Gott Nytt År

      2013-12-31 / 17:43:07 Publicerat i kategorin stort & smått  
Då var det Nyårsafton då..
Känns som året gått ganska fort! Speciellt andra halvan. Även om vi hunnit med mycket!!

Vi har åkt hem från stugan, så nu är vi hemma i Uppsala igen. Varit och köpt en god köttbit & lite färska hallon så vi ska nig få ihop nån god varmrätt & efterrätt.
Har också hunnit städa av lite lätt & fått på oss mysbyxor!
Jönssonligan på TV, tidiga fyrverkerier utanför fönstret & en alkoholfri drink i glaset!
Kan bli en bra kväll!!

Jag ger Er den sen några dagar klassiska Instagramfilmen.. Så kommer i morgon en mer utförlig årsresume!

Haha.. Trodde jag ja.. Den gick ju inte att lägga över från telefonen..
Ni får ett urval med bilder från året istället..

Puss på Er & fira lugnt!!


















❤️❤️ 16+2 ❤️❤️

      2013-12-30 / 19:05:28 Publicerat i kategorin stort & smått  
Just nu är jag i vecka 17, eller närmare bestämt 16+2 idag.

Har ju hört lite om spökveckor, och kan nog skriva under på det! Förutom magen som börjar peka utåt så känner jag mig inte speciellt gravid. Har så klart inte börjat känna några rörelser & mår toppen.
Så ja, det ska bli skönt att få se det lilla pyret om ca två veckor.

Men just nu njuter vi på i stugan med mamma, styvpappa, systrar och storasysters man och två barn! Livat värre :)

Bjuder Er på en magbild tagen 16+0..
Tagen på morgonen så då är magen inte lika stor som jag upplever den på kvällarna. Kanske får lov att börja ta bilder både morgon & kväll!




Tack alla fina!!

      2013-12-29 / 16:15:26 Publicerat i kategorin stort & smått  
Jag har fått så mycket härliga & fina grattis hälsningar kring både graviditet & lägenhet!

Sitter här i stugan utanför Bollnäs & blir alldeles varm i kroppen!

Jag har försök svara Er alla kort härifrån, men jag har inte världens bästa mottagning här vilket gör det svårt! 
Så jag har svarat Er i kommentatorsfältet & ser så framemot att när jag är hemma, nästa år ;) gå in på alla era bloggar! 
Älskar att hitta nya bloggar att följa!!

Speciellt gravidbloggar nu när jag själv är där.. Så har ni en egen eller kan tipsa om nån så tar jag gärna emot tips!!

Så, tycker ni att jag är tyst så vet ni att jag är tillbaka i mitten av veckan!

Kärlek till Er alla!!




Ny lägenhet

      2013-12-29 / 14:16:00 Publicerat i kategorin stort & smått  
Jag har som sagt sovit i princip hela hösten men jag har faktiskt orkat engagera mig i att vi både köpt ny lägenhet och sålt vår nuvarande också. Så i slutet av februari går flyttlasset.. Men inte så långt utan närmare bestämt knapt 100 meter, till huset intill. 
 
Vi trivs jätte bra i området och är så glada att denna lägenhet kom ut till försäljning och att vi vann budgivningen, som gick snabbt och var innan den ordinarie visningen. Så vi hann knappt reagera :)
 
Men nu äntligen får vi mer utrymme, bottenvåningen som jag drömt om och till och med nyare byggt en lägenheten vi bor i nu som är byggd 06. För denna stod klar 11 och har bara haft en familj som bott i den innan, vilket är super skönt!
 
Och den är så fin.. 
Vi kommer inte behöva göra något med den alls om vi inte känner för det. Men jag tror det kan bli så att vi gör om fondväggen som är i stora sovrummet. Sen kommer vi inreda dressingroomet (härlig svengelska..) som idag mer är ett förråd och innehåller bara en hylla. 
 
Sen kommer jag så klart att pyssla massor i barnrummet. Och än har vi inte riktigt bestämt vilket av de små rummen som ska bli Bumlingens. Tror vi måste flytta in först och känna efter vilket som känns mest naturligt.
Det andra lilla rummet kommer att bli ett kontor/pyssel/dataspels rum. 
 
Sen att fått två badrum känns lyxigt! Och att jag äntligen får mig ett badkar är fantastsikt!
Och appropå att bada.. Uteplats innebär barnpool!! Fantastiska sommardagar det kommer bli där!
 
