DEN NYA BADFLICKAN

      2011-08-22 / 15:05:00 Publicerat i kategorin träning  
ja, min nya grej är ju då att simma! jag har alltid gillat att simma i basäng eftersom jag vet att jag är rätt bra på det! det är inget avancerat crawl eller liknande, bara hederligt svenskt bröstsim. det gå heller inte så fort alla gånger kanske, men jag kan simma långt!

men vatten har ju ändå aldrig riktigt varit min grej. jag kan inte dyka.. jag kan inte vara under vatten utan att hålla för näsan.. och med åren har jag också blivit mer och mer chicken! tycker inte om att bada i grumliga sjöar eller en grummlig Fyriså :) hatar också verkligen när folk tar på mig under vatten och jag vågar aldrig hoppa i från några höjder vare sig det är inne eller ute..

men så har jag ju nu kommit på (igen) att det är otroligt rofyllt och avslappnande att simma! det är också skönt att känna att det ger mig en träning utan att jag blir helt slut, som vi löpningen!

sen vet jag att jag behöver all simträning jag kan få inför vansbrosimningen om knappt ett år.. :)
så nu kör vi på.. och vet ni.. jag har hoppat från kanten TVÅ gånger också! man kanske blir modigare när man är 27..

från barnpoolen mot vansbro..

TOMATSOPPA

      2011-08-21 / 14:56:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
det är kanske lite tidigt att börja äta soppa.. för trots de sista dagarnas regnade så är väll ändå inte hösten riktigt här va? men jag gillar soppor.. och jag gillar tomat (dock inte vanliga tråkiga i sallad), jag gillar mozzarella, vitlök och pesto! så det innebär att när jag hittade på detta recept så kunde jag inte göra annat än att slänga mig hem och provlaga! och det ångrar jag inte..SEG LÖPNING

      2011-08-21 / 12:32:12 Publicerat i kategorin träning  
jag är verkligen inte på någon toppnivå vad gäller löpningen! det är segt och tungt i benen. men vi tog oss i alla fall ut på den vanliga "rutten" idag när Håk kom hem. Skönt att fått det gjort.. Jag vet ju att jag blir glad av det..

blev dock längre walking pass eftersom jag fick ont i både höft och vad i höger benet! men nu får jag mjuka upp det med simning i veckan så blir det toppen! helt säker på det..

men det är långt kvar innan jag kan hoppas på någon toppen tid på Lidingötjejlopp..


MIN NYA KOMPIS

      2011-08-20 / 15:32:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag fyllde år i söndags.. ojämt och allt så jag hade inte väntat mig en massa presenter eller så! Håk talade dessutom om för mig dagen innan att jag av honom inte skulle få någon present! lite ledsen blev jag nog allt.. men då fick jag förklarat att beställt en grej och paketet hade inte hunnit fram och att jag därför fick vänta någon dag..

sen när jag kom hem efter jobbet på måndagen så låg ett litet paket på hallgolvet innehållande bakformar. men inte bara det för i dessa så satt det fast en fiskelina som jag fick följa runt i HELA lägenheten, bland annat under matbordet så att jag så graciöst fick krypa under det. slutet på tråden satt fast i en jätte stort och tungt paket.. :)


jag är en kitchen aid maskin rikare!! älskar verkligen att mixa saker och har aldrig haft någon riktig blender! och nu tusan har jag den bästa och snyggaste som finns! och den passa så fint i hop med min kitchen aid blandare som jag har på köksbänken sen tidigare!

FISK & SPENAT

      2011-08-20 / 09:34:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag gillar fisk och kan tänka mig spenat.. men häromdagen testade jag ett nytt recept som jag bara måste rekomendera! det var såå gott! detta kommer jag helt klart laga fler gånger! LCHF och allt..


19 BRA DAGAR & 1 DÅLIG DAG

      2011-08-20 / 09:15:09 Publicerat i kategorin viktnedgång  
under snart tre veckors tid har jag varit en duktig flicka :) kämpat på med att komma tillbaka till alla rutiner efter min långa semester.. rutiner vad gäller mat, träning, jobb kontra ledighet och så vidare! och oj vad det har gått bra! jag är väll inte känd för min benhårda karaktär precis! men jag har faktiskt hållit mig till LCHF kosten hemma och träningen rullar på.

