mina tankar kring skåne (och lite om barn)

i fredags när jag kommit hem och skulle slappa så satte jag på lite webtv med program jag missat under veckan. då blev det bland annat grannfejden. och jag vet inte om detta kanske är ett utbloggat och man kankse i skåne hört detta till leda.. men vad är det med skåningar?

till att börja med vill jag presentera lite siffror om just detta platta landskap..
alla siffror kommer från wikipedia.se

skåne har 1 184 500 invånare och landet 9 256 347 detta ger då ca 12,5% av befolkningen. ser vi sedan till ytan så är skåne 11 027 km² och sverige 449 964 km² och detta gör då att att procentsattsen blir 2,5%. summan av kardemumman ett mycket mycket litet landskap men ganska mycket folk..

finns svaret i detta..

tanken slog mig att av granfejden måste var och varannat avsnitt vara inspelat i skåne!? men samtidigt kan jag inte gå ut med detta utan att ha kött på benen så jag klickar mig inte till tv3.se och deras play spelare där alla avsnitt finns sparaade men lite skriven info om varje. klickar mig igenom alla program från alla tre säsonger..

vill ni nu veta!?!?

SEX program av nitton.. kasnke inte låter mycket.. men de är 31,3% och vad sa vi ovan hur många procent av storlek och befolkning?!! helt enkelt kanske lite färre än vad jag befarat.. men herregud!!

hur kommer detta sig!? jag vet inte.. ni kanske bor för tättinpå varandra?! men kan ni inte gilla varandra istället..

såg filmen pay it forward tidigare idag och den borde alla se men kanske är detta viktigare i skåne?! tror ni inte att man kan införa en obligatorisk visning av denna film på skolorna i skåne. för ni måste bli snällare mot varandra..

förövrigt med denna film så handlar ju denna film om att göra goda gärningar som inte är så lätta men som betyder mycket. och tanken är att man ska betala tillbaka genom att i sin tur föra dessa gärningar vidare. men jag fastnade för en annan del i filmen också.. nått som ligger mig varmt om hjärtat är barn och deras rättigheter till likavärde, värme, omtanke och kärlek. filmen visar på ett bra sätt att de inte handlar om att man kan kategorisera barn efter vem som har de värst beroende på vad de utsätts för.. det handlar inte om det.. för ALLA barn har rätt att bli älskade av sina föräldrar!!

 

så ja från skåne till barn.. men allt slutar i samma sak.. att ALLA borde ta vara på människor i dess närhet lite mer än de redan gör.. detta eftersom du får en lite bättre närhet och om många gör detta kommer dessa närheter sen att möta varandra..

Kommentarer
Postat av: Sabine - Ab imo pectore

vad fin design du har :)

2009-04-19 @ 18:15:11
URL: http://enibas.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vet inte om jag ska bli stött av inlägget, eller lägga mig ner och skratta. Tror nog att ni andra kan vara exakt lika jävliga som du påstår vi är mot varandra. Roligt att du delvis grundar dina fördomar genom ett TVprogram där de så tydligt sållar ut det som är mest intressant för tittarna.

2009-04-19 @ 18:18:04
URL: http://kuroi.blogg.se/
Postat av: Lollo

sv: tack! Jo, jag har börjat tröttna på min nuvarande design, så vi får se. Jag tror det lutar mot att jag byter. :)

2009-04-19 @ 18:22:27
URL: http://tihiw.blogg.se/
Postat av: Lollo

förresten!

Din design var jättesnygg! Fin blogg :)

2009-04-19 @ 18:22:57
URL: http://tihiw.blogg.se/
Postat av: Mikaela- Ung blivande mamma

sv; Ja,det är lite synd men det är så himla svårt att tajma :)

2009-04-19 @ 18:27:42
URL: http://fifflis.blogg.se/
Postat av: Milla

Fin blogg du har :) Hoppas du får en trevlig kväll!

2009-04-19 @ 18:47:32
URL: http://sagabus.blogg.se/
Postat av: Lollo

sv: okej :)

2009-04-19 @ 18:51:02
URL: http://tihiw.blogg.se/
Postat av: karolina

fin blogg du hade! :)

2009-04-19 @ 19:06:52
URL: http://karolinawesterlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0