LÄNGTAR EFTER PAKET

      2011-07-28 / 14:33:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
snart dags att börja jobba igen och eftersom man nöter ut kläder som en tok när man arbetar i dem varje dag så försöker jag shoppa lite extra "arbetskläder" inför varje terminsstart. så även nu.. började med att skicka efter en beställning på H&M :)

jag vill att paketet ska komma NU!!

här är lite av mina nya höstkläder..


MITT RESULTAT

      2011-07-28 / 10:13:00 Publicerat i kategorin bakning  
det gick jätte bra att baka hi-hat cupcakes.
MEN av någon anledning så ville sockret kristalisera sig igen och det blev en mycket knastrig hatt på dem.. vilket är ett av det väsrsta jag vet när det knastrar av socker! urk..
men de blev fina och det var inte alls svårt!
tyvärr fick jag inga bilder på dem :( det glömdes helt bort i allt bestyr! eller min sambo fotar ju allt så han kanske fick en bild på dem.. får höra med honom senare!
receptet är som sagt leilas som jag körde rakt av. förutom att jag bytte gräddfilen mot en blandning av creme fraich och turkisk yoghurt.

CUPCAKES
3 dl ekologiska ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörkchoklad

vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
smölt smör och blanda ner detta, kaffe och gräddfil.
blanda de torra ingredienserna och sikta ner detta i smeten.
smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
fyll formar och grädda i 15 minuter i 175 grader.

MARÄNG
6 ekologiska äggvitor
8 1/2 dl socker
saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker

blanda äggvitor, socker och citron i en bunke och blanda ihop. stoppa bunken/skålen i ett vattenbad och vispa och värm marängen tills det blivit vitt och luftigt som en maräng ska vara. vispa ner vaniljsockret och vispa sedan tills marängen har svalat helt. spritsa på cupcakesen som också måste ha svalat helt. sätll kallt så marängen stelnar. den kan få en liten hinna men det är bara bra.

smält 350 g mörkchoklad och blanda med 3 msk matolja som du sedan doppar marängtopparna i. låt stelna och sen är det bara att njuta!!

PLANERING I ENSAMHETEN

      2011-07-27 / 21:15:24 Publicerat i kategorin stort & smått  
håk började jobba idag igen.. och tusan vad tyst, ensamt och långtråkigt det varit hemma! han sa själv att det borde ju inte göra någon skillnad eftersom han bara sitter vid datorn när han är hemma, men oavsett.. jag har näst intill klättrat på väggarna här hemma!

har tittat på tre filmer som jag hyrde hem från cdon.. men ingen var speciellt bra så tyvärr hjälpte det mig inte på traven.

nu under kvällen har jag suttit och fyllt i lite grejer i min egna kalender och den kalender som vi har på väggen. det är kul!! :) och skönt att se att snart kommer rutinerna tillbaka i detta hem också. sånt gillar jag, speciellt om jag ska få in lite träning på schemat också.

här skulle det in en bild på min fina kalender.. men jag vet inte varför blogg.se inte vill samma som mig.. grrr..

HEMMA SPA MED CHAMPAGNE

      2011-07-27 / 10:56:44 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag jobbar sambon sin första dag efter semester, eller rättare sagt han jobbar sitt första dygn efter semestern! jag tror att jag ska ta tillvara denna ensama dag till att köra lite tjejjigt hemma spa :) min kropp behöver verligen det! en ordentlig genomkörare av kroppen. speciellt mina fötter och mitt hår har ett skriande behov av detta..

kör en kombo av spa, tjejfilm och lite champagne tror jag..
jag har ju semester fortfarande :)
min favorit
men tror inte jag har någon hemma idag

HI-HAT CUPCAKES

      2011-07-26 / 14:00:00 Publicerat i kategorin bakning  
ska precis sätta igång att baka igen.. nu blir det leilas hi-hat cupcakes! det kommer hit folk ikväll och detta får bli efterrätten! jag har aldrig gjort dem men jag hoppas det ska gå bra! ett problem bara.. och det är att kylen är rätt full så jag får se om jag kan få in dem i kylen för att stelna :)

åtekommer med mitt resultat och recept! :)


VÄSKAN

      2011-07-26 / 09:50:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
är riktigt nöjd med väskan jag köpte igår :)
vad tycker ni?



