SVART/VITT

      2010-01-24 / 13:52:10 Publicerat i kategorin stort & smått  
hmm funderar en massa på att göra om i bloggen och då bland annat i
princip bara publicera bilder i svart/vitt.. tycker att det är vackert..
men är det tråkigt?

vad tycker du?


VAD ÄR DET FÖR EN DAG?

      2010-01-24 / 13:47:45 Publicerat i kategorin stort & smått  
vad är det för en dag?
är det en vanlig dag?
nej det är ingen vanlig dag för det är johannas namnsdag.. :)
hurra hurra hurra!!



japp idag är det erikadagen, min dag!!

undra hur jag ska fira?

börja med att vattna blommor, plocka ur diskmaskinen, bädda sängen och plocka iordning här efter att jag varit avlastningsfamilj senaste dygnet :)

sen packa arbetsväskan och tänka över så allt är klart inför imorgon..

sen skall jag fira med ledighet!!


FREDAG

      2010-01-22 / 19:20:32 Publicerat i kategorin stort & smått  
varit på jobbet idag och extra arbetet lite :) en trevlig men lite jobbig dag.. sen hemma för en korttids vila för att sedan bege mig med andan i halsen (glömde tiden) till friskis o. svettis och ett danspass. första för terminen så det är inte så att alla steg sitter.. men det kommer det kommer!! dock fick jag lite ont under mina stortår redan efter 1 dans. men seg som jag är dansade jag på tills smärtan blev gräslig.. gick av och satte mig för att kolla vad som var fel.. och svaret blev skavsår. men inte vilka skavsår som helst utan två stora fina blodfyllda blåsor.. konstigt!! har aldrig fått det tidigare.. blev lite svår dansat så jag avslutade med en skön stretch..
nu blir det vin på ett födelsedagskalas!!

VAR JAG FULL ELLER??

      2010-01-20 / 20:18:35 Publicerat i kategorin stickning  
tog faktiskt fram en stickning nu ikväll.. legat nere med stickningen i flera månader..
så roligt att känna riktig glädje i det igen..

men vad händer.. jag stickar och stickar och får inte riktigt till det.. tittar då närmare på det jag stickat tidigare! allt är skevt, fel och konstigt.. var jag full när jag stickade senast eller??

blir så trött och känner ingen glädje i att fortsätta eller dra upp hela skiten.. just nu är det nära till hands att jag värker hela stickningen i soporna och sen lämnar tillbaka de nystan jag har kvar!!
*suck*

hursom har ja ju ingen brist på stickningar då eftersom jag har minst en kofta till på G att sticka..

uppdatering kommer över mitt slutgiltiga beslut.. nu skall jag sova på saken!

TYFUSEN ÄR KOMMEN

      2010-01-19 / 19:25:59 Publicerat i kategorin stort & smått  
så har man precis blivit frisk från en sjukdom så ska man åka på en annan..
livet är orättvist..



eller okey då, så hemskt kanske det inte är!
utan snarare det att jag kände att hela min kropp och framförallt mitt ansikte slitits hårt den senaste tiden.. både lite stress men framförallt vinterkräksjukan de senaste dagarna. så jag körde ett rejält rengöringsprogram här. en blandning mellan cliniques trestegssystem och mina masker från make up store.

 

börjar med att peela ansiktet med peelingmasken (alltså inte någon jag annvänder som mask) sedan deras blåa härliga mud mask. otroligt skön.. men blir rätt stel när den torkar men det är kanske det som gör att den är otroligt utrensande och härlig..

jag rekomenderar den verkligen!!

LANZAROTE - DAG 2 & 3

      2010-01-19 / 13:58:41 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, nu har jag ju varit sjuk och lanzaroterecentionen har fått stå åt sidan..
men nu så ska jag komma ikapp och slänga ut lite text och bilder..

jag har slängt ihop två dagar här eftersom det under dag 2 såg i princip lika ut som dag 1 :)
men på kvällen hamnade vi iallafall i ett litet "köpcentra" när vårt hotell för en middag på funny farm..

vi kände oss hemma på nut house :)


vi tog sedan en lugn söndagmorgon för att sedan på egen hand ta oss till en närliggande by och deras söndagsmarkand (det ick även bussresa dit, men varför stressa).
dock insåg vi i receptionen vid 11 tiden att marknaden varade bara fram till klockan 13 och att vi således var väldigt sent ute..
så istället begav vi oss ut efter strandpromenaden för att rodda vid flygplatsen och kommande sol, läs och planespot dagar :)
efter strandpromenaden fanns ett träningsstråk.. varför finns inte detta i Sverige?? hur bra som helst för folkhälsan!! eller??

