nya tag

      2009-08-31 / 10:17:52 Publicerat i kategorin viktnedgång  
som jag avslutade mitt tidigare inlägg inleder jag detta..

:) idag gäller nya tag.. hitta ny motivation.. och inse att jag vill, orkar och kan!!

har slappat efter nu i två veckor och det finns verkligen inte tid för det. för första gången har jag denna vecka gått upp lite i vikt.. verkligen betoning på lite.. men åndå! det är neråt jag ska!! och det finns inga andra vägar att gå..

det är väldigt skönt att det under närmaste tiden inte finns något inbokat som kan omkullkasta mina mål.. denna vecka kommer handla om att kämpa på!!
det kommer bli lite skola, planering av hösten, träning och sen pyjamasläge hemma.. vilket är det bästa för att jag skall kämpa på och lyckas.. så fort jag lämnar lägenheten är det som om jag också lämnar motivationen och karaktären.. inte bra :)

men nu kör vi.. mot nya mål!!

helgen

      2009-08-31 / 10:14:19 Publicerat i kategorin stort & smått  
det har varit en toppen helg :)

i lördags var det 30 års fest som gällde. hur trevligt som helst med mycket folk, grillade hamburgare och dans :) tog det rätt lugnt då vi skulle upp tidigt på söndagen. så det var skönt!!

i går var det alltså a la huvudstad som gällde. åkte vid 13.. parkerade bilen och promenerade in mot stan för lite mat och sen var det tv inspelning mellan 17-22. hur kul som helst.. lite långt med en heldel omtagningar men som sagt trevligt..

nu har veckan, terminen och hösten börjat!!
skall strax slänga mig på cykeln och cykla iväg på intro genomgången. hoppas verkligen att dessa 45 minuter skall ge mig en lite klarare syn på hur hösten kommer att se ut.. jag gillar inte att ha så kort framförhållning som krävs när man är student!!
men snart är det över!!!!

sen blir det till att träna lite styrka på gym och handla på sig lite mat..
sallad..
:) idag gäller det att ta nya tag..

boka fredag 25/9

      2009-08-29 / 08:44:45 Publicerat i kategorin stort & smått  
det är då det kommer bjudas på middag och vin i det söderlundska och jacobssonska palatset!! :)

MEN..

självklart kräver jag en motprestation..

som de flesta vet så älskar jag friskis o svettis danspass och de har dragit igång nu för hösten! roligare pass än någonsin!!

och i över ett år har jag hört tissel och tassel om att killar kan inte, jag har ingen kordination, verkar inte roligt osv osv osv.. och sen går jag där på mina pass alldeles själv! jag är trött på det nu!! det handlar om att ha roligt!! och man måste prova för att veta!! le och du kan köra danspass.. det handlar inte om att dansa "rätt" det handlar om att svettas och skratta!!

så med risk för att spränga mitt kök och jympasalen för den delen (vilket jag inte tror för ni är för fega!!) så bjuder jag på middag efter träningspasset..

kom till strax före 17 med ett leende på läpparna till friskis på Ekebybruk så kör vi ett underbart pass mellan 17 och 18..

jag räknar in er.. om ni nu inte kan räkna till 8 själva! :)



och mamma..
du får också komma! kostar 70:- eller nått sådant för ett engångs pass.. men du kan få middag nån annan gång också! :)


vem kan slå filip och fredrik?

      2009-08-29 / 08:36:35 Publicerat i kategorin stort & smått  
i morgon spelas programmet in.. och jag ska vara där!! :)
ja inte för att slå dem.. ja inte heller håkan ska försöka trots att jag tyckte det tidigare i sommras!!

nej jag, håk, linnea och fredde drar till el stockholmo i morgon efter lunch för att kika på inspelningen.. tror det är tredje inspelningsdagen från slutet.. noll koll på om det är ett eller flera avsnitt som spelas in.. men hursom så kommer det bli gör' roligt!!

mat, dryck och goodiebags till alla! hmmm.. undra vad en goodiebag från filip och fredrik innehåller.. vågar knappt tänka på saken! men jag återkommer med den informationen :)


lördag

      2009-08-29 / 08:11:16 Publicerat i kategorin stort & smått  
idag är det lördag.. och en sådan där härlig uppsala lördag! med massor att titta på :)
så än så länge sover håkan och ett tag till får han väll göra det.. men frammåt lunch ska jag dra mig till stan och titta på michael jacksson hyllning och svenska högvakten :)

uppsala danscenter skall vid tre tillfällen i eftermiddag hylla michael jacksson som skulle fyllt 51 år i dag med massdans på forumtorget. alltså inte sådan som redan gjorts i stholm med bara proffsdansare utan de har en kortare utbildning redan 11.30 så alla kan lära sig stegen och sen är det bara dansa loss :)

sen efter det så tänkte jag kika på högvakten som besöker staden idag.. eller det är någon drilltrop i alla fall.. lite dålig koll.. med det är Beridna Högvaktens och Försvarsmusikens Dag som firas! så det kan också vara lite roligt att se :)





som sagt.. en dag som kommer fördrivas på stan..

sen ikväll är det 30 års kalas som gäller! skall bli hur kul som helst.. måste titta över kläderna en gång bara så jag känner att det jag tänk blir bra :)


vill du ha gratis middag & vin?

      2009-08-28 / 18:40:59 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag har kommit på en grej..
håll utkik de närmaste dagarna så berättar jag mer..

:)

shopping

      2009-08-28 / 14:15:56 Publicerat i kategorin stort & smått  

jag har vairt på stan i nån timme nu och handlat kläder.. inte till mig dock! :( det blev jätte mycket fina grejer till tjejen som jag är kontaktperson till..
slutsumman hamnade på 1400:- och jag tycker jag fick jätte mycket för det.. varför är det inte så när jag handlar till mig själv?

skall åka iväg nu och se om allt passar på henne..
hoppas hoppas..
blir så jobbigt att lämna tillbaka allt annars och börja om :)


biofinity

      2009-08-28 / 14:13:42 Publicerat i kategorin stort & smått  
det gick bra hos optikern. kommer förmodligen att övergå till månadslinser, och den typen som man kan ha både dag och natt! de heter biofinity.. ska bli skönt att kunna växla mellan linser och glasögon MEN att också linserna inte blir ett moment varje morgon och kväll..

sen kan jag ju erkänna att jag ibland har fuskat lite med linserna jag har nu.. det vill säga att jag ibland sovit med mina dagslinser och haft dem två-tre dagar i rad.. hmmm.. trodde inte att det var så farligt.. inte märkt så mycket på mina ögon.. men optikern sa: fy fy fy johanna!!

resultatet blev att jag inte fick några linser idag eftersom det fanns småsmå skavsår på mina ögon (speciellt det ena) så nu är det linsförbud en vecka och sen återbesök nästa lördag för att testa de nya linserna.. om ögonen läkt..

opps..

linser

      2009-08-28 / 09:25:27 Publicerat i kategorin stort & smått  
skall precis göra mig iordning för att cykla ner på stan.. har tid 10.30 på synsam för att göra
en ögonkoll. skall alltså kolla synen men framförallt kika på att ögonen inte mår dåligt av linser.. idag växlar jag mellan daglinser och glasögon vilket jag trivs jätte bra med. dock kommer jag idag kanske skaffa en annan typ av linser eftersom jag börjat annvända det mer och mer och dagsliner blir ganska dyrt då tror jag... men skall höra mig för vad de tycker hos
optikern..

sen kommer jag stanna en sväng på stan och uträtta lite ärenden.. det vill säga en stor shopping (förhoppningsvis) av kläder.. men inte till mig! jag skall som kontaktperson handla en massa kläder.. kul att gå runt med någon annans kontokort :) personalshopper is my middelname!!

sen blir det hem.. byta om.. träna!!

jobba

      2009-08-27 / 12:22:49 Publicerat i kategorin stort & smått  




nu ska jag göra mig iordning.. hoppa på cykeln och
cykla ner till stan! ska försöka få mig en klipptid innan
veckan är slut och en tid hos optikern och sen..

till jobbet på jonnen!! :)

låt det inte börja regna.. ser inte så ut.. men det är nått lite mörkare moln på himlen tyvärr..

vart är mina tuttar??

      2009-08-27 / 11:40:43 Publicerat i kategorin viktnedgång  
ja.. snart 5 kg ner och visst känner jag igen mig!! så här är det alltid..
midjemåttet har minskat 1 (EN) centimeter... och tuttarna har jag inte mätt men opps vad mindre de är..
håkan säger att min rumpa är mjukare.. det vill säga mer hängande skin.

men men.. jag får njuta och hoppas hoppas hoppas att det snart skall gå neråt på magen också!!

nån som har nått tips.. är det magträning som gäller eller??


