BRÖLLOPSRESA Del 1 - Ho Chi Minh City

Ja.. Då var vi framme & har hunnit njuta i 1,5 dygn av denna galna 6,5 miljonersstad!

Vi startade resan hemma i Uppsala den 1/4 klockan 6:30 då en taxi kom för att plocka upp oss och körde oss till Arlanda. Efter incheckning, pengaväxling och lite frukost intag så hoppade vi på planet och flög till Frankfurt. Den resan gick helt OK och kändes mest som en ren och skär transportsträcka. Och Frankfurt AirPort, satan i gatan vilken stor flygplats. Vi fick åka tåg (!) på taken på terminalerna för att ta oss emellan. Så jag känner att det var tur att vi hade över två timmar på oss att byta flyg.

Väl på Vietnam Airlines plan insåg vi att vi fått en tre rad för oss själva, skönt!! Det serverades lunch på en gång och efter det somnade Håk i ett par timmar. Jag hade för ovanlighetens skull otroligt svårt för att somna. Så det fick bli lite (svensk!!) film på Paddan. Men efter den så somnade jag in. Vaknade dock när Håk knackade på mig för att han akut behövde gå på toaletten. Väl där gick han med i nån sorts 10 000 meters klubb. Sloganen för den är "Hur högt har du spytt??" :) Sen sov inte han mycket till.. Men jag slumrade några timmar till i en massa olika konstiga ställningar...
Lite frukost på planet (inte god) innan landning..

Väl på backen insåg vi att ja, det är varmt och fuktigt. En taxi tog oss till hotellet där rummet såklart 07:30 inte stod färdigt. Men vi fick lämna ifrån oss väskorna och de lovade att försök fixa rummet innan 14:00, som var egentlig tid för incheckning. Vi tog oss upp på taket och poolbaren för att få i oss något. Det fick bli två burgare till frukost. Efter vad sortimentet bjöd en tidig morgon! ;) Och ja, Håk åt nada men fick sig en ny vän i servitören som förstod honom och fixade med kalla, blöta handdukar. Och vips, så var också rummet fixat. Efter att vi sedan kallbadat i badkaret och sovit fram på eftermiddagen valde vi att gå ut en sväng..

Och ja, mopeder, mopeder och mopeder!! Så nej, Charlie dosen't Surf... För Charlie kör moped!!
Överallt, från alla håll kommer det mopeder!! Men ja, det är bara bita ihop lita till nån högre makt och gå över gatan och absolut inte stanna!!! Bara gå.. Blir man för feg och står för länge kommer det dock i vissa korsningar en snäll trafikvakt och hjälper en över! Och finns inte det försöker jag & Håk hitta ett gäng Vietnameser och gå mitt i den klungan.. Inte kanske för att de ska ta smällen men för att nyttja deras rutin!

På kvällen blev det sen roomservice middag.. Bor man femstjärnigt så gör man ;) Samtidigt som vi somnade till en film.

Idag började vi dagen med frulle och slappar förmiddag. Men framåt lunch gick vi så ut igen i myllret av mopeder för att ta oss på lite krigsturism. Det blev ett par timmar på Reunification Palace för att titta på vart en gång fransmännen höll till och vart en gång Vietnam föll. Så, fina möbler, maffiga rum och så klart en massa ögongodis för Håk i form av stridsvagnar, ledningscentraler och till och med ett stridsflygplan.

Sen blev det en sväng in i Notre Dame Cathedral, fint men lite en besvikelse då 95% av den var avstängd för besökare.

Sen blev det en sen lunch på ett Amerika hak, ja, inget Vietnamesiskt än.. Håk är rädd om sin mage :) Men nu känns det som att dygnsrytmen är rätt, energin på plats, kroppen van att ständigt svettas och vi är redo.. Så i morgon blir det Vietnamesiskt till lunch i alla fall!

Får se vad kvällen erbjuder, kanske återigen stå vid vårt fönster och sen ner på trafiken och alla mängder med fladdermöss som flyger utanför!

Kan tyvärr inte ladda upp bilder här.. Så dem får ni njuta av på Instagram om ni följer Jojordgubbe!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Låter spännande, men inte avundsjuk på luftfuktigheten. Hur går det med Håks huvudvärk, brukar inte bli så bra i hög luftfuktighet. Sköt om er kram❤

2013-04-03 @ 13:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0