Fröknäcke

Jag bakade ju i söndags fröknäcke för att knapra på till frukosten på mornarna. Hade aldrig gjort tidigare och jag tycker resultatet blev över förväntat. Riktigt gott, kanske lite för mört eller vad jag ska säga. Men jag kanske gräddade det lite för länge. 
Receptet har jag fått från fantatiska Matplatsen Viktoria. 
 

Fröknäcken:

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl smält smör eller neutral olja
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk salt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.  Koka upp vatten och smör. Häll vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt.

Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär genast i bitar, lättast tyckerr jag är att slica med en pizzaslicer Låt torka. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0