ätardag och beck

      2009-08-26 / 23:02:29 Publicerat i kategorin viktnedgång  
oj.. idag har jag verkligen inte skött maten.. eller motionen för den delen!

men se framåt!!

jag gör det bättre imorgon.. smhi lovar sol och då är det jag som jonnar fram och tillbaka från jobbet! så är det bara!!
sen blir det bättre kosthållning och danspass på fredag..
så det ska nog gå att rädda den här veckan också! :)

kom just hem från bion.. blev ett glas rött på etage först men jennie och sen bio..
skulle ju varit med håk.. men han blev kvar på jobbet över natten! så jennie ryckte in..

filmen då.. ja, den var bra! men säg en beck som inte är :)
gillar ju egentligen inte de filmer som handlar om internationell- och organiseradbrottslighet vilket denna gör! men den är för det första tänkvärd! med tanke på att de inte fick filma inna på forsmark så kan man fråga sig vad det har att dölja..
men sen hade filmen så mycket annat!! de har blivit klart mycket bättre på att spegla personligheterna i filmerna med åren.. och ja, det blir mer som med böckerna! och denna handlade då väldigt mycket om min favorit, gunvald! jag gillar honom på ett djupare plan än de flesta tror jag..
gunvald min gunvald.. fäller nog en tår till innan jag somnar!
mer säger jag inte :)


köttbullar

      2009-08-26 / 14:26:17 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu skall jag ställa mig och rulla köttbullar :)

tog fram 800g köttfärs igår för att idag kunna göra en stor sats..
ingen favorit hos mig direkt men håk gillar köttbullar.. och han gillar inte förbudet mot att köpa mamma scans köttbullar här hemma :)

vem fan är mamma scan? henne skulle jag vilja träffa.. grrrrr.. dina köttbullar är inte goda och innehåller en massa skit!!

här är det recept som jag kör efter

800 g nötfärs
1,5 dl ströbröd
4 dl mjölk
2 tsk salt
svartpeppar
1 gullök (riven)
2 ägg

blanda ströbrödet och mjölket och låt det stå en stund
medans kan du riva löken

blanda ihop allt
bild lånad från tasteline.com

rulla (blöt händerna lite) & stek i smör

kyl av.. lägg på till exempel en skärbräda och in i frysen..
sen över till burkar och in i frysen igen..
då fryser de inte ihop lika lätt :)

toppen & inte minst.. GOTT!!

onsdag

      2009-08-26 / 10:32:16 Publicerat i kategorin stort & smått  
regn, regn och regn vilket betyder..
städa, städa och städa.. :)

nej då, men skall bli lite ordningplockat här är tanken annars blir jag snart tokig!
börjar i skolan på måndag och fram tills dess är dagarna rätt fulla..

onsdag: städa & plocka + bio
torsdag: jobba
fredag: inte riktigt full koll på vad jag skall göra men blir nog nått bra av den med + danspass :)
lördag: 30 årsfest :)
söndag: åker till sthlm för att vara med på inspelningen av ett avsnitt av vem kan slå filip och fredrik?

sen är tanken bio ikväll.. då beck har premiär :) köpte billjetter häromdagen till mig och håk.. MEN nu har han blivit tvungen att stanna på jobbet och arbeta dygn istället för dag och jag sitter här med en biljett över.. har slängt ut lite date trådar så får vi se om någon nappar och annars går jag faktiskt själv!!
skall bli hur spännande som helst att se.. jag älskar beck!!!


friskis & svettis

      2009-08-26 / 10:27:17 Publicerat i kategorin viktnedgång  
fick som sagt ett anonymt tips här på bloggen om att höst scehmat startat.. trodde det var nästa måndag!

jag är så otroligt laddad att damma av mitt träningskort som legat orört alldeles för länge! här skall brännas fett på midjan, bygga muskler ihop med bra talböcker och köra danspass med ett leende på läpparna varje fredag :)

det skall bli så skönt att från jag fått mitt schema för min praktik här framöver kunna sätta mig ner och faktiskt också göra ett träningsschema och jag håller mina tummar hårt att jag skall hinna med yogan på fredagmorgon innan jag tar mig till jobbet!!


nyfiken på anonym

      2009-08-26 / 10:19:40 Publicerat i kategorin viktnedgång  
det är någon som den senaste tiden kommenterat anonymt på bloggen..
om träning!
nån som vet att jag gillar yoga och någon som gör sittups på kvällarna!
en som har koll på att friskis och svettis börjat sitt höstschema..
du börjar bli inringad.. har mina aninagar :)

och till sist kan jag bara tacka för det om friskis & svettis trodde nämligen det var nästa vecka..

blir danspass på fredag :) bra kickstart för höst terminen..

vad ska jag göra?!

      2009-08-25 / 10:40:11 Publicerat i kategorin stort & smått  
ledig idag och imorgon..
håkan jobbar..
min fantasi tryter..
vad ska jag göra med min tid?

önskningar :)

      2009-08-24 / 15:39:38 Publicerat i kategorin viktnedgång  
jag håller ju på att gå ner i vikt som alla vet :)

och bra går det..

sen måste jag ju ha något och se framemot.. nått att önska mig!
planen är att unna sig något för varje 5kg ner :) tidigare har jag gjort det varannat kilo men det har inte funkat som ni kanske vet.. hehhe..
men om jag nu tar var 5e så kommer jag ju kanske inte gå upp alla 5 igen när jag fått min belöning..

och vad är det då det kommer bli..
jo.. nu vet jag det!!

jag fick presentkort av håkan när jag fyllde år.. till ett spa här i stan. ett på aromamassage, ett på en ansiktsmassage och sen spa manekyr.. och då är det alltså tre grejer.. behöver en fjärde.. :)
och idag på stan hittade jag det..

ett helt fantastiskt linne från odd molly.. och sen body butter från odd molly också..
så.. det kommer inte bli redan nu efter 5kg jag tar det.. för det har jag inte råd med men kanske efter 10kg.. men borde nog vänta till 15kg för att linnen skall sitta som en smäck.. vi får se i vilken ordning jag tar allt :)

vad tycker ni?



vuxenpoäng.. så tungt att bära :)

      2009-08-24 / 15:30:05 Publicerat i kategorin stort & smått  
i dag har jag och håkan lassat på oss vuxenpoäng i den mängd att jag knappt orkade gå hem från stan :)

var och lmnade in mobilen först.. tjejen i butiken kunde inte ge mig en ny men trodde att det skulle bli så i alla fall då detta som sagt är fjärde gången jag lämnar i den. men vi skulle vänta och se vad de säger på service stället..
psss.. vänta och se?! never.. nu är det jag som skriver ett fint brev till service stället eller nått och kräver (!!) en ny mobil.

efter det blev det en brunch på fågelsången.. linnet kom dit för en kaffe också!

sen kommer vi då till vuxenpoängen.. istället för att bara traska hem så blev det banken. där jag fixade med lite konton och placerade en större summa pengar i fonder som de rekomenderade!! nu kan jag helt enkelt förlora hela rasket :) eller det var bara om det blev världeskrig sa tjejen.. så jag håller på henne och skall hålla starkt utkik efter ryssen.. eller är det kanske amerikanarna jag skall vara rädd för?

sedan blev det till länsföräkringar.. ett mysigt lite möte där jag försäkrade mig själv. och håkan sig :) sen fixade lite med hemförsäkringen så alla kameragrejer är riktigt försäkrade.
jag har nämligen inte haft någon olycksfallsförsäkring alls sedan jag flyttade. håkan har en via sitt fack där han också har en livförsäkring. men det är rätt skönt att ha en egen också.. och jag är ju inte med i facket så..

efter detta så blev det också andra småärenden.. bland annat hänglås på clas ohlsson så jag har på måndag när jag skall på gymet igen :)

stickskola - sticktekniker

      2009-08-24 / 15:13:34 Publicerat i kategorin stickning  
nu då..

nu kan du förhoppningsvis både lägga upp maskor och sticka rätmaskor och avigmaskor..
med detta kommer du lågnt..

här nedan kommer jag presentera fyra olika tekniker att sticka som man kan göra om man kommit så långt som Du gjort nu :)

till att börja med är det viktigt att tänka på:
när du stickar räta maskor håller du garnet bakom arbetet. När du stickar aviga maskor håller du garnet framför arbetet.
vid resårstickning byter du mellan räta och aviga maskor. passa då på att garnet är på rätt plats innan du stickar nästa maska.


Slätstickning
Fram och tillbaka på stickorna:
Varv 1 (rätsidan): Räta maskor.
Varv 2 (avigsidan): Aviga maskor.
Upprepa varv 1 och 2.

Runt på en rundsticka/strumpstickor: Sticka maskorna räta på alla varv.





Rätstickning

Fram och tillbaka på stickorna: Sticka maskorna räta på alla varv.

Runt på en rundsticka/strumpstickor:
Varv 1: Räta maskor.
Varv 2: Aviga maskor.
Upprepa varv 1 och 2.




Resår
Här är det viktigt att alla räta maskor kommer ovanpå varann, och alla aviga m kommer ovanpå varann. Exempel: 1 rät maska, 1 avig maska.
Varv 1 (rätsidan): 1 rät maska, 1 avig maska. Fortsätt på så sätt varvet ut. Varv 2 (avigsidan): 1 avig maska ovanpå en avig maska, 1 rät maska ovanpå en rät maska. Fortsätt på så sätt varvet ut. Upprepa varv 1 och 2 tills resåren är färdig.