Veckan som varit har innehållit 1 löppass på 6,5 km och sen 3 simrundor á 1000m :) kommit fram till att det är lättare att ta sig iväg och simma efter jobbet än vad det är att sticka ut och springa. så kanske de få fortsätta så, simning på vardagarna och löpning på helgerna..

men idag får nog räknas som en dålig dag.. eller i alla fall lite sämre än de andra! var hos Linnea igår för att prata lite jobb och dricka ett glas vin.. men tyvärr blev det lite mer än ett glas! jag erkänner.. det var längesedan jag drack så mycket vin som igår! men men.. jag mår trots det bra idag men känner mig väldigt trött! och det är nog inte bara vinets fel utan också jobbeveckans! så idag får det bli soffläge åtminstonde till lunch! jag har käkat en otroligt onyttig frukost!!

MEN.. jag har inte druckit cocacola!! och det måste väll ändå räknas som ett steg i rätt riktning! :) alltså.. 19 bra dagar och 1 lite sämre dag som inte är lika dålig som den varit för ett halvår sedan och som jag faktiskt kan unna mig...
mot nya bättre dagar..

20 MINUTER

      2011-08-08 / 10:32:25 Publicerat i kategorin träning  
då var det vardag igen då.. börjar i och för sig inte jobba förens i morgon! men idag kändes ändå som en bra dag att se till att komma upp i tid och starta dagen bra. det är ju dags att få fart på fötterna igen! :) så Håk väckte mig innan han drog till jobbet i morse, det vill säga runt sju. det var bara upp och hoppa och på med springkläderna!! eftersom det inte blivit så mycket under sommaren (långt ifrån så mycket som jag velat) så är inte konditionen och benmusklerna på topp precis. så en lugn start får det bli på träningen nu.. kör på lite intervaller, det brukar hjälpa min kropp att komma igång. så i morse blev det 1 minut jogg - 1 minut gång X 10. på detta tog jag mig lite drygt 2,5 kilometer. inget toppen resultat alltså! :) men vad kan man vänta sig av en soffpotatis :) det som däremot var skönt var att det faktiskt inte var flåset som saktade ner mig de sista intervallerna utan det var låren. de kändes som om de var gjorda av sten :)

målen med träningen nu till en början är att under denna och nästa vecka komma ut på tre kortare och en längre runda per vecka. för att starta igång kroppen helt enkelt. sen hoppas jag kunna köra på lite längre sträckor framöver. jag har inte satt något direkt tidsmål på Lidingötjejlopp eftersom jag inte vet hur träningen fram tills dess kommer gå. men om det rullar på bra och jag känner mig stark så hoppas jag att ett mål kan vara att springa hela loppet.. nja, kanske inte abborbacken då! ;)


COCOO

      2011-08-02 / 21:10:55 Publicerat i kategorin stort & smått  
som ni kanske lagt märke till här på bloggen så har jag en reklambanner för cocoo.se vilket är ett underbart ställe, trots att det fallit lite i glömska för mig itakt med att jag inte bloggat så mycket. men nu när jag städat lite ibland mina smycken och börjat bloggat igen så slog det mig att en beställning vore på sin plats..

så jag har klickat hem några grejer därifrån som jag hoppas kommer innan jag börjar jobba nästa vecka, så att jag kan känna mig extra fin då :)
klicka er in också och bara njut av alla underbara smycken!
appropå beställningar så fick jag ju mitt H&M paket i söndags.. endel pärlor blev det men jag fick tyvärr skicka tillbaka en heldel som inte passade!

MÅNDAGKVÄLL & EN VECKA KVAR

      2011-08-01 / 21:35:21 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu är det precis en vecka kvar innan jag går och lägger mig för att på tisdagen gå upp klockan 06.00 och börja höstterminen igen.. semestern börjar helt enkelt närma sig sitt slut!

men jag klagar inte.. det är skönt att man får till lite rutiner igen! rutiner som gäller både motion och mat! det sistnämnda har verkligen inte varit de bästa de senaste två veckorna då jag två helger på raken har varit på bröllop!

men som sagt.. rutiner! och jag har börjat redan idag.. vilket innebär att jag ska gå och borsta mina tänder nu och hoppa ner i sängen! sängen som kvällen till ära har helt nytvättade lakan!
RSS 2.0