SER?

      2009-11-16 / 20:14:19 Publicerat i kategorin stort & smått  
MINUS ETT GRAM ELLER TVÅ

      2009-11-16 / 19:47:15 Publicerat i kategorin viktnedgång  

ja, det är resultatet från förra veckan! och boven i dramat som fått det att gå så sakta.. det är frånvaron av motion!! inte bra!!
knappt en enda promenad på hela veckan!!

skall ta tag i det nu och se till att komma upp i allafall 20 000 steg varje dag denna veckan.. brukar komma upp i mellan 5000-7000 på jobbet.

så det innebär att jag skall plusa på drygt 10000 som power walks efter jobbet!

ska inte bli några problem för igår köpte jag hem "Öppen grav" av Kjell Eriksson så i natt ska jag ladda ipoden så att den ärredo imorgon!!

 


SVININFLUENSAN IS IN THE HOUSE..

      2009-11-16 / 19:40:21 Publicerat i kategorin stort & smått  
eller det är ju inget som är bevisat.. men håkan började med torrhostan redan igår kväll och idag kom han hem från jobbet med torrhosta, feber, huvudvärk och ont i kroppen!
skrämmande!!
så nu är det bara hålla tummarna för att jag som tagit baconsprutan skall klara mig!

dessutom är det också mycket mycket viktigt att håkan inte har flunsan så länge som till 4 december.. blir lite tråkigare att åka på lyxresa till lanzarote om han är sjuk!

och han börjar också få lite "krya på dig" hälsningar från vänner och bekanta..

vissa snällare än andra och framförallt vissa roligare än andra..


hur man blir av med svininfluensan på ett konstruktivt sätt

iväg med dem som är drabbade och redan blivit små rosa svin :)

DENNA VILL JAG HA

      2009-11-14 / 10:40:16 Publicerat i kategorin stort & smått  

kommit upp lite pre-spring från odd molly..
jag har hittat en favorit!!


SNÖ & GLÄDJE

      2009-11-13 / 07:54:22 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag är en underbar morgon!! kanske för att det ligger snö ute, kanske för att det var en helt fantastisk dag igå, kanske för att hela veckan gått så bra, kanske för att jag verkligen har hamnat rätt i livet..

eller kanske för att det är fredag den 13e och allt kommer bli skit innan kvällen och är jag lycklig nu så faller jag hårdare :)

nejdå, det senaste allternativet tror jag inte på..

jag tror på en kombination av de övre alternativen!

idag kommer bli en bra dag :)

börjar först vid halv 11 idag, men ska åka dit och köra planering nån timme innan. så jag är helt ledig i helgen!
längtar lite tills ikväll vilket kommer bli helgens enda lugna stund :)

i morgon blir det inflyttningsfest och planering inför den och på söndag blir det fotomässa hela långa dagen :)snart sommar igen.. eller i alla fall en vecka på lanzarote om tre veckor precis idag :)

BESVIKELSE

      2009-11-10 / 21:45:20 Publicerat i kategorin stort & smått  
åhhh.. jag vill storgråta!!

kom in på webbutiken.. klickade i varor, bara färgglada härliga och underbara grejer.. fnittrat mig fram här en timme över lyckan att jag skulle vara snyggast på lanzarote..

och sen när jag skall till att beställa så ser jag att ALLA varor levereras vecka 52, i slutet av december!! MEN då är ju jag hemma i kalla sverige igen..


suck..


hur ska jag nu få tag i lika fina och underbara kläder?!


fan!

TORGSKRÄCK

      2009-11-10 / 20:29:41 Publicerat i kategorin stort & smått  
inget jag direkt lider av men tycker hur som inte om att trängas i affärer.. så att handla på internet är inte fel! speciellt inte nu när jag var ute efter lite sommarkläder till lanzarote :)

fått h&m's vårkatalog för nån vecka sedan och tänkte nu gå in på internet och klicka i en klänning och en bikini och kanske nått till och vad möts man då av??

är det inte lite komiskt?!

MISS LI

      2009-11-08 / 22:05:57 Publicerat i kategorin stort & smått  
äntligen fått tag på två kort från maskeraden med mig på.. :)

så..

första kortet är jag som miss li och helena (svägerskan) som janis joplin
och det nedersta är bara på mig, på röda mattan :)
visst är det likt?
MÖSSA

      2009-11-08 / 20:00:56 Publicerat i kategorin stickning  

har länge lovat ett stick recept på en mössa..
och vet ni? här kommer det!! :)

mössan är en av mina favoriter och som jag plockar ihop av flera olika modeller jag tidigare stickat..

garnet skall vara ett tjockt garn eller flera trådar av något tunnare. själv brukar jag oftast använda milano, tycker det är roligt med sin "bubblor". garnåtgången med milano är ett nystan.