 


Moss-stickning
Ojämnt maskantal.
Varv 1 (rätsidan): 1 rät maska, 1 avig maska.
Varv 2 (avigsidan): Sticka en rät maska över den aviga maskan och en avig maska över den räta maskan.
Fortsätt på så sätt. En avig maska ser ut som en knopp, en rät maska ser ut som ett V.





nudå är vi framme till att börja sticka :)

men jag vet ju inte vad ni vill sticka?!?! kom med förslag..
VAD VILL DU STICKA??
jag skall titta lite i mina vrår också efter ett bra första projekt :)




stickskola - aviga maskor

      2009-08-24 / 15:11:58 Publicerat i kategorin stickning  
Den räta maskans motsats är den aviga. Om du stickar alla varv fram och tillbaka med räta maskor så kallas det rätstickning.
Om du växlar mellan ett räta och ett avigt varv kallas det slätstickning.


Håll stickan som stickar i höger hand, och den med maskorna i vänster hand. Garnet skall hållas framför arb istället för bakom när du stickar aviga maskor.

Stick in höger sticka bakifrån genom den första maskan på vänster sticka. Håll garnet
framför arbetet.

Lägg nu garnet över höger sticka. Spänn garnet genom att hålla ner garnet med vänster pekfinger.

För höger sticka och garnet baklänges genom maskan på vänster sticka så att en ögla
bildas på höger sticka.

Låt maskan glida av vänster sticka. Dra åt den nya maskan på höger sticka med hjälp av
ditt vänstra pekfinger .

Upprepa tills alla maskorna på vänster sticka är gjorda och flyttade till höger sticka.
Ditt aviga varv är klart. .


85,3

      2009-08-24 / 09:48:11 Publicerat i kategorin viktnedgång  
det var ju inget att oroa sig för.. okey inte 2 kg men 1.5 kg!
skönt att det trippar neråt.. sakta men säkert..
"borde" vara nere på 84 nu om man ser till -1kg i veckan och att det gått 5 veckor..
men jag är riktigt nöjd ändå.. det skiljer ju bara 1,3 kg så.. jag jag hoppas på fortsatt nedgång :)


vägning imorgon

      2009-08-23 / 20:51:53 Publicerat i kategorin viktnedgång  
är lite nervös..
hade ju som ett kort mål att ta mig ner 2 kg denna vecka!!

och det har jag verkligen inte gått ner.. men har jag tur så är det minus 1 kg iallafall..

håller tummarna att vågen är på min sida..

trots våfflor till middag idag :)

jävla mobil

      2009-08-23 / 20:50:15 Publicerat i kategorin stort & smått  
min mobil är typ trasig IGEN!!

jag blir så trött.. nu är det fjärde gången på 1½ år..

har varit lite olika problem med den.. och nu går den inte att ladda!! det är som sagt inte första gången och lämnar jag in den (vilket jag måste) så är jag utan i typ tre veckor.. *suck*

får gå till telenor det första jag gör imorgon!! och är det så att den är trasig och de inte tänker ge mig en ny telefon.. så är det jag som köper en ny imorgon!!

det är bara två månader kvar innan jag kan förlänga mitt abonemang..
så då ska jag tjata mig till det iallfall..

blir det så så kommer det bli en Sony Ericsson W595. lite trist med
en så pass gammal mobil.. men jag har inte råd med nått mer..
för jag tänker gå ner till lägsta månadskostnaden (199:-) och tänker
 fortfarande inte ha någon form av förhöjd månadsavgift..

telefonen kommer kosta typ 2000:- då tror jag.
så det är väll inte hela världen! :)


fullt upp

      2009-08-23 / 20:44:44 Publicerat i kategorin stort & smått  
ojojoj.. här har det varit fullt upp ett tag nu!
eller ja..
i fredags drog jag och linnea till kista och mässan där för att gå på Eco Now. en liten men mycket bra mässa! toppen för två blivande hem- och konsumentkunskapslärare.
på kvällen stannade linnea kvar och hennes fredde kom förbi. tittade på lite friidrott, käkade och spelade buzz.. en toppen kväll!!

sen jobbade jag igår.. eftersom jag inte lyckades byta bort mitt pass :(

idag har jag och håk haft en fixar dag här hemma. plockat och rensat i garderober och sen till tippen med lite gammalt skrot :) till ikea och köpte nytt skrot :)
eller inte skrot! det blev nya kuddar och sedan lite förvarings grejer!

nu ikväll har vi städat förrådet och det är så skönt! för det första att göra något seriöst när man är ledig.. och för det andra och framförallt för att det blir lite ordning och reda :)

det sista på garderoberna blir nog till att fixa imorgon.. för jag hoppas det kan bli en buzz eller filmkväll nu..

stickskola - räta maskor

      2009-08-20 / 09:11:32 Publicerat i kategorin stickning  

Räta maskor

Nu ska det stickas: Vi börjar med att lära dig räta maskor.

Håll garnet i vänster hand och använd den högra stickan till att dra igenom garnet så att det blir en maska så här. Linda garnet runt vänster pekfinger och ner genom handgreppet. Garnet skall vara bakom arbetet när man stickar .

Stick in höger sticka framifrån genom den första maskan på vänster sticka. Håll höger sticka under vänster, håll garnet bakom båda stickorna.

Lägg nu garnet över höger sticka.

Dra garnet genom uppläggningsmaskan -
ta spetsen på stickan till hjälp.

Lyft av den första maskan från vänster sticka, lämna kvar den nya maskan på höger sticka.

Upprepa tills du har stickat och flyttat över alla maskorna från vänster till höger sticka.
Då är du klar med ditt första
varv räta maskor.


När du gjort klart första varvet ska du flytta över stickan med maskorna till andra handen. Sen fortsätter du med räta maskor eller aviga (som vi också snart ska lära dig).


stickskola - lägga upp

      2009-08-20 / 09:11:25 Publicerat i kategorin stickning  

Att lägga upp maskor

Det finns olika metoder för att lägga upp. Vi har valt att visa den vanligaste som ger en fast men ändå elastisk kant. Uppläggningen ska vara fast men inte för hård. Känner du att du lägger upp för hårt ska du byta till tjockare stickor eller lägga upp runt två stickor. Men kom ihåg att byta tillbaka till de riktiga stickorna efter att du är färdig med att lägga upp.


Lämna en löst hängande garntråd innan du gör första öglan.
Håll den lösa garnändan i handflatan. Håll fast med tummen.
Linda garnet en gång runt pek och långfingret .

Dra garnet som kommer från nystanet genom öglan mellan pek och långfingret och gör en ögla.



Sätt öglan på stickan. Dra åt öglan på stickan genom att dra i båda garnändarna.
Nu är du redo att börja lägga upp .

Gör en öglemaska på höger sticka. Spara en ganska lång garntråd. Tråden lindar du kring vänster tumme framifrån och bakåt. Linda garnet från nystanet över vänster pekfinger. Håll fast båda garnerna i handflatan.

Trä stickan underifrån genom öglan på tummen. Ta stickan till hjälp och dra garnet från nystanet genom
öglan så att en maska bildas .

Ta bort tummen från öglan, dra åt maskan. Fortsätt på samma sätt tills det att alla maskorna är upplagda.




STICKSKOLA

      2009-08-20 / 09:11:17 Publicerat i kategorin stickning  
nu kör vi igång..

genom ett samarbete med drops design och garnstudio så skall jag här i ett antal kommande inlägg presentera deras stickskola.

att jag gör detta är för att jag tycker deras beskrivningar är väldigt bra och deras bilder också funkar.

jag kommer ta ett-två steg i taget! kom jätte gärna med frågor!!

eftersom så kommer jag också att visa stickrecept på alla möjliga olika plagg och accessoarer..

så.. nu kör vi igång!!

lycka till!!

och glöm inte.. det är roligt att sticka!!


vill du rusa före min stickskola :) klicka på bannern..

arbetsdag

      2009-08-20 / 08:35:08 Publicerat i kategorin stort & smått  
blir en lugn förmiddag.. kör lite stickning idag med tror jag..

skall lägga ut första stickskolan också :)

sen blir det jobbet vid 14. skall uträtta lite på stan först.. och det kommer bli cykel dit.. dock känns det inte lika enkelt idag eftersom jag inte har en bil hemma att välja mellan idag.. utan jag är tvingad :)

största målet idag är att få tag på den tjej som kan ta mina pass i helgen.. hon svarade inte igår!! och jag vill iväg på kräftskiva!!


mensvärk & cykeltur

      2009-08-19 / 12:19:53 Publicerat i kategorin viktnedgång  
har fått mensvärk :(
så jag sväljer min lathet och hoppar på cykeln till jobbet.. blir i alla fall närmare 2 mil fram och tillbaka.. det sätter sprutt på magen och värken kanske försvinner..
och jag kanske förlorar nått gram på det :)
eller unnar mig en liten liten kaka innan avfärd för att lindra och motivera :)



onsdag

      2009-08-19 / 09:09:48 Publicerat i kategorin stickning  

har tjuvvägt mig idag :)
kunde inte låta bli eftersom jag funderar på en vilodag idag.. och det är lugnt! så mycket kan jag säga :D

har ätit frukost och skall göra mig klar nu.. sen blir det till att sticka och titta på VM.. hmmm det sista kanske ni börjar känna igen nu..

skall också kika runt på internet efter bilder på hur man stickar.. skall nämligen dra igång stickskolan nu i veckan :)
kanske redan idag :)
så häng med :)

igår blev det två träningspass.. en raskpromenad innan frukost och sen en sväng stavgång. den senare dock inte lika lång som det var tänkt. det började nämligen ösregna :( och blöt är inget problem i sig men blev väldans kallt när det också började blåsa :(

men men.. idag blir det bil till jobbet och hoppas sen att det blir en promenad på jobbet!

hur ska ni lägga upp träningen idag?


klar..

