"Det godaste x 3"- Brownie

Jag är otroligt förtjust i brownies, både äta och baka. Och ett av det bästa med det är att det går att fantisera fram nya typer i det oändliga. Helt enkelt, gör en browniesmet och trycker ner det bästa du vet i den. Det gjorde jag härom veckan.. Då blev det en ny variant som vi kan kalla "Det godaste x 3"- Brownie.
 
"Det godaste x 3"- Brownie
 
Browniessmet
350 g mjukt smör 
6 dl strösocker 
3 dl kakao (helst av god kvalitet)
1 dl ljus sirap 
tsk salt 
6 st ägg 
3 dl vetemjöl 
 
Chocolat Chip Kakdeg
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 
En påse dumlekolor
 
Gör så här
Börja med att göra kakdegen. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ner i degen. Rulla sedan degen i små bollar. 
Dela dumlekolorna på mitten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör sedan browniesmeten. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. 
Tryck sedan lätt ner kakdegsbollarna och dumlekolorna med jäma mellanrum i smeten. 
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Blir den för mörk täck med folie. 
 
Låt sedan kakan svalna och skär i fyrkanter. 
Gör den gärna en eller ett par dagar i förväg och förvara i kylen. Den är som godast efter två dagar tycker jag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0