lägg mycket löst upp 36 m på stickor nr. 10.
sticka resår hela stickningen (1 rät, 1 avig).

när stycket räcker kring huvudet maskar man mycket löst av alla maskor.
detta brukar resultera i ett stycke som är 50x30 cm, men kan bero på om man sticker den speciellt till någon.
(alternativt om du stickar med milano brukar detta vara när man har 3,5 meter kvar av nystanet)

med garnet som är kvar syr man samman uppläggningskanten och avmaskningskanten. detta resulterar i en cylider av stycket. sy då garnet i maskorna runt kanten på ena sidan och dra ihop denna till toppen på mössan.

här nedan är två bilder på mig i min svarta mössa :) och den är som sagt stickad i milano.
man kan ha den med nervikt eller uppvikt kant beroende på vilken "stil" på mössan man vill åt..

TIPS!! vill man inte ha en uppviktkant och en tajtare variant så lägg upp färre maskor från början, detta resulterar i att mössan inte blir lika hög.

lycka till!!


13 912 STEG

      2009-11-08 / 19:15:36 Publicerat i kategorin viktnedgång  
det blev en promenad och tusan vad lång den blev tillslut :)

härifrån bort och rundade gravhögarna, vidare in i g:a uppsala och bort mot nyby för att ta oss till gränby centrum. där promenaerade vi in på ica och handlade lite nyttig gi mat :) för att sen promenera hem genom gränby parken och djäknen hem..

summan blev som rubriken förtäljer 13 912 steg.. knappt två timmars promenad..

min stegräknare säger att detta är lite drygt 1,4 mil. men jag vet inte om jag tror på detta och tänkte sätta mig och räkna ut detta på en toppen sida där man ritar på en karta och på så sätt ser exakt längd på sin motionsrunda.

enligt mätningen på kartan så var rundan 1,5 mil så då var det inte så illa :)
så efter en dag i sängen var det helt underbart att få ut och traska en och en halv mil :)

STICK FRÅGA

      2009-11-08 / 19:11:27 Publicerat i kategorin stickning  
jag har fått en fråga om hur man stickar "kortvarv". det är något jag inte känner igen och kan inte hjälpa till..

är det någon annan som har koll och kan hjälpa mig att hjälpa!?

det som skall stickas en mössa och i receptet står det:

"Varv 1 20 rm. Varv 2 och 3 18 rm och vänd, sticka 18 tillbaka. Varv 4 och 5 16 rm och 16 tillbaka. Varv 6 och 7 sticka alla 20 igen och vänd."

sen är det vissa upprepningar på detta!
är det först avmaskning och sen att man ökar eller lägger upp nya maskor?!


HJÄLP!!

STICKNING IKVÄLL

      2009-11-08 / 14:46:26 Publicerat i kategorin stickning  
ikväll ska det stickas..

fortsätter med den rosa koftan som stickas på tvären.. så den blir klar snart! är framme vid första ärmen bara så det är lite kvar!


för övrigt kan jag säga att jag vunnit en tävling på yll och tylls hemsida <--------
ingen stor grej utan mer en undersökning om deras hemsida och butik :) en jätte min rosa virknål som man kan ha som en broch :)


FÖRSTA VECKAN GJORD

      2009-11-08 / 14:39:14 Publicerat i kategorin viktnedgång  


söndag idag och första veckan av GI är gjord.
igår och idag har det inte gått enligt boken.. MEN jag är så nöjd med denna första vecka och framförallt eftersom vardagarn gått så himlans bra och jag kommit igång med att promenera igen och jag har fått ihop minst 10 000 steg varje dag.. 13 400 igår :)

och det har blivit minus 1 kg denna vecka!

skall hoppa i lite kläder nu och ta med mig sambon ut på promenad som får avslutas på affären så jag kan handla lite mat till veckan.. blir bra att bära hem den så kan jag köra lite armstyrka på vägen hem också :)

har inte fått upp några bilder på dörren en dock och det blev heller inte någon cykelsväng till jobbat :( men jag kämpar på och snart så, så kanske allt sitter :)HELGEN

      2009-11-08 / 14:30:31 Publicerat i kategorin stort & smått  
så då var helgen gjord.. nästan hela i alla fall!
blev en tripp till stockholm igår för en glasutställning, lyxlunch och tjejsnack med linnea. åkte tillbaka hem till mig vid 19 tiden och fortsatte med tjejsnacket fram till midnatt :)

idag har inte många knop blivit gjorda.. men ska strax ta mig i kragen och gå ut på promenad :) blir förbi affären och inhandla lite mat till veckan!