      2009-08-18 / 11:03:51 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu har jag ägnat drygt 1½ timme med att gnugga geniknölarna och slitit mitt hår över papper, papper och åter papper + ett telefonsamtal till Skatteverket..

men nu tusan skall alla jä-la siffror vara rätt!!
inkomsten skall vara

Taxerad förvärvsinkomst: 128 900:-

Överskott av kapital: 479:-

  

SUMMA: 129 379:-

och sen skall differensen mot för vad jag angett vara 25 879:-.

sen är det bara hoppas att jag inte får betala tillbaka allt det.. hoppas på en tredjedel.. 8626:-
ja, vadå!! det är ju bara en jädrans bra utlandsresa..
bläääää!!

vart är alla mina pengar??


bra start på dagen men nu CSN

      2009-08-18 / 09:24:24 Publicerat i kategorin stort & smått  
nu är promenaden gjord.. frukosten uppäten..
och jag har bäddat iordning i sängen och lagt mig ner där.. :)

skall ta tag i att skriva ett nytt brev till csn.. skrev tidigare om vad som hänt vilket ni kan läsa HÄR!!
sen fick jag ett grinigt svar tillbaka att de absolut inte skulle hjälpa mig och att om jag inte rappoterade in nya siffror till dem så skulle de räkna utifrån mina löebesked. vilket gav dem informationen att min inkomst 2008 sett ut som följande

första halvåret: 400094:-
andra halvåret: 83101:-


VA!?!?! över 400 000:- (fyrahundratusen) på sex månader!!! eller inte!! varför skulle jag plugga med den inkomsten.. det skulle ju fan nästan vara en miljon på ett år..

och snälla CSN.. vem är det som räknar hos er???
jag skulle gissa att det snarare är 40 000:-


men kan återkomma med exakt bruttolönssumma om en timme eller två.. för nu ska jag räkna själv!


svensk dag idag

      2009-08-18 / 07:46:13 Publicerat i kategorin viktnedgång  
vaken :) känner mig lätt idag :)

nu blir det på med lite träningskläder för en powerwalk innan frukost..
det är så skönt för då kan jag med glädje och gott samvete ligga och titta på VM idag..

för idag är det ett spännande och viktigt förmddagspass..
både emma green och johan wissman går in i tälingen..


och i kväll håller jag alla mina tummar för musse!!

idag vänder det.. eller?

'
bildkälla: www.tv4.se

nu lägger jag ner

      2009-08-17 / 21:07:06 Publicerat i kategorin stort & smått  

regnet har vräkt ner här ett bra tag nu..
hoppas det är lite uppehåll imorgonbitti.. funderar på en
morgonpromenad innan frukost! men ska jag orka så
 tidigt så får det tusan inte regna :)

sen blir det lite pappersarbete och VM på schemat imorgon..
och försöka byta lite pass till helgen eftersom
jag är bjuden på kräftskiva :)



nu blir det sängen för mig..
är avtvättad och klar och tänderna och håret är borstat..
skall titta klart på VM innan jag somnar..

har ni haft en bra dag?
börjat jobbet/skolan?


klassiskt misstag

      2009-08-17 / 19:12:52 Publicerat i kategorin viktnedgång  
jag har gjort det igen.. jag är så knäpp..
ätit för lite och somnat :)


jo, så här är det! satsade ju imorse för liv och lust.. en frukost, en banan till mellan mål och en liten lunch ett litet mellan mål till.. sen var kroppen för trött! :)
visst en sån här dag utan aktivitet är det ju lugnt.. en mjukstart för veckan :)

men intaget idag från frukost till middag var iallafall 1111kcal och det kan jämföras med att jag får äta 1590kcal enligt viktklubb för att gå ner.. sen kan tilläggas att jag räknat in cyklingen plus lite styrketräning idag.. vilket der ett minus på 436kcal..

så slutgiltigt intag är 675kcal..

inte konstingt att jag är lite trött och har lite lite ont i huvudet.. skall slänga i mig några skorpor.. det är jag värd :)

hamnar på 989kcal när träningen är bort räknad..

får se om det blir något mer :)

körslaget

      2009-08-17 / 13:49:20 Publicerat i kategorin stort & smått  
som alla kring mig vet och som även blivit ofentligt här på bloggen så är jag en TV älskare utan dess like.. och en av favoriterna är helgens underhållningsprogram. ett som jag gillar men som inte kanske kan betecknas som det bästa är körslaget..

jag gillar sång..
jag gillar körer..
jag gillar kändisar..


men inte minst så gillar jag carolina af ugglas :) och idén var från början hennes och den har sålts till TV kanaler världen över, inte minst till USA.. hon påstår sig inte blivit mångmiljonär på kuppen men i alla fall rik :)

jag har väntat två säsonger nu på att hon ska ställa upp själv men tänkt att det kanske inte blir av då hon på nått sätt kanske skulle ses som partisk.. hennes program och inte minst på grund av att hon är profetionell körledare :)

men nu äntligen!! :)


och jag vet inte vad detta innebär för hennes kör här i uppsala, måste kolla upp det eftersom jag hade tänkt att börja i den nu till hösten..


bildkälla: www.aftonbladet.se

86,8

      2009-08-17 / 08:20:06 Publicerat i kategorin viktnedgång  
underbara våg :) underbara johanna :)
det var ju inga problem.. varför tvivla..
nu gör jag ett kort mål denna vecka..
borde inte diffa för mycket från planen om en vecka vilket innebär att det vore bra om jag gick ner 2 kg denna vecka.. för då ligger jag bara 0,8 från planen..

kost registrering.. here I come!! :)

nu tar jag glädjen från detta och fixar till mig, äter frukost (nyttig :) och sen slänger jag in talboken i öronen och cyklar med glädje till tandläkaren :)








underbara våg :)

god morgon

      2009-08-17 / 07:16:03 Publicerat i kategorin stort & smått  
nyss vaknat.. la mig rätt tidigt och somnade på en gång så jag är rätt pigg nu..

dock inte gått upp än.. varför? jo för det är måndag och jag skall väga mig :) blev ju inte så nyttigt här i fredags och lördags :) dock var jag jätte bra igår!! nyttig mat, regelbundet och tog bara en halv bulle när syrran var här..
men jag ligger ju redan några kilo efter för att ha gått ner 1 kilo i veckan :) borde väll vara typ fyra kilo och har jag tur nu står jag kvar på typ två :)

men ligger kvar ett tag till så får vi se sen :)

skall till tansläkaren idag vid 11 tiden.. har inte tittat vädret än men är det inte regn så blir det nog faktiskt cykel. blir bra liten tränings tur.
förövrigt är jag lite nervös.. jag har haft jätte problem med mina tänder och haft tandställning i typ 10 år :) så gå till tandläkaren är inget ovant, har dessutom försäkring så det kostar mig inget.. men jag vet ju att jag kommer ha minst ett hål att laga.. och det är inte roligt :(

önskar ibland att jag hade ett bättre saliv och fina vita tänder..

