MOSTER JOHANNA

      2010-02-25 / 18:47:07 Publicerat i kategorin stort & smått  Det här mina vänner och läsare är en liten Amalia.. Denna underbart söta flicka är min systerdotter och min nya ögonsten :)
På lördag skall vi kramas!!


LÅNGA DAGAR

      2010-02-24 / 06:34:21 Publicerat i kategorin stort & smått  
denna vecka kämpar jag på med otroligt långa dagar på jobbet.. idag hoppas jag att jag skall hinna med 15 eller 15.30 bussen hem vilket blir rekord! möten varje eftermiddag, egentligen idag också men det blev inställt. så jag skyndar mig innan någon drar i mig :)

sen har jag valberedningsjobb att pyssla med när jag väl kommer hem.. sen OS tills jag somnar helt slut..

nu skall jag springa till bussen!

VITT VITT VITT

      2010-02-20 / 21:32:03 Publicerat i kategorin stort & smått  

ÄNTLIGEN!!
vi har idag målat fondväggen i vardagsrummet.. som jag väntat på att vi skulle få tummen ur! men det har varit så mycket som inte gått vår väg i planeringen! men nu så..

måste dock måla ett varv till imorgon.. och sen får vi vänta till nya lönen nästa helg för att köpa en bokhylla som jag också ska måla lite på!
förmodligen kommer jag då att köpa en ny TV bänk då också.. men det skall bli en billig billig sak eftersom den skall var tills vi köper en LED TV men det kommer nog dröja ett bra tag till.. eller ja snön skall nog smälta och vi skall ha varit i Rom innan detta köp görs :) Men jag blir tokig på den bänk vi har nu.. Den är så mörk..
En vit ryamatta kommer nog också kanske att köpas!HAR DU BRANDVARNARE?

      2010-02-20 / 21:21:33 Publicerat i kategorin stort & smått  

igår morse brann håkans brors lägenhet ner.. eller grannlägenheten var det egentligen som brann. men eftersom jannes lägenhet låg intill (och på övrevåningen) så är det totalt förstörd av rök och liter, liter och åter liter av vatten. inte en pinal kommer förmodligen gå att rädda. håkans pappa säger att huset ser ut som ishotellet nu eftersom allt vatten frysit på det..

det är hemskt!! dock är det skönt att det känns som om janne tar det rätt bra och med enligt mig precis rätt tankar.. han, hans sambo och barn överlevde!! alla materiella ting är så överflödiga att tänka på. det spelar absolut ingen roll i detta läge!

jag och håkan skickade ett blomsterbud idag till honom och hans tjej, till det hotell där de för närvarande bor. och där på blomster affären fick Håk en mycket rolig idé när jag frågade vad vi skulle skicka med för hälsning.

så en fin tulpan bukett med medelandet
"Låt kärleken brinna. Vi tänker på er! Kramar Håkan och Johanna"
;)

visst var det förnuftig? hehe..


Bildkälla: www.op.se

Det är liksom hål i taket in till janne..


KÄRLEKSRESA TILL ROM

      2010-02-18 / 20:26:15 Publicerat i kategorin stort & smått  

när jag nu fått ett jobb och tjänar lite egna riktigt pengar på ett bra tag, eller en heltidslön vill säga. så kände jag att min sambo inte var annat än värd att tacka för hans orka att ha mig hemma här slängande som student och sen som arbetslös(sökande) :)

så i tisdags så fick han en mycket fin present av mig..

5 dagar i Rom i början av april. jag har påsklov då och kontaktade för ett par veckor sedan en arbetskamrat till Håk och fick hjälp med att fixa semester åt honom :) sen bokade jag en resa (via münchen) till Rom och bokade ett hotell för 4 nätter i centrala Rom.

jag längtar så..
äntligen en storstadsemester..
och tänk er själva.. vår i Rom..JOBBAR 100% (PÅ NYTT JOBB) = 0% BLOGG

      2010-02-18 / 20:10:43 Publicerat i kategorin stort & smått  

ja tusan mina vänner, släkt, läsare och alla andra goa' och glada.. jag började i januari på ett nytt jobb (mitt första riktiga riktiga lärar jobb) och fick för snart 3 veckor sedan en helt fantastisk chans, ett fantastiskt erbjudande om att öka upp min tjänst till 100%. kunde såklart inte tacka nej, varken till att få arbeta heltid men inte heller till de arbetsuppgifterna jag fått.. :)

men vad har detta resulterat i? jo jag går hemmifrån 6:45 varje dag och kommer oftast inte hem förens med 17:00 bussen vilket resulterar i att jag är hemma 18:15. så, långa dagar och krävande dagar.. dessutom har jag de två första veckorna fortsatt arbeta här hemma. denna vecka har jag dock kommit så pass mycket "ikapp" med all planering och fix så jag har kunnat vara ledig när jag kommit hem..

och TACK för det.. OS OS OS! underbara OS!!

så vad gör jag då.. på samma skola som jag nu jobbat sen januari har det tillkommit en "världsklass" med knappt 30 transitungdomar, det vill säga ensamkomande flyktingbarn. som jag nu arbetar 50% med, skall göra mitt alra bästa för att erbjuda dem svenska undervisning och en bra start i landet. hur länge dessa pojkar, ja alla är pojkar, får stanna på vår skola, i länet, i landet är det ingen som vet. så vi tre som arbetar med klassen får ta varje dag som den kommer och bara hoppas på det bästa.

för övrigt har jag kvar mina 50% som hem- och konsumentkunskapslärare och jag trivs som fisken i vattnet. trots långa dagar och mycket planering, funderingar och fix så har jag mer energi än jag haft på länge!! :)

sen går jag och väntar på barn :) ja, inte mitt så klart men min syster skall ha, eller skulle ha.. i tisdags.. så familjen bara väntar! :)

vikten, ja inte så att det finns allt för mycket tid kvar för träning :( men rutinerna gör att jag (oftast) äter på bestämda tider och regelbundet. det gör i allafall att jag står still viktmässigt vilket jag är mycket nöjd med. men har lite planer på att börja köra ett litet springprogram här så att jag kanske kan slå min egna tid på vårruset i maj.

och sen till stickningen då.. har också stått still ett bra tag men jag knapar på med ett rätt svårt projekt här som jag borde stressa på lite med! återkommer med detta vad de lider.

ja ett bildcollage av mitt liv just nu :)

RSS 2.0