  

välframme vid start och landningsbanan var vi båda lyriska den första halvtimmen.. jag till och med mer än håk..

    

men på grund av att det inte var planerat för en stranddag saknade vi badkläder, handdukar, vatten och böcker.. det vill säga ALLT jag behöver för att inte tröttna efter knappt en timme..

så efter kanske TRE TIMMAR gav jag upp..

 

men håk lekte på..

       

tillslut blev det dock hemgång och jag fick min lunch.. eller detta är dock håks lunch då jag tog en mer vanlig hamburgare :)




KRÄKS DIG NER I VIKT

      2010-01-19 / 13:37:52 Publicerat i kategorin viktnedgång  
ja, som tidigare inlägg visar så har jag inte mått så bra de senaste dagarna! och detta har resulterat till en tömning av magen.. kanske också att kroppen tagit lite av resurser som funnits lagrade..

men resultatet var iaf att under natten mot söndagen gick jag ner 1 kg.. :)
kanske ett kg jag kommer gå upp snabbt igen..

men jag väger iaf mindre nu än vad jag gjort på flera år :)

även om receptet på denna viktnedgång inte är något jag rekomenderar! utan testa istället sjukhussoppan <---- om ni vill ha en drastisk nergång :)

VINTERKRÄK

      2010-01-19 / 13:34:04 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, natten mellan lördag och söndag kom denna jävul till mitt hem :(
vaknade vid 1 tiden på natten med en enda tanke i huvudet "fan, jag måste kräkas!!"
de som känner mig vet att må illa är det värsta jag kan tänka mig, möjligtvis är kärnvapenkrig lite värre men annars så.. det tog dock en timme innan det brakade lös. sen ägnade jag resten av natten på badrumsgolvet. först vid 8 tiden hade jag hjärta nog att väck håk så att han fick gå och köpa cola till mig.. men han fixade också extra madrassen in till toaletten så att jag slapp ligga på klinkersgolvet :)

så, söndagen var totalt ägnad till toaletten. tack för att jag har en bärbardator och för att det finns webtv att smått njuta av mellan hängandet över eller sittandet på toaletten.
under dagen fick jag i mig 1 liten liten skål chips, 1 liter cocacola och 1 dl fil.. bara det sistnämnda fick jag behålla.

i går var jag fast besluten att trotsa alla 42 timmars regler och ta mig til jobbet. "man kan ju inte sjukskriva sig efter att jobbat 4 dagar på nya jobbet". så upp, ett toa besök, på klädning och sminkning och sen 2 skedar fil. tog mina grejer och började traska ner i garaget för att hämta bilen. precis när jag la in väskan i framsätet så sköljdes jag över en ny tanke "jag bajsar på mig och jag gör det om 30 sekunder".. så ja, det var bara att slänga sig med snabba steg upp i lägenheten igen.. och med en klump i halsen ringa min arbetsgivare och be dem lösa mina lektioner för att jag kommer inte komma på min 5e arbetsdag. och jag hoppas de var lika förstående som de lät..

sen ägnade jag måndagen åt att titta på film och sitta på toaletten. fick i mig 1 liten liten skål chips, ½ dl fil och på kvällen 2 slice av pizza. och tack gud för att jag fick behålla allt och inte kräkas..

imorse som jag till 10.. vilket är otroligt ovanligt med mig som brukar vakna senast 8. och då med tanken "ge mig äggmackor för jag håller på att dö av hunger!!!"

så.. idag är jag också sjukskriven men mycket mycket bättre. jag sitter nu bara och väntar på att 42 timmar ska gå och att jag idag inte heller har några egna lektioner. så imorgon blir det jobb igen..
eller jag jobbar faktiskt endel idag också.. finns endel planering och pyssel att fixa som jag gjort nu på förmiddagen.