9,58

      2009-08-16 / 22:26:19 Publicerat i kategorin stort & smått  
alla som känner mig vet att jag älskar sport och en favorit är friidrott..
och en av favoriterna där är männens 100 meter!!

det är så äckligt jävla bra!! jag ryser i hela kroppen när jag ser dem springa och bolt är en sån underbar atlet.. men verkar också vara en underbar människa, jag tror inte att allt är en fasad!!

det är så coolt vad människan kan prestera.. man blir imponerad och motiverad!!


dock var min första tanke "aj fan, nu blir det inte så mycket bättre".. detta eftersom det var första gången jag såg honom springa hel vägen in i mål och verkade vara lite tagen efteråt!!

jag hoppas att han kan klå det.. men ner till 9,49.. hmmm.. nej dit är det långt!!


mer presenter

      2009-08-16 / 22:20:29 Publicerat i kategorin viktnedgång  
nu har syster och hennes man varit här på lite fika..

fick två till paket :)

de hade läst här på bloggen om min önskan om att gå ner i vikt och komma igång ordentligt med träningen.. så jag fick ett par träningsbyxor och ett linne.. vilket är underbart!!
har nämligen två par redan och bestämt mig för att INTE köpa fler par förens jag kommit igång ordentligt.. fast jag känt att jag behöver då jag blir otroligt svettig när jag tränar och måste tvätta efter typ varje gång.. så det var jätte kul att få..

sen fick jag också en door tube från casall.. det vill säga gummiband med handtag och ett fäste till dörren.. också nått jag själv sneglat på.. har tidigare haft några gummiband som jag fått gratis från en tidning.. använde dem rätt mycket men blev alsrig riktgit nöjd eftersom de var utan handtag och jag fick lite dåligt grepp.. så detta var underbart..

i morgon eftermiddag blir det hemma träning :)


sandpapprat benen

      2009-08-16 / 19:37:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
som ni kanske redan vet så epilerade jag benen tidigare i veckan.
eller inte jag min sambo gjorde det på mig :) sen blir det ju alltid
lite kvar lite då så jag rakade benen i torsdags och självklart började
det bli lite stubb på benen nu så här när det gått några dagar..

men har nu under kvällen testat något nytt (för mig)..
sandpapprat benen!!
och det var så lätt, så smärt fritt och resultatet blev helt fantastiskt..
var tveksam över hur resultatet skulle bli.. men det funkade verkligen
och benen blev samtisigt peelade och helt underbart lena.

avslutade med att smörja in dem med björk & berries body butter
i doften lingonberry rose.. doftar som en dröm! älskar den lite
sura doften som kommer av lingonen.. :)

sen smekte jag på lite av min brun utan sol gel från bioterm också..
så imorgon hoppas jag vakna med lena bruna härliga ben :)

make up store & luch

      2009-08-16 / 16:41:20 Publicerat i kategorin stort & smått  
i fredags innan festen så var jag till make up stor för att bli sminkad.. otroligt lyxigt :)
och fick ju då självklart med mig en "liten" påse med mig hem.. sattsade mest på bas grejerna eftersom det var det som var slut här hemma.. vad gäller till exempel ögonskuggor så finns det så det både räcker och bli över..
men det som fick följa med hem var i alla fall..


ett kompakt puder, gillar att ha det i väskan för lite akut sminkningar :)

en underbart rosa blush, rätt sommrigt men jag vill hålla fast vid sommarn lite till

liquid foundation, har varit slut länge eftersom jag inte använder det på sommaren, men som kommer bli mer nu när hösten kommer

en underbart tokrosa läppenna som kommer funka toppen med mina rosa lippgloss

fick lösögonfransar för första gången i mitt liv :) och fick då asken med resten med mig hem.. så nu är det bara öva öva öva :)

och som om detta inte vore nog vad gäller fix och trix hemma med kroppen så fick jag ju som sagt ett gäng produkter från luch i present :)



först var det två tvålar (tyvärr bara bild på den ena), en skrubb, en badbomd (längtar tills jag kommer till ett badkar och till sist en bubbelgrej till duschen som jag berättade om redan igår.. dock skrev jag då att jag trodde man skulle skubba kroppen med den men den skall läggas på golvet och bara bubbla och avge goda dofter.. opps..

men luch är så underbart och inte minst på grund av de underbara namnen..
mina produkter här ovan som det är bild på heter

rock star soap
sugar scrub
think pink
to drunk


ni förstår hur fantastiskt min kropp kommer må framöver :)

hungrig

      2009-08-16 / 12:36:26 Publicerat i kategorin stort & smått  
åhh.. jag är tokhungrig!
håller på att göra bakadpotatis med skagenröra.. men potatisen vill nog ha en halvtimme till på sig :)

hoppas verkligen inte längre..

sen blir det till att hoppa på cykeln och ut för att uträtta lite ärenden medans det är dagsuppehåll på VM

söndag

      2009-08-16 / 10:00:07 Publicerat i kategorin stort & smått  
har vaknat för nån timme sedan.. ätit frukost.. tittat på amazing race :)
bra söndagmorgon..

nu drar VM igång och TVn i sovrummet är igång :) jag skall rulla in min skrivbordshutch och sen sortera i den, lådan undersängen (där alla skolsaker finns) och i mina nattduksbordslådor.. kommer ta en timme eller två.. bra start på dagen..

jag gillar verkligen att sortera.. :) det är så skönt att få ordning på saker och ting :)

kvällen och morgondagen

      2009-08-15 / 20:33:53 Publicerat i kategorin stort & smått  
har som sagt tagit mig en ordentlig dusch och har bäddat ner mig i en renbäddad säng..
klockan är inte så mycket och jag är inte så trött..

skall titta i lite böcker jag fick i går och bara le..

sen blir det till att titta över kommande vecka lite (känns som söndag :) men inget fel att planera lite en dag tidigare än vanligt..
allt detta samtidigt som jag tittar klart på dagens VM sändningar..
får se om det blir film eller talbok sen fram tills jag somnar..

i morgon jobbar håk dygn och jag blir hemma själv.. skall nog även då ta det lugnt och njuta av lite sommar och ledighet :)
får bli en promenad eller nått..

sen kommer storasyster och svågern på eftermiddagen för att fira mig :)



trött, nöjd och glad

      2009-08-15 / 20:29:21 Publicerat i kategorin stort & smått  
åhhh vilken underbar födelsedag jag hade igår!!
skulle vilja krama alla goa' vänner igen och få dem att förstå hur glad jag är över gårdagskvällen.. och mamma och syster för förmiddagen :)

och framförallt underbara älskade håk för hela dagen, kvällen och natten.. :)

om ni kunde förstå vad gårdagen betydde för mig!!


och tänk vad fina presenter och blommor jag fick :) har suttit nu ikväll och sorterat in allt där jag vill ha det, förutom lite olika böcker som ligger på nattduksbordet nu och skall tittas i innan jag somnar i kväll..

har legat i sängen mest hela dagen idag.. dock inte bakis.. mest bara för att jag är ledig och kunde göra det :)
sen är det ju underbara friidrotts VM, så det har blivit tittande på det..

gick upp för några timmar sen och plockade reda på det sista från festen, sorterade presenter, bytte sängkläder och käkade lite.
sen hoppade jag in i duschen och tog en underbar dusch med lite luch produkter.. bland annat en skrubb grej som bubblade lite som en badbomb som var speciellt till bakisdagar :) och den gav verkligen lite energi.. helt underbart!!

tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder så att ni får ta del av barnkalaset lite :)


uppdukat och klart för barnkalas :)


när alla gästerna kommit.. stämningen var toppen och alla var glada!


jag fick så mycket underbara paket och presenter.. detta en underbar korg med
produkter frun luch.. av jennie!


gästerna inledde med en tipspromenad.. med frågor om mig :)


tipspromenad runt gården


sen blev det tårta.. och jag vet att de flesta tycker den är fin.. men måste ändå
som konditor få klaga lite av marsipan man köper.. verkligen dålig kvalitét!!


här sjunger alla underbara gäster för mig.. TACK!!


sen blev det fiskdamm :) killpåsar till killarna med jojo och leksaksbil och
tjejpåse till tjejerna med örhängen och halsband :)


den fula fisken bakom skynket :)


en av frågorna i tipspromenaden handlade om partytrick och mitt paradnummer..
bevis krävdes, så teskeden fick åka upp i näsan och oj vad det fotades :)
madonna, paris och kronprinsessan släng er i väggen det är på mig blixtrarna är :)


sista leken för kvällen.. sätta kronan på prinsessan..


med olika bra resultat :)


linnea go' och gla' som vanligt..


kvällen avslutades med dans.. här är det jag och linnet som värmer upp dansgolvet..

livsöden

      2009-08-12 / 18:22:27 Publicerat i kategorin stort & smått  
häromdagen stod det på aftonbladet.se om en liten flicka från england vid namn scarlett. hon lider av neurofibromatos och opticusgliom, det vill säga en hjärntumör som sitter i syncentrum och kommer leda till blindhet. denna söta flicka har nu bestämt sig för att sälja alla sina leksaker för att ha råd att resa.. och vad är det då för önskan denna söta flicka har som gör denna mycket (i ett barns värld) drastiska grej att sälja sina leksaker..

.. jo hon vill se havet!




och kanske är Du som jag när du läser om Scarlet och liknande fall så är känslan av att det sker där borta och långt långt från mig.. men nu är det så här att jag vet om en till liten flicka som lider av precis samma sak.. neurofibromatos och opticusgliom..



det här är Lova en otroligt bedårande och söt flicka från åland.. som har en hjärntumör och insjuknade så sent som nu under sommaren och har redan fått problem med sin syn.. hon behandlas här i uppsala på ackis..

känner du samma krypande känsla i kroppen som jag nu..

då kan du göra något!!

klicka dig här, in till Lovas spargris (klickbar) och skänk en slant.. det går att göra med mobilen (för mig tog det 30 sekunder) och du kan skänka ynka lilla, men dock så värdefulla 20:-

alla kan vi avvara 20:-

målet för denna flicka är att samla in 2000:- fram till augusti nästa år.. just nu är summan uppe 1880:- låt oss nå och totalt spränga Lovas mål tills hon vaknar imorgonbitti.. :)

förberedelser

      2009-08-12 / 17:51:05 Publicerat i kategorin stort & smått  
det är verkligen fullt upp här med att fixa och dona inför fredag :)

det kommer bli så roligt..

det kommer en del folk och jag bakar för fullt..

problem med kylförvaring har uppkommit.. och lite tidsbrist då jag tagit på mig ett pass imorgonbitti.. allt för pengar :) och sen ska jag på louise hofsten på kvällen som kontaktperson (blev flyttat från ikväll till i morgon)..

sen är jag trött.. så nånstans måste jag vila lite också.. men tror jag ska trycka i talboken i öronen nu och börja med att plocka och städa lite här..

det blir bara bättre och bättre : lyxfällan

      2009-08-12 / 17:47:10 Publicerat i kategorin stort & smått  
såg just något på TV som jag jublade över och mer eller mindre hoppade upp och ner i soffan för..

som jag redan visst kommer lyxfällan även i höst.. men the boys are back..