Och köket.. Åhhh stort, lantligt och fint!! Och äntligen en stor kyl och frys och inte delat som vi har nu! Här ska bakas, rullas köttbullar, syltas och saftas mer än det gjort tidigare!!
 
Ja ni kan ju se själva!

 


 
 
 
 
 
 
 

Dödshunger & matrutiner

      2013-12-29 / 07:13:56 Publicerat i kategorin stort & smått  
Jag tror att det är någon som börjat dela maten jag äter med mig! Det vill säga att jag ibland blir akuthungrig & måste sleva i mig det som är närmast. 
Jag har aldrig tidigare haft problem med regelbundna mattider & brukar sällan känna att jag hinner bli riktigt hungrig mellan måltiderna.

Självklart gör jullovet att rutinerna blir lite drabbade. Men om man ser till igår
Så tycker jag att jag fick i mig bra mat vid regelbundna rider. Visst middagen blev rätt liten då jag började må lite illa, ett problem som också dykt upp sista veckan.

Men trots detta så vaknade jag klockan 6 i morse av att jag var hungrig. Ett sug av vakum i magen! Så det var bara att stiga upp & göra frukost.

Så ja, från & med idag så får jag se till att rutinerna sitter. Får bli att ha nån mandarin i väskan för akuta fall! 

Sen hoppas jag att det ska lösa illamåendet också.. För det kan väll ändå inte vara så att illamåendet ska starta vecka 17?!

En mysig frukost blev det i alla fall, fil med banan, russin, linfrön & blåbär, ett glas juice & en passionsfrukt! Hoppas stå mig ett tag i alla fall!




Het På Gröten

      2013-12-28 / 20:44:54 Publicerat i kategorin stort & smått  
Då har jag tagit min Podcat Oskuld. 
Jag lyssnar ju aldrig på radio, om det inte är "Ring så spelar vi", "Svensktoppen" eller "Melodikrysset". Jo, kanske lite i bilen också. Men aldrig annars.. Efter att "Rally" slutade så ser jag ingen mening. Och den så kallade P3 humorn och de lätlästa nyheterna gör mig bara nervös. Så ja, radio och jag går inte hand i hand!
 
Kanske är det därför som jag heller inte riktgit förstått mig på Podcast.. Liksom Radio som vilken stolle som helst kan spela in och lägga ut. Ja, en talade blogg. Varför inte egentligen!? Men som sagt, inget som lockat mig! 
 
Men så drog ju min bekant (skumt ord!), vi säger kompis Stina Patetsos igång en Podcast. Eller drog igång, så kanske man inte säger, spelade in en Podcast tillsammans med Jennie Benjaminsson och Maria Strömberg. Då var jag ju tvungen att fixa till telefonen med en Podcastspelare och köra på. 
 
 
Två avsnitt har de spelat in..
Två roliga avsnitt. För det är kanske det första ordet som kommer för mig, roligt. 
Det första avsnittet hade främst fokus på julmat och traditioner, och där kan jag skriva under på allt som sägs. Här kommer inte heller nån kimchi upp på julbordet, men vill du ha på ditt så gärna för mig.
 
Det andra avsnittet handlade om mat och dating. Ett ämne som ligger mig nära om hjärtat. Tyvärr handlade det kanske inte så mycket om det jag trodde, mat och dating, dating i forma av dating mellan två som är intresserade av varandra. Det spårade istället in på mycket annat intressant. 
Bland annat pratades en hel del om snålhet. Något som jag, likt Jennie tycker är ett av det mest oatraktiva en människa kan uppbåda och jag ville helst inte höra alla deras berättelser om snåla människor. Skämskuddes vore framme om det inte vore så att det var en Podcast.
 
Men vägen in till att prata snålhet kom sig faktiskt av att de pratade om att ta kuvertavgift till en fest. Något de alla var emot.. Något som jag inte kan förstå riktigt! På det sättet som beskrevs, att det fanns en första- respektive en andraklass på avgiften är så klart absolut inte OK. Men jag anser att har man ett bröllop eller en riktigt stor födelsedagsfest så kan jag tycka att det kan vara OK istället för att få en massa presenter. 
Men jag skulle aldrig kunna det.. Kanske både för jag har råd att spara ihop och ha fest för mina vänner och kanske också för att jag älskar presenter :)
 
Men ja, summan av kardemumman av Het På Gröten är att jag gillade det och verkligen kan rekomendera det om du är en matnörd som mig. Det är snabbt, roligt och intressant! Och jag ser framemot fler program och känner själv att jag bubblar av ämnen som jag hoppas ska komma upp!
 