och jag har precis kommit igång med lite tvätt och städ här hemma.. känns som om bakterierna lämnat min kropp nu så jag skall också städa bort dem från hemmet!!


ja.. det blir ingen bild till detta inlägg! jag gissar att ni inte ville se vad jag gått igenom ;)


LANZAROTE - DAG 1

      2010-01-16 / 16:29:45 Publicerat i kategorin stort & smått  
den 4e december, det vill säga för en månad sen så började jag och håk vår första gemensama utlandsresa och min första på 6 år.. så det var på tiden!!

lite om bakgrunden till resan har ni HÄR <---------- vilket också kommer förklara lite av mängden flygplanstittande! :)

resan började så klart redan på arlanda där min nervositet över att flyga fick mig att busa och leka lite "sällskapsresan".. ni känner igen invalido va?



sen flög vi över paris.. läggmärke till att detta innehöll sevärdheter så som eifeltornet och triumfbågen :)



jag tror att ni, om ni också rest på charter kan känna igen den krypande paniken som kommer efter att man landat och checkat in på hotellet. vad ska vi göra? vad ska vi titta på? vart skall vi äta? var är närmaste supermerkado?
men vi löste iallafall detta med en promenad längsmed strandpromenaden i Pouerto del Carmen..

  

vi hittade på allt vi behövde och bara njöt av att vara framme.

dagen avslutades på balkongen.. något som sedan blev tradetion varje kväll :)


HELG

      2010-01-16 / 16:28:27 Publicerat i kategorin stort & smått  

åhh vad skönt det är att vara ledig.. dessutom blir det planering imorgon så idag är min enda riktigt lediga dag så jag njuter extra mycket.
tog lite sovmorgon i morse och sen åkte vid iväg på tapetjakt vilket inte gick så bra :( vill ha en tapet som försvunnit ur sortimentet så nu gäller det att leta utanför uppsala.
håll tummarna!!

nu är det skidor och soffan som gäller.. bara dötitta på skidskytte är verkligen inte fel!
kommer nog bli Johan Falks sista film och Robinsson ikväll..

helg helt enkelt!!


STEL

      2010-01-13 / 18:24:39 Publicerat i kategorin stort & smått  
hemma nu efter tre dagar på jobbet.. och visst kanske man inte kan klaga på tre dagars jobb isträck men på ett nytt ställe med nya arbetskamrater, nya elever och nya rutiner så blir man rätt slut! somnar så fort jag sätter mig på bussen och ska åka hem. men fy tusan vad kul och skönt det är att äntligen komma ut och jobba som lärare..

igår drog jag också igång med träningen. blev 30 min inne på gymet och sen en timme yoga.. och ja, det känns idag! visst blir man lite mjuk av yoga, i längden. men idag är jag bara stel :)

ska i väg på valberedningsmöte nu här inom bostadsrättsföreningen. ska bli skönt att helt få släppa jobb tankar för en stund!

imorgon ska jag uträtta lite jobbrelaterade grejer. fixa fram ett recept och en sväng på IKEA bland annat.. :) ska bli kul!
sen hoppas jag fixa in lite träning också och på kvällen är det första bokcirkelskvällen..
så ja, jag måste läsa ut boken också :)

glad och nöjd :)


PÅ VÄG TILL JOBBET..

      2010-01-12 / 06:31:40 Publicerat i kategorin stort & smått  
då var man uppe med tuppen idag igen :)
det är jobbigt den första minuten men sen är det bara skönt skönt skönt.. att vara uppe mellan halv 6 och 6 är en bra tid, en lugn och skön och mörk tid!

nu ska jag dra på mig jackan och ta en promenad ner till stationen för att hoppa på bussen.

blir planering och svenska idag och sen konferens på eftermiddagen. så ikväll är jag nog hemma först vid 18 tiden men hoppas på att det skall finnas en gnutta energi kvar då för yoga. men jag tvivlar :)


uppe med tuppen

Bildkälla: www.tupp.se


VIKTNEDGÅNGEN EFTER FIRARHELGEN :)

      2010-01-11 / 19:44:56 Publicerat i kategorin viktnedgång  
måndag igen och läget innan helgen var fantastiska -3kg. imorse när det var riktiga inrapporteringen av vikten var den på närmare -2kg. helt enkelt mer "normal" viktnedgång och lite bättre än planen :)
anledningen till denna lilla "jojo" grejen var att jag firade min examen (igen) både fredag och lördag. men som sagt allt går enligt planen fortfarande och jag är mycket nöjd :)

denna vecka kommer bestå av fruktfrukostar, lunch på skolan och sen soppa på kvällarna.. så får vi se vad det ger för resultat..

jag hoppas också att friskis & svettis kommit ut med VT schemat så jag kan planera in pass.. och håll nu tummarna för att danspassen är många och ligger på bra tider vad gäller mitt övriga liv :)


FÖRSTA DAGEN PÅ JOBBET GJORT!!