äntligen blir det lite hårda tag igen och folket får sälja av saker som de skaffat sig genom överkonsumtion..

det blev en sak till : epilering

      2009-08-11 / 21:31:25 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, så är det..

epileringen blev äntligen av!! :)

min underbara sambo ställde upp och epilerade mina ben och fan vad skönt det var när någon annan gjorde det :)
jag kunde bara koncentrera mig på yogaandning och mitt tredje öga.. och nej inte nått snuskigt!! utan mitt yoga öga :)

glad att det blev gjort.. nu ska jag ta ett stort glas iskallt vatten och gå och sova..

trötter

      2009-08-11 / 20:29:57 Publicerat i kategorin stort & smått  
som jag beskrev redan innan så är jag rätt slut.. hela kroppen ropar efter vila och en vila som inte innebär en natts sömn för att sen upp och jobba. skall i och för sig jobba lite imorgon.. då jag skall göra några timmar som kontaktperson..

har kört en pizza och två glas vin till middag.. kanske inte så viktnedgång aktigt.. men riktigt gott!!

utöver tröttheten så är jag kokhet.. känns som om hela kroppen är lite klibbig.. mmm mysigt ;)

några till har tackat ja till festen på fredag :)

tittar på finalen av paris new bff nu.. lite skrämmande program :) men sån är jag! :)

nu blir det till att titta klart på det och sen SOVA!!


har för övrigt fixat bilderna från uppsalakvällen tidigare.. lägger upp dem imorgon :)

filippa bark och döden

      2009-08-11 / 17:08:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
en av mina stora förebilder och insperaionskällor är, kanske konstigt nog FILIPPA BARK

har du missat denna otroliga karaktär spelad av Sissela Benn..

en ensam, lite annorlunda fjortis som man bara kan tycka om.. sen är hon också mycket tragisk, inte minst i pjäsen filippa bark och döden..

själv såg jag denna på stadsteatern här i uppsala för ungefär ett år sedan och nu till min stora glädje så kommer den visas på SVT.

så missa inte på söndag 21:00 på SVT1
du kommer inte ångra dig..

tårar och skratt på en och samma gång utlovas..

hemkommen

      2009-08-11 / 17:01:23 Publicerat i kategorin stort & smått  

äntligen kommit hem från jobbet och det är skönt att dessa åtta dagar är över..
känner mig lite som grisen här intill :)

men det finns ju trots det en del att stå i..

på fredag bjuds det på barnkalas.. 25 personer inbjudna men änsålänge bara bekräftat att 7 personer kommer! det i sig är inget problem men det som är lite tråkigt är att 14-15 pers inte ens svarat.. i och för sig är dagen ut i dag okey att osa på.. men från i morgon räknar jag med enbart de som tackat jag att komma..

lär inhandla allt från tårtgrejer och dekorationer till alkohol och fiskdammsinnehåll :)

nu funderar jag på om jag skall ta mig ett varv till g centrum för att inhandla lite smått eller om jag ska spara allt till imorgon..

med tanke på grisen så lutar det åt imorgon..


sov på jobbet

      2009-08-11 / 06:43:17 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag har just vaknat.. på jobbet! bestämde mig igår för att sova kvar! jobbade till halv 11 och börjar nu 7 igen så det kändes som det var lika bra! upp och hoppa nu alltså!



grattis madde och jonas!! :-D

CSN

      2009-08-10 / 11:31:44 Publicerat i kategorin stort & smått  
jag blir så trött..

ge oss ett hel blått samhälle.. där arbete lönar sig i alla lägen!!

kollade över 2008 nu.. sagt till csn att jag under detta år skulle tjäna 103500:- , uppdelat på 20 000:- första halvåret och 83 500:- andra halvåret..

men sanningen är att den taxerade inkomsten för 2008 slutade på 128 900:- (vart är alla pengar!!!???)
så diffen på 25 400:- måste rättas till..

SUCK!!

jag vet att det inte är det de ska ha tillbaka.. en ändå..
sattsar på en tredjedel ungefär.. vilket då resulterar i 8500:-

hmm.. tur att man blev 100 000:- rikare för inte så längesedan..

sovmorgon & todo

      2009-08-10 / 10:48:34 Publicerat i kategorin stort & smått  
la mig direkt när jag kom hem igår för jag var så himlans trött!! vakanade och kände mig rätt pigg i morse när håk gick upp vid 6 för att åka till jobbet.. men nått i kroppen sa ändå ifrån vad gäller att stiga upp.. så jag somnade om TILL 10:00..

helt otroligt!! innebär att jag sov nästan 12 timmar.. skrämmande tanke..

tur att det inte är allt för mycket att göra här hemma..

men veckans todo är i alla fall:

måndag: baka lite bröd, jobba 15-22:30 (cykel fram och tillbaka)
tisdag: jobb 7-14, gå på stan och inhandla lite kalas grejer
onsdag: städa här hemma
torsdag: bakning och fix för kalaset
fredag: JAG FYLLER 25 ÅR!! kalas hela dagen och en sminkning på Make Up Store
lördag: sängdag
söndag: hmm.. vad kan jag fylla den med.. sortera papper kanske :)

sakta men säkert :)

      2009-08-10 / 10:44:10 Publicerat i kategorin viktnedgång  
måndag idag och en ivägning..
konstigt värre..
fuskvägde mig nämligen i lördagskväll (med magen full av mat och vågen visade 86,6)
men i morse med tom mage var jag upp i 87,5..
funderar lite över vågens tillförlitlighet :)

men hursom.. det går nu då sakta men säkert nedåt och jag hoppas att det skall fortsätta med det..
skall dock bli lite bättre vad gäller motionen denna vecka eftersom veckan också skall avslutas med ett stort kalas :)

idag blir det cykel till och från jobbet igen!

hoppas inte rumpan verkar för mycket bara!

ska iallafall ducha här snart och dra på mig lite snygga och sköna arbetskläder, då känns resultatet som bättre än vad det är..
jag är ju snygg trots allt!!


kvällens plan: epilering

      2009-08-07 / 21:39:41 Publicerat i kategorin stort & smått  
sitter själv hemma nu eftersom håk jobbar och tanken var att jag skulle hälla i mig et glas vin och sen epilera benen..
men det gör ju så förbannat jävla ont..
skulle behöva mer än ett glas vin, men jobbar imorgon :)

får se om jag vågar..

inga bilder men underbart ändå

      2009-08-07 / 21:38:11 Publicerat i kategorin stort & smått  
tyvärr kommer jag inte åt (läs: orkar inte fixa) bilderna från igår.. men kvällens gång var i alla fall som följer!!

när håk kom hem delade vi på ett glas vin och planerade kvällen för att sedan hoppa på cyklarna och dra ner till norrlands. det blev en hamburgare och vitlöksbröd till middag.. och ja, i den ordningen!! kära goa' gamla nationen gav oss varmrätten före förrätten.. men det får man ta!! 2 rätters med ett varsit glas till 200 pix.. :)

sen lunkade vi oss ner mot stadsparken och till reegaefestivalen.. satt utanför och kikade på människor och njöt av sommar kvällen med en medhavd öl :)
det är så underbart att staden har denna festival med alla dessa levnadsglada människor.. självklart tycker jag det är synd med lite förmycket drogliberala.. men ja, så är det! och sen är det trist med deras ekonomi.. hoppas det går bättre i år!!

vid 21 cyklade vi upp efter ån för att titta på ljusnedsättningen i ån till minne av hiroshimaoffren. lite ljust för att vara helt fantastiskt.. men ån är vacker i sig! och sen mitt i allt detta kom årets första överflygning av kajor. och för er som inte varit i uppsala en augusti kväll kan inte förstå mängden och ljudet av dessa tio tusentals fåglar som kommer och flyger i cirklar över staden.. helt helt fantastiskt..
och där och då kom första tåren i ögat..

en halvtimme senare drog vi upp till vaksalatorg för att se timbuktus gratisspelning som ssu fixat! en timmes spelning (även om vi bara stannade en halvtimme).. även detta var underbart!!

och varför gav det mig så mycket kkänslor då..
ja, jag vet inte riktigt helt själv vad det är som är DET med uppsala. men jag flyttade hit som 16 åring för precis nio år sedan och de förta minnan jag har är just ensama kvällar på en takbalkong i mitt första boende.. kajorna som flög i mängder, härliga människor på stan, massor med glada nollor från universitetet som intog stan' och bara känslan av att det är så stort men ändå så litet och intimt!!

och än nio år senare har jag inte tröttnat och en stor del i det är kanske att det trots allt är en smått bakåtsträvande stad och det inte händer allt för mycket men detta gör också att staden lever upp när det händer..

mitt underbara uppsala!!

underbara uppsala du får mig att gråta..