ikväll kommer det bli TV kväll som vanligt.. Amazing Race och Vem kan slå Filip & Fredrik på schemat bland annat :)


GUDS TRE FLICKOR

      2009-11-04 / 18:39:46 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag har just sett de två första avsnitten på ungdomsserien guds tre flickor.. en helt underbar serie! jag är såld på sevenska ungdomsserier sedan innan men änsålänge slår detta allt!
jag ser det av två anledningar, för det första för min egen njutningsskull och för det andra på grund av mitt jobb!! jag älskar att kunna prata med eleverna om sådant som berör dem..

denna handlar i alla fall om tre 14åriga tjejer och deras liv.. som styrs av gud.. som spelas av Suzanne Reuter!! kan det bli annat än bra..

jag längtar redan till lördag då tredje delen går på tv :)


bildkälla

LEDIG ONSDAG

      2009-11-04 / 13:33:08 Publicerat i kategorin stort & smått  
åhh.. det inte fel att vara ledig mitt i veckan! blev sovmorgon i morse och upp strax innan nio. frukost och lite morgon rutiner. sen frog jag på mig nya jackan och joggingskor och ut för en långpromenad :)
började med en ny talbok häromdagen så det var bara att gå och gå och lyssna och lyssna. blev 10 200 steg, runt gravhögarna och genom gamla uppsala och nyby tillbaka! blåste rejält emellan åt.. vilket var lite trist.. men jackan gjorde sitt jobb :)hem för lunch.. blev broccolisoppa med ostcremé.. sådär gott! kan bli at jag gör det nån gång till.. hehe.. bättre än blomkålsmoset till middag igår i alla fall..

nu ska jag faktiskt titta på Hook, den gamla filmen från början av 90talet :) går på SVT1, som sagt.. inte helt fel med en ledig vardag! och ihop med detta så får det bli lite stickning tror jag :)

LIGGER PÅ SAMMA VIKT..

      2009-11-02 / 06:38:07 Publicerat i kategorin viktnedgång  
känns lite konstigt men helt underbart..
jag väger lika mycket nu som när jag vägde mig senast.. och det är tusan inget nyttigt liva jag levt den senaste tiden! :) det visar att man går bort lite energi när man arbetar och inte bara sitter och pluggar :)


nu kör vi..

GI

      2009-11-01 / 20:36:11 Publicerat i kategorin viktnedgång  

under en lång lång period med massor att göra och hålla koll på så la jag min viktnedgång åt sidan. och under denna månad är jag glad om jag inte gått upp allt för mycket vilket jag inte heller tror att jag gjort men imorgon är det invägning som gäller och sen from. middag imorgon skall jag köra 30 dagas hård GI.

egentligen var målet att börja redan imorgonbitti men jag har inte hunnit varit och handlat så frukost och lunch imorgon får jag göra så gott jag kan med.
jag har också varit och handlat en poncho så jag i alla väder kommer att kunna cykla fram och tillbaka till jobbet dessa dagar (7km enkel väg). det är så otroligt bra tid.. 30 dagars jobb och 30 dagar GI och sen 7 dagar på Lanzarote. :) :) :)

jag skall hålla alla mina tummar för att detta går så bra det bara går :) jag ska sätta bilder från Lanzarote på kylskåpet och på ytterdörren så jag känner glädje när det vräker ner snöblandatregn och jag ska cykla till jobbet klockan 6:45 på morgonen :) nu tusan ska det nyttigare mat ner i min mage och jag ska bli pigg och glad.. blir sedan magen lite mindre blir det toppen!

jag kommer också bli bättre på att rapportera in till viktklubb vilket jag inte heller skött under denna examens månad!
NU KÖR VI

      2009-11-01 / 20:26:23 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu är det så nära och jag längtar jätt mycket. imorgon kör jag :) min första tjänst som lärare :)
det kommer bli så bra! jag är laddad till tänderna. allt är planerat och klart och den nya otroligt snygga väskan är så när som färdig packad..har dock inte haft så mycket tid idag som planerat.. det kom en SM final i fotboll emellan och en middag hos linnea och fredde under densamma. men nu är det vem kan slå filip och fredrik och sen ska jag hopp in i duschen en sväng innan jag lägger mig i sängen för en god natts sömn.

det här ska bli kul!!

SÖNDAG

      2009-11-01 / 11:48:22 Publicerat i kategorin stort & smått  
i morgon börjar jag jobba :)
det är nära..
sitter här och planerar och fixar inför måndag och tisdag.. går hur bra som helst och framförallt ska det bli hur kul som helst! :)

får se om jag förhoppningsvis ska får tid att knappa lite här inne också senare idag :)


hoppas ni haft en toppen helg! det har jag haft..
RSS 2.0