Minisemester i härliga Jämtland

Med några extra dagar ledigt så har vi i dag kört upp till Håkans föräldrar i Brynje, Östersund, Jämtland.

Här är kallt och grått idag, det var i och för sig grått hemma i Uppsala när vi åkte, men klart mer vår där än här! Men här uppe har våren blommat ut lite mer på ett annat sätt än hemma...

...Gården är full av små djur!!

Så efter en god lax middag så gav vi oss ut på gården för att Mats en av tolv kalvar som är lite liten. Hon är nämligen tvilling.. Och hon heter DeVito :) Och ja, det kanske snarare är ett killnamn. Men ni minns filmen Twins? Kalvarna är en brun tjur, som hereditet Arnold och sen då kvigan, är grå och VIT därav passar det med DeVito :)

Och efter den matningen så gick vi till kycklingarna och myste med dem lite. Och sååå söta! Där kommer jag typ bo i helgen!!!
Och det är tur att de fått lite nya kycklingar för häromdagen var det en tax som tog sig in i hönsgården (där är inte kycklingarna) men lyckades döda en massa hönor och tydligen ta sig ett par tuggor av tuppen :( Så Håkan mamma säger att tuppen är typ halv :( Men nu var det så mörk där inne och de sov så vi såg det inte idag!! Tråkigt och synd hur som..

Och nu är det hockey Hejja Hejja Sverige, stekta bananer & äpplen med grädde och jag ska läsa lite!! Så spännande i Keppler boken nu!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0