      2009-08-06 / 22:34:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
..återkommer med info imorgon! nu skall jag sova med ett glädjerus i hela kroppen!!

middag i en park

      2009-08-06 / 16:14:55 Publicerat i kategorin stort & smått  
håk kommer hem om knappt en timme.. funderat på att föreslå en picknick till middag! ta med sig lite vin och en filt ner på stan.. köpa en macka på subway eller nått liknande för att sen cykla bort till stadsparken och så nära reggaefestivalen som det går! titta på folk och bara njuta..

eller kanske dra till vaksala torg och lyssna på timbuktu..

hmm.. sen förbi ljussättningen i ån vid 21 tiden!

tusan vad det händer grejer i stan ikväll!!
attans att jobbet börjar 7 imorgon igen :)








bildlänk

kalender

      2009-08-06 / 16:09:18 Publicerat i kategorin stort & smått  
kom just hem från jobbet.. fyra av åtta dagar på sträck är nu gjorda! halvvägs! känns bra.. idag åkte vi ner till stan och njöt i solen på max uteservering.. där vi också käkade lite hamburgare :)

drog förbi via bokhandeln på vägen hem också.. inhandlade en ny kalender!! var ett måste då min är helt full kladdad och jag tröttnat rejält på den!!
vet inte hur det kommer sig.. men jag har en böjelse för kalendrar!! tycker det är onödigt att de ska räcka ett år.. jag köpen ändå ny inför varje termin! handlar väll lite om kick off känskan också!! att börja på något nytt..

är inte helt och fullt nöjd med denna.. som tur var så är den inte dyr och om jag ramlar över någon bättre så blir det till att köpa en till :)

skall hälla upp ett glas vin nu :) och mys med att fylla i alla planer (läs: jobbpass) i den nya kalendern!!


idag

      2009-08-05 / 10:13:08 Publicerat i kategorin stort & smått  
skall baka lite bullar nu..
duscha..
åka till jobbet..

frukost på säng & brandlarm

      2009-08-05 / 10:12:34 Publicerat i kategorin bakning  
sambons födelsedag idag!! :)
sånt är viktigt för mig.. hehe.. eller en chans att uppvakta lite!

blev frukost på säng.. han uppskattade det men har mycket svårt att äta i sängen.. så det var lite roligt att utmana honom! :)


bakade av minibaguetterna i morse och gjorte mackor av dessa.. blev super bra..





så här blev resultatet.. med och utan fyllning :)

den är här nu

      2009-08-04 / 21:44:18 Publicerat i kategorin bakning  


nyss hemkommen från jobbet och första degen är satt!!
blir en baguett deg som jag gör kuvert bröd av :)
så degen skall jäsa 2 timmar nu och sen slår jag upp dem innan jag går och sover.. så får de jäsa i kylen över natten och sen vipps in i ugnen lagom till frukost imorgon!!

surdeg

      2009-08-04 / 10:46:25 Publicerat i kategorin bakning  
som jag skrev igår så är min kitchen aid på väg hit.. förhoppningsvis hinner den komma så jag kan hämta den innan jobbet! opps.. kom just på att jag kanske får skippa cyklingen då :(

jag har i alla fall förberett här hemma med en surdeg.. eller lite fusk surdeg.. satten den igår och hade i lite lite lite jäst för att få extra liv i den så jag kan baka på den redan ikväll..

tänk en underbar deg som får jäsa över natten i kylen.. för att i morgon serveras till frukost :)

det finns ju nån som fyller 29 imorgon :)



så nu sitter jag här och njuter genom att läsa en massa bakböcker.. kommer nog bli något från riddarbageriet som premiärdeg :)
sen får det nog bli några lyxiga härliga kanelbullar också.. till fika..

sovmorgon

      2009-08-04 / 10:12:53 Publicerat i kategorin stort & smått  
somnade kring midnatt igår och bestämde då för att jag skulle skippa att ställa väckarklockan idag.. har ju vänt lite hit och dit på dygnet så jag tänkte att det nog var bra för kroppen att sova ut lite :)
detta resulterade i sovmorgon, vaknade kvart över nio..
stavgången var planerad men tänkte då att jag skulle vänta in håk som brukar komma från jobbet strax före tio!

har nu varit ute på en riktig kortis.. hann nämligen bli riktigt hungrig!! jag är och kommer förbli en frukost människa och får jag inte äta när jag vaknar blir jag sur som en citron :)

idag blir det lite plock här.. men framförallt är siktet inställt på cykeln och jobbet som är mellan 14-21! lär nog sticka redan vid 13 för att vara säker på att hinna fram :)

vad ska ni göra idag?!

höstens tv

      2009-08-03 / 22:13:34 Publicerat i kategorin stort & smått  
alla som känner mig vet att jag älskar att titta på tv!!
vissa kanske tycker att jag går lite långt ibland men det går inte ut över mitt liv på något negativt sätt.. snarare motsattsen!! jag njuter sååå av svenska (framförallt) tv program och är sällan så avslappnad som då!

därför längtar jag alltid till hösten eftersom tvtablån på sommaren har endel övrigt att önska! det finns ju nästan bara allsång på skansen :)

men årets tv höst kommer att bli underbar tror jag!! och här är de program jag INTE kommer att missa..

SVT1

Den stora resan

Tre familjer byter bekväm svensk vardag till extremt primitivt stamliv på andra sidan jordklotet.


Här är ditt liv

Med en kavalkad av minnen och anekdoter hyllar Ingvar Oldsberg några av våra mest kända svenskar.


Doobidoo

Musik och lekprogrammet är tillbaka med nya och gamla kända ansikten, Lasse Kronér leder.


Dansbandskampen

Peter Settman är tillbaka som programledare där dansband tävlar mot varandra.


Playa del Sol

Komediserien som utspelar sig på ett charterhotell kommer tillbaka med tretton nya halvtimmesavsnitt i höst.


På spåret

Kristian Luuk och Fredrik Lindström tar över SVT:s populära långkörare.


Älskade hatade förort

En dokumentärserie i åtta delar om ungdomar i Göteborgsförorten Lövgärdet.

TV3

Superstars

TV 3 tar tillbaka programmet där sportstjärnor tävlar mot varandra i riktiga OS-grenar. Renée Nyberg och Ola Wennström leder programmet.


Singing Bee

Hanna Hedlunds lekprogram är tillbaka, nu med bara kända deltagare.


Kniven mot strupen

Svensk variant av Gordon Ramsays "Kitchen nightmare" där Alexander Nilsson styr upp restauranger med problem.


Ensam mamma söker

Nya singelmammor på jakt efter någon att dela livet med.

TV4

Idol

Succén kommer tillbaka och vi väntar med spänning på att se vem som ska bli den nya Marie Picasso eller Markus Fagervall.


Robinson

Dokusåpornas dokusåpa är tillbaka redan i höst då ett nytt gäng ska försöka överleva på varaner och palmhjärta. Leds av Paolo Roberto.


Körslaget

kommer tillbaka och ett nytt gäng kändisar med kör ska kämpa mor varandra för att se vem som körar bäst.

I'm a celebrity ... get me out of here


I'm a celebrity... get me out of here
En variant av "Robinson" med kända deltagare. Leds av David Hellenius.


Bonde söker fru

Ett nytt gäng bönder ska försöka hitta en partner i höst.


Oskyldigt dömd

Mikael Persbrandt är tillbaka i rollen som straffrättsprofessorn som försöker fria oskyldigt dömda.


Förkväll

Ett vardagsmagasin som går tidig kväll.


Tinas cookalong

Tina Nordström har hoppat över till TV 4 och ska laga mat i direktsändning.

KANAL5

Vem kan slå Filip och Fredrik?

Kanal 5 följer upp tittarsuccén från hösten 2008 med en ny säsong. Både kända och okända utmanare. Felix Herngren leder programmet.


Ullared

Arbetsplatssåpa à la "Färjan" fast i shoppingmeckat Ullared.


Arga snickaren

Anders Övfergård hjälper desperata hemmapulare som tagit sig vatten över huvudet.


Färjan 3

Håkan och gänget på "Cinderella".


SOS Gute

Vi får följa med ut när räddningstjänsten, ambulansen och polisen rycker ut på Gotland i sommar. Kommer tillbaka med en ny säsong.


Silent Library

Ett japanskt koncept där de tävlande ska utföra diverse mer eller mindre trevliga uppgifter på ett bibliotek. Den som väsnas minst vinner. Leds av Martin Sonneby och Cecilia Forss från "Ballar av stål".


Nöjespokalen

Ungefär som "På spåret" fast med nöjes­frågor. Leds av Sofia Wistam.

