HELGENS MAT

      2011-01-15 / 19:34:30 Publicerat i kategorin stort & smått  
underbart med helg! det har varit skönt att jullovet tagit slut och det har gått bättre än väntat att jobba. men första helgen efter att börja jobbat igen är verkligen hur behövlig som helst. och denna helg har hitintills gått lite i matens tecken.
i torsdagskväll blev det köttbullar i gräddsås med kokt potatis. en riktig klassiker men inte här hemma. speciellt inte för mig. även om jag brukar få se till att det alltid finns köttbullar i frysen så min sambo kan ta fram till lunch när han är ledig. så jag brukar rulla ungefär 100 åt gången och steka för att sen frysa in.
samtidigt som jag lagade middagen i torsdag så förberedde jag fredagens middag genom att lägga en fransyska i marinad. har aldrig tidigare marinerat en stek och var lite orolig över hur resultatet skulle bli. men jag kan lova att denna vitlöksdoftande fransyska kommer lagas fler gånger här hemma :)

idag har vi varit en sväng på saluhallen och handlat lite fisk och räkor. tänkte köpa lite torsk för att göra fisksoppa av men de hade "grytbitar" med blandade fisksorter, torsk, sej, lax och tonfisk bland annat. hur kul som helst!! så det fick bli det. sen var vi på stans surdegsbageri och köpte lite bröd och en varsin blåbärsbulle. så det blev bulle till lunch :) sen blev det då fisk och skaldjurs soppa med saffran och vin till middag. mycket mycket gott blev det!!
nu blir det en kväll i soffan med stickningen, handboll och fångarna på fortet tror jag. eller om jag kanske sätter på en film.. vi får se!

UPP UR SOFFAN EFTER 3 MÅNADER

      2011-01-05 / 19:42:44 Publicerat i kategorin träning  
då var löpsäsongen igång..
blev premiärrunda imorse! helt spontant.. vi skulle lämna in bilen för nått fix med färddatorn.. och då bestämde jag mig! vi springer hem!! sagt och gjort! efter tre månaders vila så drog jag på mig löpartightsen och löpskorna (ja lite mer också så klart). det blev också premiär på snö för min del! lånade Håks löpbroddar. de var lite stora och hamnade på sné så jag vet inte om det hjälpte så mycket..
det blev 3,5 km och tog 30 min med endel gång! så inget resultat att skryta med.. men så skönt att vara igång igen! och ännu skönare att känna att jag var långt ifrån att börja på noll! så nu får det bli en löprunda minst två dagar i veckan!! för nu är det fullfart mot VårRuset 26 maj!! och efter det hoppas jag att det blir både Midnattslopp och Tjejmilen för att avsluta i oktober med Topploppet!!
en bra springsommar helt enkelt!!
Men vinterlöpning i all ära.. Nog saknar jag sommaren endel!


LUGN DAG

      2011-01-04 / 15:11:09 Publicerat i kategorin stort & smått  
har fortfarande inte fått till iPhone bloggningen.. det gör mig lite sur! men hoppas snart att någon kan informera mig om varför det inte fungerar!!
dagen idag har varit lugn.. jag och håk har varit ute på några ärenden. bland annat till ICA och fått tillbaka pengar för den färskapastan som jag köpte igår som inte var färsk utan 2 veckor gammal. sen har de få julsaker vi haft uppe packats ner.
nu sitter jag bara hemma och tittar på slalom och tänkte kombinera det med att packa upp och dra igång en tvättmaskin. sen har jag kört ihop en deg till Bagels som står på jäsning. har faktiskt aldrig bakat det tidigare. men tänkte prova och hoppas på ett gott resultat så vi kan ta det till kvällsfika och kanske se en film ikväll..
bildkälla www.ica.se

iPhone TEST

      2011-01-03 / 21:16:47 Publicerat i kategorin stort & smått  
testar att blogga från min iPhone.. vill inte funka riktigt varken från internet eller via MMS.. men snart så kanske! får inte till det med bilder.. kram

så här har jag känt i två månaders tid.. h...

      2011-01-03 / 20:53:56 Publicerat i kategorin stort & smått  

img_7679 (MMS)

så här har jag känt i två månaders tid.. har inte orkat med mycket.. men nu är jag på banan igen! det är otroligt vad ett nytt år och lite ledighet kan göra!  kramar

RSS 2.0