Godaste Bacon- & Ostpaj
Till middag igår fick det bli en gamal favorit. En paj med bacon, ost, spenat och tomater, utan deg så det blev lite LCHF av det. Snabbt, enkelt och gott. Precis som det ska vara på en måndag!
Bacon- & Ostpaj
200 g bacontärningar
1 dl riven ost, gärna starkare
6 ägg
1 dl grädde
1 dl creme fraich
200 g fryst bladspenat
10 kärsbärstomater
Svartpeppar, Salt & Smör
Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en pajform (inte med löstagbara kanter).
Stek baconen knaprigt och låt de sedan rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop ost, ägg, grädde och cremefraiche.
Fördela fryst bladspenat och bacon i formen och slå äggsmeten över.
Krydda med lite salt och rejält med svartpeppar.
Grädda i ca 30 min i 200 gr eller tills "pajen" har stelnat och fått fin färg.

Kommentarer
Trackback