TV6

Hål i väggen

Erik och Mackan leder andra säsongen av programmet där det gäller att inte ramla i vattnet när en vägg med hål i kommer farande.


så varsågod.. klaga på!! jag hinner jag lovar!! ispelningsbar DVD och web-tv i love you ;)


bilder..

      2009-08-03 / 21:58:59 Publicerat i kategorin stort & smått  
hmm.. helt plötsligt kan jag ladda upp bilder..
men inte de jag egentligen vill..
kanske har nått med storleken att göra..
någon som vet?

nu är den på väg :)

      2009-08-03 / 21:57:26 Publicerat i kategorin bakning  



beställde denna underbara underbara fantastiska kitchen aid igår!! och nu är den skickad!!
hoppas verkligen att den kommer fram imorgon och att jag kan hämta den innan jag skall dra till jobbet.
var på bagaren&kocken i göteborg och studerade färger förra veckan. vilket var svårt!! var inne på rosa, men för det första kostade den drygt 1000:- mer eftersom den finns i en mindre upplaga. och den röda var inte så fin som jag tyckt innan!! det vill säga att beslutet inte var lätt!!
men tillslut blev det en svart.. känns som en bra färg.. kommer inte tröttna, den passar i vårt svart/vita kök och den kommer passa i alla frmatida kök..
så jag fick bita ihop mot att den kommer bli vit av mjöl (kommer ju alltid torka av den ändå) :)

köpte till stora tillbehörs paketet också. det vill säga att jag också kommer kunna skiva och riva allt mellan grönsaker, nötter och ost. en köttkvarn så jag kan göra egen kött-, kyckling- och fiskfärs. och till sist en passeringstillsatts så jag kan passera saker.. hmm.. kanske skall leva på barnmat ett tag.. det finns väll någon sådan diet ;)

kick off i livet

      2009-08-03 / 21:49:54 Publicerat i kategorin stort & smått  
jobbade i natt och kom hem vid sju tiden. mötte håk i dörren som drog iväg och jobbade dygn. jag slängde mig i sängen efter att intagit två mackor och som till 13.

upp och hoppade för att sen åka till gränby c för lite shopping.. blev lite hygien artiklar som var slut. men framförallt blev det mat..

så 1500:- fattigare är vi nu.. men fylld frys och kyl till bredden vilket jag ser som ett av det mest underbara i livet. framförallt när man ska göra en liten "nystart" i livet.. pinsamt nog gör jag det lite ofta..

men nu är det allvar :)

under massor med månader har jag mest gått som i dvala och bara längtat till semestern och få vara ledig och bara njuta av livet.. hitta lite tillbaka till mig själv!
och som jag beskivit tidigare så är det där jag är nu!! jag har aldrig varit så nöjd med mig själv och mitt liv på mycket länge som jag är nu.. men ändå lät jag tiden gå fram till semstern och sen sätta igång!

så nu är det kick off i livet som gäller!

har plockat, städat och tvättat lite här hemma idag (inte så mycket som behövdes då vi städade innan uddevalla resan). och som sagt laddad kyl och frys.. imorgon skall jag ta tag i motionen också så skall vi se att kropp och själ kommer njuta hela hösten!!

sen skall jag också plocka iordning på papper, pengar, skol och jobb grejer här framöver! inget jag skall stressa fram, lite i taget! men måste få rensat upp alla papper som ligger i alla mina lådor! både privata och skol grejer.. och det ska vara klart innan den nya terminen drar igång!

skall också boka in ett möte på banken för att placera mina pengar lite och titta över min framtida ekonomi. ett möte på försäkringsbolaget också för att få ordning på mina försäkringar, bör i alla fall ha en personskadeförsäkring.

vad gäller pengar ska jag också få fram en budget för vårt lilla hushålle' :) hann inte få till det i våras riktigt innan terminen tog slut och håk stog för de flesta fasta utgifterna här hemma.

viktnedgång & vardagsmotion

      2009-08-03 / 21:37:30 Publicerat i kategorin viktnedgång  

nu har det då gått två veckor. det var -2kg först veckan och sen drog jag på en semester vecka! blev lite mer "onyttig" mat, snacks och vin än vanligt. men jag höll mig faktiskt väldigt duktig och höll mig ifrån godis och vräka i chips och kvällsfika :) höll även igen på lite kolhyderater så jag är mycket nöjd med att vågen visar sammalika som den gjorde för en vecka sedan :)

från imogon skall jag också ta tag i vardags motionen och kanske även plusa på lite extra motion. men har varit stilla nu i princip hela sommaren så när som lite powerwalks.. så det gäller att ta det lungt till en böjan! kommer börja med lite stavgång imorgon innan frukost..

längtar även till friskis och svettis drar igång höstschemat igen.. längtar efter danspass och yoga framförallt!!

blev "utbjuden" på en springtur ikväll.. men tackade vänligt nej.. av två anledningar..
för det första höll jag på att vara duktig här hemma. fixat och städat i köket, tvättat och packat upp allt klart från semester.
och för det andra så tycker jag att det är lite pinsamt att vara så otroligt otränad och framförallt inte ha riktigt koll på hur mycket jag orkar.. men är det springa (eller jogga i snabbare takt) vi talar om så säg att jag klarar en minut.. :(
jag vet att dessa underbara sprinters :) skulle strunta i det, men vad tusan det är ju inte bara jag som ska motionera utan även dem :)

så jag testar nu några gånger själv så LOVAR JAG att springa med er innan kylan intagit detta land :)


det funkar inte

      2009-08-03 / 21:28:13 Publicerat i kategorin stort & smått  
ja, jag förstår då inte! men jag kan helt plötsligt inte ladda upp fler bilder! den bara säger att uppkopplingen är nere.. vilket den inte är!!
jag blir lite sur.. men så är det!

redigerade bilder

      2009-08-03 / 13:36:48 Publicerat i kategorin stort & smått  
som jag också nämnde i tidigare inlägg så hålls kameran till 99% av håkan när vi är ute och reser! varför? det är hans, han är bättre än mig och framförallt tycker han det är roligare :)

jag fotade analogt när jag var yngre och tycker mig ha en rätt så gott öga till att se bra motiv som kan fotas och brukar då säga det till håk så han kan ta "min" bild :)

men jag har aldrig riktigt fallit för den digetala tekniken (jag vet att jag låter som 75) och ser framförallt absolut inget nöje i att redigera bilder! ser det lite som fusk..

håk har under lång tid inte heller varit det men är sedan en tid, kanske speciellt efter 18 000 :- objektivet inhandlades mycket noga med att fixa och dona med sina bilder! självklart är detta något jag uppskattar då det till våra kommande fotoalbum och bilder kan finnas mycket vackra skapelser..

denna semester har ägnast till en heldel HDR bilder det vill säga att man på precis samma objekt tar tre fotografier men med tre olika ekoponeringar. vilket resulterar i en mörk och en ljus bild och en som är "vanlig". hemma i datorn så redigerar man sedan samma dessa genom att de bästa av alla tre fotografierna och skapa ett och samma..


förstår ni?

resultatet blir..


uddevalla bron

varför blir det alltid på detta sätta när jag skall publicera massor med bilder.. nu går det helt enkelt inte mer :(
återkommer senare idag..

semester

      2009-08-03 / 13:25:35 Publicerat i kategorin stort & smått  

Har ju som ni alla kanske har koll på haft en till vecka semester.. En vecka i Uddevalla med håk och min familj! En vecka som skulle innehålla soliga dagar med segling i Lysekil.. Men livets alla önskningar kan inte slå in. Det blev en vecka med regn och storm och framförallt blev det tyvärr ett dåligt resultat i seglingarna. Men vi gjorde det bästa av allt i alla fall. Blev en vecka med lite segling, bila runt på västkusten, släktträff och mycket kärlek :)


Lägger upp lite bilder här så att ni kan förstå hur toppen vi har haft det..


uddevalla bron, vilken vi bodde alldeles intill


seglingar under den svarta himlen


kusin linda


det grillades några kvällar, trots det regniga vädret


bland annat baconburgare den kvällen som släktträffen var. fråga inte varför joag sover på bilden :)


en rätt ljumen men mycket blåsig dag på klipporna i lysekil


ibland får jag loss kameran från håkans händer så att han kan leka loss lite, här i smögen.


också detta i smögen, en mycket vacker plats enligt min mening.


tyvärr blev det inte badat i havet en enda gång för mig! kände heltenkelt inte för det vid detta tillfälle, vilket visade sig vara veckans enda möjlighet på grund av vädret! men lillebror kastade sig i.


på vägen hem i lärdags korsade vi landet och tog vägen via söderköping hem. bara för att få äta glass på smultronstället..

hahaha.. jag som inte ens riktigt gillar glass!


VARNING!!

      2009-08-02 / 17:21:10 Publicerat i kategorin stort & smått  
inatt skall jag jobba och tanken är att datorn ska med så att jag kan få ihop en massa rolig inlägg om semestern och annat skoj som hänt den senaste tiden.. dock har jag inte internet då.. så inläggen kommer komma upp under morgondagen :)

så jag utfärdar redan nu en varning om att det kommer tokbloggas :)
RSS 2.0