      2010-01-11 / 19:37:56 Publicerat i kategorin stort & smått  

Ligger här hemma i soffan med myskläderna på och inbäddad under en filt.. Och framför mig har jag en TVkväll. det blir Vem vet mest?, Halv åtta hos mig, Familjen Annorlunda och Spårlöst.. Helt enkelt en fantastisk och lugn kväll. Och så välbehövlig..

Klockan ringde 05.30 i morse, upp för fruktfrukost och påklädning för att 07.13 befinna mig på Centralstationen för en timmes resa till första riktiga arbetsdagen på jobbet. Kände en viss nervositet och stress inför detta men det gick fantastiskt.. Jag har haft 3 HK lektioner och resursat på en Svenska. Utöver detta har jag faktiskt haft lite tid över för städning och invetering av varor i köket och beställning av ny grejer också. Så nu känner jag verkligen att det börjar rulla framåt. Efter imorgon hoppas jag också fått lite koll på åtminstonde de närmaste två-tre veckorna. :)

Jag kommer åka in till 8-9 imorgon också men har inte undervisning förens 11.30 plus att det imorgon inte är någon HK utan bara resursa på Svenskan. Detta gör att mina förberedelser blir färre och jag får tid till att lägga energin på kommande veckor.

Efter att jag kom hem från jobbet så slängde jag in tvätt, fixade i köket, bäddade sängen och vattnade blommorna. Helte enkelt ett gäng med små praktiskt saker som gick fort att göra, inte så roliga kanske men det lilla gör att ledigheten i soffan nu känns mycket mer fantastisk :)



fotsteg mot framtiden


SOPPDIETEN HAR GETT MAGISKA RESULTAT

      2010-01-08 / 08:54:08 Publicerat i kategorin viktnedgång  

som jag tog upp tidigare så har detta nya år inletts med nya härliga krafttag för viktnedgången.. en kick off in i det nya livet helt enkelt.

detta gjorde jag genom att i söndags börja med en soppdiet. hittade vid jul ett recept på "sjukhussoppan" i ett nummer av Amelia hos mamma. jag blev sugen på att testa och i söndags stod jag och koka soppa för fulla muggar :)
20 portioner i 4 kastruller :)

detta har nu gett magiska resultat..
idag ställde jag mig på vågen, 5 dagar har gått och jag har gått ner 3 kilo!!

utöver att äta soppa så få man äta frukt, grönsaker, kött och lite till beroende på vilken dag det är. enligt Amelia skall man gå ner 4kg på 2 veckor. jag har planerat att köra en vecka, eller rättare sagt 6 dagar för imorgon blir det lite fusk på grund av examenscermoni. sen kommer jag i och för sig att ha lite soppa kvar så det blir en upptrappning nästa vecka med lite soppa varje dag och en portion "vanlig" mat.


en härlig frukost


och här är en lunch eller om det var en middag :)

recept
6 stora gula lökar
1 halvt vitkålshuvud
4 morötter
1 bit rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 gröna paprikor
2 påsar pulverlöksoppa
3 buljongtärningar
3-4 vitlöksklyftor
salt, peppar, örtkryddor och soja

skär allt i bitar och lägg i en kastrull (den bör rymma 10 liter, eller gör som mig, dela det i flera kastruller). täck med vatten och koka tills alla grönsaker mjuknat.
jag kryddade med enbart salt och har sedan varje dag kryddat med olika "smaker" i varje tallrik istället för att få lite variation