BULLBAK

      2011-07-25 / 21:16:45 Publicerat i kategorin bakning  
det var hur längesedan som helst sedan jag bakade bullar.. men jag har tänkt att göra det länge! och eftersom min sambo ska iväg på lite grejer imorgon så tänkte jag att han skulle få med sig lite bullar.


jag gillar att göra en lite mindre sats, det går så snabbt och lätt när man kan baka ut alla på engång och det ryms på två plåtar!


detta är det recept som jag oftast kör, både till kanelbullar eller som idag med vaniljsocker.


DEG
3 dl mjölk (37 grader)
50 g jäst
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
150 g mjukt smör
ca 11 dl vetemjöl
ev. 1 msk kardemummakärnor


FYLLNING
200 g mjuktsmör
2 dl socker
2 msk kanel eller vaniljsocker


blanda allt till degen i en degmaskin eller förhand. det är väldigt viktigt att knåda degen länge. jag kör i 10 minuter i min köksmaskin. låt jäsa 30 minuter. kavla ut och bred på fyllningen (ett tips! blanda allt  till fyllningen innan så är det snabbt och lätta att bara bre' ut). rulla ihop och dela till bullar som får jäsa i form i minst 1 timme. sen pensla på med ägg och ha på rikligt med pärlsocker. grädda i ca 5-10 minuter på 225 grader.


före gräddning


efter gräddning

SHOPPING

      2011-07-25 / 20:48:36 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag har varit en riktig shoppingdag.. har inhandlat en massa som kommer att behövas inför det nya läsåret på jobbet. jag bara älskar att komma igång på hösten! så idag fick det bli en ny väska, en plånbok, lite pocketböcker, ett koligieblock, datamus och inte minst en stor inhandling av diverse saker på Make Up Store som var slut i badrumsskåpet. jag älskar MUS och det är så kul att gå runt där inne och plocka på sig smått och gott.


vad gäller väskan så har jag en mycket bra arbetsvecka, men den rymmer bara saker till arbetet så jag kände att jag behöver en lite större väska. detta för att jag ska kunna packa ner lite mellanmål och liknande för att tjäna in lite tid till träning och känna mig lite mer avslappnad förhoppningsvis.


nu saknas dock ett laptopfodral till min arbetsdator, och det var inte lätt att hitta vill jag lova. varit runt på en massa affärer på både stan och gränby plus mediamarkt. men icke! vill ha ett svart eller vitt i läder eller läderimitation. inte heller på internet var det så lätt att hitta. men tillslut hittade jag ett som finns på ordning & reda. så eventuellt kommer jag åka in till Sthlm imorgon för att köpa det. det kommer iofs innebära att jag måste köra bil i stockholm och det har jag aldrig gjort, eller inte inne i stan iaf. får se om jag vågar :)


liquid foundation - vanilla
eazy cover - blue
blush - passion
bronzing powder - sun touched
hair mask
scrub - coffe
sen är den en liten pensel och en ansiktsmask
som jag fick som en gratisgåva :)
sånt gillas!
laptopväskan som jag vill ha

TJEJKLASSIKERN

      2011-07-24 / 20:00:01 Publicerat i kategorin träning  
ja, nu finns det lite att skriva om i alla fall!
har tagit beslutet att köra på en tjejklassiker med början redan nu i september, med tjej lidingöloppet. jag har tänkt på detta länge men det behövdes en putt i rumpan av en kompis som frågade om jag ville hänga på!


så från och med nästa måndag gäller det att ta nya tag med träningen. jag satsar inte på någon drömtid på lidingöloppet.. men det är ju nästan två månader kvar så nog ska vi kommer ner mot en timme i allafall. i och för sig så sägs ju banan vara otroligt jobbig, så vi får se..


RSS 2.0