Yo go girls!!
Ni har just fått en trogen lyssnare!
 
ps. Tjejer.. Ni måste ju såklart ta roliga pressbilder på er alla tre.. Det funkar ju inte annars! :)
 
 

Soffläge

      2013-12-28 / 17:23:53 Publicerat i kategorin stort & smått  
Sov jätte dåligt i natt, somnade sent & sovit oroligt! Så i morse sov jag till halv 10 vilket är i princip rekord för mig.

Efter frukost och lite plock så promenixade jag ner till stan för att möta upp fina Josefine för en lunch och lite shopping. 
Blev en bakad potatis på Cupido & sen en runda på stan.

Jag fick bara med mig två bodysar & ett par byxor till Bumlingen. Hade fått en gratis på Kappahl och sen 25% på resten. Känns lite tidigt att köpa kläder, men denna gick ut vid årskiftet så då var det bara att handla på! 
Och det är ju så galet gulligt!


Nu väl hemma har jag rullat in mig i en filt, tagit en skål CheezHartz & slagit på en Maria Wern film.
Jullovsledigt & gravid.. Inte helt fel alla gånger!!




Jag är gravid!!

      2013-12-27 / 14:27:41 Publicerat i kategorin graviditet  
Jag tror att jag sovit bort denna höst & början av vintern. Men nu har jag vaknat..
Och anledningen till denna trötthet är bara positiv och det är att vi väntar barn! Äntligen!!
 
Det glädjande beskedet fick vi den andra oktober och sedan dess har jag svävat på små rosa moln blandat med att jag har sovit. Jag har varit så otroligt trött, speciellt de fram till vecka 13 typ. Jobbade och sov, det var så vardagen såg ut.. På så sätt kändes det lite jobbigt att dölja det på jobbet och så. Sova i personalrummet på rasterna mer eller mindre var ju rätt avslöjande. Men lyckades ljuga mig runt det rätt bra.
Men detta blandades som sagt med bara lycka så vardagen flöt ändå på rätt bra.
 
 
 
När väl tröttheten släppte så kom magen istället. Jag vet inte, det är kanske inte så vanligt att få så mycket mer mage redan vid vecka 12-13. Men ja, det kanske beror på att jag inte var jordens smalaste innan och sen har jag så klart förstått att det med så mycket annat är olika från kvinna till kvinna.
 
Och för mig spelar det ingen roll, jag gillar min mage.. Och älskar den som numer går under namnet Bumlingen och ligger där inne.
 
Jag är idag vecka 15+6 och vi är beräknade till 13/6. Och detta uträknat från när jag hade ägglossning. 
 
Vi har försökt att bli gravida ett tag och detta eftersom jag har PCO och drav i princip inte har några ägglossningar och vi har sedan i våras fått hjälp med Pergotime. Vilket vi så klart är glada för.. Men detta gör att vi vet exakt vilken dag jag hade ägglossning. 
 
Vi har ultraljud planerat till 9/1 och det ska bli så spännande. Vi valde från början att inte göra KUB eftersom vi inte har något intresse i att få ett besked på ett sådant test. 
Däremot har jag varit inne på ett ultaljud för några veckor sedan. Jag hade nämligen en "annorlunda" verk i magen några dagar som inte ville ge med sig, så jag kände en oro och ringde till Gyn. De tyckte då att jag skulle komma in på en undersökning.
De gjorde både ett vaginalt och "vanligt" ultraljud. Och jag fick lyckan att se den lilla krabaten, en livlig en. Håk kunde tyvärr inte följa med och skrivaren fungerade inte på maskinen så vi fick inte någon bild. Och nej, jag hade i mitt lyckorus inte en tanke på att jag skulle kunnat fota skärmen med min mobil!
Men som sagt, jag har fått se den lille och längtar så till den 9e och vi får se igenen och tillsammans. 
 
Ja, men nu är hemligheten ute och jag hoppas att ni kommer vilja följa min resa här på bloggen.. 
Bjuder här på en magbild från vecka 7, och ja, lite mage hade jag som sagt från början! Sen en mer påkläddbild från julafton med en mage som är svår att dölja..
 
 
 
 
 
 

Tillbaka på bloggbanan..

      2013-12-27 / 13:50:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
Ja, men nu så! Tanken är att dra igång bloggandet igen!

Höstens paus blev lite längre än planerat.. Eller ja, den var väll inte planerad alls.

Anledningen tänkte jag komma till i ett nytt inlägg som jag skall börja pilla på nu.. Men jag lovar.. Stora saker på G!
RSS 2.0