utöver soppan får du också äta enligt följande veckomeny

dag 1: ät hur mycket frukt som du vill, allt utom bananer
dag 2: ät grönsaker, råa eller kokta, allt utom ärtor, bönor eller potatis
dag 3: frukt och frönsaker, allt utom bananer och potatis
dag 4: fem till åtta bananer och lika många glas lätt mjölk
dag 5: sex tomater och cirka 300g nötkött
dag 6: hur mycket grönsaker och nötkött som du vill
dag 7: ät obegränsat med råris, grönsaker, frukt, osockrade safter te eller kaffe

jag kan säga att jag trots mina -3kg har fuskat lite :) blandannat har jag emellanåt "kryddat" soppan med lite cheddarost. sen har jag ochså ätit 1-2 digestive kex varje dag eller en liten liten hårdbrödmacka. sen igår så var det lite svårt att få ihop med första dagen på jobbet så då blev det faktiskt korv men en liten klick mos till lunch i skolmatsalen :) så jag tror att denna soppa verkligen är magisk.. sen kan jag dock säga att jag ibland har ätit mindre än vad som sagts, till exempel blev det "bara" 4 bananer och 4 glas mjölk under dag 4 och inte 300 g nötkött igår.

sen kan jag ge lite extra tips.. idag är jag inne på dag 6 och det är inte roligt med varken soppa, grönsaker eller nötkött till frukost så just nu sitter jag med en frukttallrik :)
och igår gjorde jag en otroligt god middag också, vilket inte är sista gången. delade tomater på hälften och ställde i en ungssäker form som jag smorde in med lite olivolja. saltade och pepprade och kryddade med lite färsk timjan och sen in i ugnen till detta serverade jag en medium stekt entrecote och lite vitlökssmör.. en bra middag för att fira första dagen på jobbet :) håk fick också lite potatiskroketter till..

jag är så glad och nöjd.. verkligen en kick off.. och visst mycket kanske är vatten eller de senaste julkilona men hursom.. jag har gått ner 3kg på 5 dagar!!


NYTT ÅR, NYTT JOBB, NYA RUTINER, NYA BLOGG IDÉER.. NYTT LIV?

      2010-01-07 / 20:25:39 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, nu är verkligen jullovet slut och jag har och ska ta tag i massor.. bland annat kommer detta innebära att bloggen kommer att vakna till liv igen! :)

ett nytt år har kommit och just nu känns det som om detta året verkligen är början på resten av mitt liv. jag tog examen sent i höstas och har sedan dess surfat på en våg av glädje, energi och massor av ledighet som innebärit välbehövligt återhämtning efter nästan 4½ års universitetsstudier!! denna ledighet innebar dock ett vikariat på en månad men också en vecka på lanzarote som jag lovat att visa upp här vilket också kommer komma i små doser de närmaste dagarna.

som rubriken antyder har jag också fått mitt första riktiga lärarjobb. :) dagen innan julafton fick jag det bekräftat och idag har jag arbetat min första dag, dock utan elever idag då jag som mitt grundschema ser ut idag så är det mån, tis och ons som gäller som arbetsdagar. detta kommer dock att utöka lite förhoppningsvis med undervising på särskolan. mitt schema är idag på 50% och framförallt Hem- och konsumentkunskap men också resurs i Svenskaundervisningen. Det vill säga en helt underbar tjänst som jag är så glad över! Det är ett vikariat fram till sommaren med chans till förlägning då. Jag kommer ha ca 50 minuters pendling med buss vilket också ger mig möjlighet att arbeta på bussen och inte minst läsa på bussen :)

självklart kommer detta att innebära nya rutiner i livet.. jag kommer få en ganska fast plan för hur mina veckor kommer se ut under hela terminen vilket jag verkligen trivs med och är något både mitt psyke, hälsa och humör saknat under mina år som student. detta ger mig självklart också chansen att ta tag i massor som kommit i skymundan. som ni vet om ni läst bloggen så har jag under en tid försökt gått ner i vikt under en ganska lång tid, mest på grund av hälsoaspekter. denna viktnedgång har dock allt som oftast fått stå tillbaka för att orken skulle räcka till så mycket annat och rutinerna inte fanns. nu finns de och jag tar tag i mat och framförallt träning igen vilket ska bli underbart!!

ja kanske kan man se detta som steget till ett nytt liv.. jag är hur som helst hur nöjd som helst och energin flödar!!

RSS 2.0